Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er ikke 4.000,- veldig mye i bryllupsgave?

#1

Estrella sa for siden:

Som dere har sikkert fått med dere skal ene kusinen til mannen gifte seg i Italia. (de er italienere) Så mannen og Christian er der for å reprentere vår familie. Jeg måtte dessverre jobbe. :trasser:

Når vi giftet oss fikk vi 4.000,- av alle sammen der i bryllupsgave. Derfor følte vi at vi må gi det samme til de. Svigers ga 2.000,- og vi 2.000,-. Men det er jo mye.


#2

Bokormen sa for siden:

Det er mye ja. Om en av våre kusiner eller fettere hadde giftet seg hadde vi nok holdt oss mellom 500 og 1000 et sted vil jeg tro. Men jeg skjønner jo at dere vil gi like mye som dere har fått av dem. :)


#3

Estrella sa for siden:

Vi er ganske sammensveiset da. :)


#4

petra sa for siden:

Syns det var valdig mye å gi til kusine jeg da! Når mine kusiner /søskenbarn gifter seg får de en "enkel liten gave" og et stort gratulerer med dagen.....:) Som regel er vi tre søsken som "spleiser" på en gave til 4-600 kr!


#5

Dixie Diner sa for siden:

Italienske brylluper er jo litt spesielle da, der (iallfall der svigerfar kommer fra, helt i sør) er det jo vanlig å betale "inngangsbillett" på kanskje 1000,- eller 1500,- kroner i tillegg til gave. Man betaler altså for maten og alt, men da er det til gjengjeld ekstremt flott, 8-10 retter, fri alkohol og drikke og bryllupet kan vare i 2-3 dager i strekk.


#6

DM sa for siden:

Jeg har ikke lest svarene, men er dere like mange? Dersom de er 8 familier som slår seg sammen og gir 500 hver, og dere er 4 familier som slår dere sammen, så blir det jo halvparten fra dere. Dere må jo ikke gi det samme beløpet, men forholdsmessig det samme dersom det er viktig for dere å matche.

Samtidig, så er det jo også opp til enhver familie hvor mye de har råd til å gi.


#7

anakonda sa for siden:

Man gir vel ut fra det man har råd til? Jeg tviler på at jeg hadde brukt så mye på en gave, nesten uansett hvem det var. I dag.


#8

Jinx sa for siden:

Tja vanskelig å si. Vi giftet oss forrige helg,vi fikk 2000 av tante og onkel til mannen som jeg har sett en gang på 8 år. Syns ikke 2000 er spesielt mye hvis dere er nære....


#9

Tinka sa for siden:

Så lenge dere har god kontakt og ikke minst har råd til det så synes jeg det er greit.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Vi fikk nesten 15.000 i gave fra svigers da vi giftet oss, pluss de betalte alkoholen og min manns dress (2500,- kr for dressen). :plystre:
Men så har de veldig god råd da.
Ja, og så fikk vi 1000,- kroner av en kamerat vi ikke ser så ofte. Jeg synes ikke 2000,- kr er mye om man er nær slektning iallfall. Jeg ville nok gitt noe lignende det beløpet til feks. min bror når han gifter seg. MEN har man ikke råd, så skal man jo ikke blakke seg helt, det går jo ikke. Det skal ikke være sånn at folk ikke tør å komme i bryllupet fordi de ikke har råd til noen "skikkelig" gave, det blir jo helt feil.


#11

Honda sa for siden:

Ja det synnes jeg.
Men var de flere som "spleiset" på de 4000 enn det dere er?

For om dere eks er 4 som "spleiser" og de var 6 så blir det jo litt andre tall...
Om dere skjønner.

Jeg hadde gitt max 1000.
Skal i bryllup til 3menningen min om 14 dager, vi fikk gavekor på 1000 kr fra henne og mannen og foreldrene hennes.
Vi blir å gi 500 kr...
Hun bor i Italia og gifter seg med en italiener, de skal ha bryllupet her oppe i nord:)


#12

DM sa for siden:

:håper noen i familien vår finner seg en italiener og gifter seg der: :tvitvi:


#13

Estrella sa for siden:

:humre:


#14

Fadese sa for siden:

Jeg synes det er flere forhold som avgjør:

  • hvor nær man er
  • hva man har økonomi til
  • hva "får" man (det er jo forskjell på et hjemmelaget koldtbord, som vi hadde, og lekre retter og feiring tre dager til ende).
  • hva som er vanlig i familien/har man fått gave av dem tidligere?
  • om man må reise og dermed får reise- og oppholdskostnader

#15

Estrella sa for siden:

Vi har råd til det. Det er helt klart helt annerledes bryllupene i Italia og her i Norge. Og det pleier å være fri alkohol og masse mat. Det er nok flere retter kjenner jeg de rett. Det skulle vist være 80 gjester. Blir spennende å snakke med mannen i morgen og høre hvordan det var. Selve bryllupet er i dag. De sitter nok og spiser og drikker nå. :humre:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vil også i bryllup i Italia! :mumle:
Venter på at ett av de italienske søskenbarna til min mann skal gifte seg, da blir vi invitert, men det er nok et par år til enda, tenker jeg.
Svigers reiser ned i bryllup der nede om en uke.


#17

Estrella sa for siden:

Ja, de er litt treige av seg med å gifte seg hele gjengen der nede. Hun her er nr.2 av 6 kusiner og fettere som har giftet seg og de er alle over 30 år. Han ene fettern til mannen min som også egentlig skulle gifte seg i sommer har utsatt det, kanskje til neste år og da, da skal jeg også være med. :humre:


#18

Botero sa for siden:

Que viva la Italia!

Vi fikk masse penge fra familia og venner i Colombia. Til fest hade vi en stor buffet og alt for mye wisky jhonny walker son tantene og unklene mine betalte. Her i Norge fikk vi masse pint og fint ;) og svigers betalte middag på en hotell.


#19

Lykken sa for siden:

Jeg synes det er mye til en kusine. Helt nær familie karakteriserer jeg som foreldre, svigerforeldre og søsken, de gir som regel mest. Jeg ville nok ikke gitt mer enn 1000 kr, men det er jo etter norsk standard. Hvis dere er like mange som de som ga så mye sist er det vel høflig å gjengjelde.


#20

Macky sa for siden:

Vi ga 1000 ,- til min fetter og kone da de giftet seg. Vi hadde da ikke noe særs kontakt. Hadde de giftet seg idag hadde vi nok gitt 1500-2000,-.
Når vi blir invitert til venner gir vi 800-1000,- i gave, synes 2000,- er passe når dere er så nære.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.