Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe bil via privatperson på finn.no, på andre siden av landet ...

#1

Mirasol sa for siden:

Noen som har tatt sjansen på dette før?
Vi har i lengre tid sett etter en spesiell type bil. Nå har det dukket opp en til salgs nærmere 8 timers kjøring unna... Den virker helt perfekt, men det vet man jo selvfølgelig ikke før man har sett og prøvd den. Jeg vet jo at vi selv må veie fordeler og ulemper opp mot hverandre, det er langt å kjøre, barna må være med i bilen (trangt og kranglevorne som de er så er det det verste punktet) og vi må nok overnatte på hotell. Men største ankepunktet mitt er at vi må kjøpe av privatperson og at vi må reise ned på helg slik at vi ikke får utført en evt. NAF-test (om det er verdt pengene?).

Hjelp meg å tenke, er det noen som har gode eller dårlige erfaringer så kom med dem nå!


#2

gnuri sa for siden:

Ville i første omgang i allefall ha forlangt forevist en NAF-test (som dere betaler)


#3

Floksa sa for siden:

Jeg tenker at det kommer an på prisnivået på bilen.
Og deres kunnskapsnivå ifht å kunne se evnt mangler og feil.


#4

annemede sa for siden:

Har dere noen som kan ta en titt på bilen for dere?


#5

Teofelia sa for siden:

NAF-test kan dere jo få eier til å utføre i forkant.


#6

polarjenta sa for siden:

Ja, xen gjorde det. Han har litt peiling på bil da. Og ja det gikk helt fint.:)


#7

Mirasol sa for siden:

Mannen har snakket med selger i dag. Vi har så lyst på denne bilen! Er rimelig sikker på at vi ender opp med å kjøpe den om vi drar og ser på den, og gruer derfor til å kjøre hele veien hjem i hver vår bil (Jeg var gjennom en stor operasjon for 3 uker siden og føler meg fortsatt rimelig redusert og er sykemeldt). Føler meg helt vill og gal som nå har sjekket både overnatting på hotell om vi kjører bil dit, eller pris på fly om vi satser på å kjøre hjem med bilen samme dag! :what: Jeg er IKKE impulsiv til vanlig, så dette føles skummelt! ER jeg gal!? Hva hadde dere gjort. Mannen har peiling og vi har hatt samme type bil før, så vi vet hva vi ser etter, har ingen som kan møte der og se på bilen for meg.


#8

-ea- sa for siden:

Forlange NAF-test eller sjekke servicehistorikk ved merkeverkstedet? Har du noen kjente på stedet som kan sjekke at bilen som selges er den samme som det er bilder av på Finn? (har hørt om tilfeller der folk bruker bilder fra nett, eller bilder før salgsobjektet ble skadet f.eks.). Og så ville jeg flydd eller reist med hurtigruta/-båten/bussen og satset på å kjøre ny bil hjem.


#9

Hannah sa for siden:

Vi gjorde det. Fikk selger til å ta naf-test på bilen. Da den var ok, bestilte mannen flybilletter og reiste for å se på den. Bilen var fin, og så ny at det fremdeles var garanti på den. Var fornøyd med kjøpet.


#10

Mirasol sa for siden:

Vi plasserte barna hos mine foreldre, tok fly ned i dag morges, kjøpte bilen og kjørte hjem igjen på 8 timer. Førsteinntrykket er hvertfall helt strålende! Og jeg føler meg fortsatt litt vill og gal!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.