Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødrene Løvehjerte på Det Norske Teateret

#1

Inagh sa for siden:

Er det noen her som har sett denne forestillingen?

Er den verdt å se, og er det grei for en gutt på 12, eller vil det oppleves som barnslig?

Guttungen har aldri vært på ordentlig teater, det begynner bli på tide. :nemlig:


#2

Tallulah sa for siden:

Har sett den. Litt kjedelig, men nydelige kulisser og gode skuespillerprestasjoner. Jeg har hørt mye bra om Trollmannen fra Oz på Brageteatret, btw.


#3

shute sa for siden:

Har sett den med femåringen. Det er den forestillingen jeg likte dårligst av de ganske mange vi har vært på i år, men jeg har litt vanskelig for å sette fingeren på akkurat hva som gjorde det. Kanskje litt kjedelig, ja, rett og slett.

Anbefaler Billy Elliot på Folketeateret! Den går frem til 20. desember og de driver og har salg på billetter til de siste forestillingene nå, om det ikke er utsolgt alt.


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, Billy Elliot har jeg hørt mye flott om også! Dyrt, da.

For øvrig, på Brørne Løvehjarte (som forestillingen heter) har ikke pause. Hiawata syns det er viktig med pause. :nemlig:


#5

Inagh sa for siden:

Takk for tips - kanskje vi heller skal sjekke ut Billy Elliot om det er mulig å få biletter ennå. (Og så et det pluss, for min egen del, at jeg kjenner en av skuespillerne i den oppsettinga, og det hadde vært gøy å se ham på scena. :jupp: )

Men 1500 kroner for oss tre... :skremt:

Sorry, men tror ikke det. :mumle:


#6

Neket sa for siden:

Jeg har sett den med begge mine (8 og 12), begge to likte den kjempegodt. Vi syns ikke det var kjedelig. Men vi er ikke så ofte på teater - er nok ikke så godt vant;)

Jeg syns det var en flott forestilling. :jupp: Og historien er jo så fin.


#7

Tallulah sa for siden:

Sjekk Trollmannen fra Oz da vel! www.brageteatret.no/trollmannen-fra-oz-

(Nettopp på grunn av slike priser er det viktig at vi har statstøttet kunst i Norge. Det er med på å gjøre kunst tilgjengelig for et større publikum).


#8

shute sa for siden:

Jeg syntes faktisk Billy Elliot var verdt hver krone, til tross for den stive prisen. Det var så utrolig gjennomført!

Ellers så faktisk ikke de loge-plassene oppe på siden så helt ille ut fra der jeg satt, de koster bare 200 per pers på grunn av den skråe vinkelen.


#9

apan sa for siden:

Storebror har sett det, og han og kompisen likte det godt.

Jeg har sett Billy Elliot, og likte det veldig godt, men tror ikke storebror hadde likt det godt nok til å forsvare prisen.


#10

Inagh sa for siden:

Kunne ikke vært mer enig med deg!

Jeg hadde nok likt Trollmannen fra Oz, men jeg er redd at akkurat den type forestilling, vandreteater, ikke ville funke for Guttungen av ymse årsaker. :sukk:


#11

Kaprifol sa for siden:

Jeg har sett Brørne Løvehjarte med min 11 år gamle datter, og vi likte den. Trist, spennende, imponerende, enkel og fengslende. Vi kjedet oss slett ikke, men vi er kanskje av den typen som klarer å konsentrere oss godt selv om det ikke er plenty action hele veien. Hvis sønnen din liker litt ettertenksomme historier, hvis dere klarer å snakke om følelser og han er en type som ikke MÅ ha full fres ala Cartoon Network, så vil den fungere.


#12

Blånn sa for siden:

Vi så forestillingen forrige fredag. Storfamilien på tur. Alle gutta syntes det var OK (9, 11 og 14 år). Mor, far, mormor og morfar også.


#13

Inagh sa for siden:

Guttungen må nok ha en historie som fenger mye nokså kontinuerlig, da han sliter med konsentrasjon. Blir det lange prioder med bare dialog, vil han nok ikke henge med.

Hm... Må tenke litt på dette.


#14

Maverick sa for siden:

Inn fra siden med sleivekommentar:

Det er et under at ikke selskapet bak Billy Elliot har kunnet ta lavere billettpriser med tanke på hva slags lønninger og arbeidsforhold de legger til rette for for sine skuespillere og andre arbeidere.


#15

Inagh sa for siden:

Er det her det passer med et Mye vil ha Mer, Mave? :nemlig:


#16

Maverick sa for siden:

Det passer med fiskedask, egentlig. :knegg:


#17

Polyanna sa for siden:

Jeg har hørt flere som har reagert på slutten på Brødrene Løvehjerte. Samme som i boken, men eutanasi/selvmordselementet ble veldig sterkt og tydelig på scenen. :vetikke:


#18

Inagh sa for siden:

Hm... Kanskje jeg rett og slett skal droppe dette stykket, for min egen sjelefred. :hylgrine:


#19

Pelle sa for siden:

Jeg synes dødsscenene ikke var så ille, boken er jo som den er.

Men jeg ble litt skuffet. Synes scenografien og kulissene ble hakket for enkle (selv om mye av virkemidlene var vakre med lys og stoff), og selve slutten - når man skal sitre av spenning ble tam. Da Katla kom, skjønte jeg knapt at det var det som skjedde, vips var luren borte, de falt om og han var lam. På 20 sekunder eller noe.

Sett bedre oppvisning av stykket andre steder, feks på Nationaltheatret for 10 år siden eller så.

Men et helt greit stykke, hisotrien er jo nydelig og hjærteskjærende okke som. Junior likte den, men jeg er glad han både har lest bok og sett filmen.


#20

Snippa sa for siden:

Jeg likte ikke oppsetningen her jeg heller. Jeg er veldig enig i anmeldelsen på nettsidene til nrk: www.nrk.no/kultur/_-det-blir-aldri-spennende-nok-1.11975219
Jeg synes ingen av karakterene fikk sette seg, det ble for hesblesende. Til tider vakkert enkelt, men litt for minimalistisk det meste av tiden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.