Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri barnebursdagsmat?

#1

Veslemøya sa for siden:

Er det noen som kan hjelpe meg med tips og oppskrifter på glutenfrie, barnevennlige kaker?


#2

annemede sa for siden:

Hør om barnet tåler hvetestivelse, i så tilfelle er de fleste paosekakene fra Toro ok.


#3

vixen sa for siden:

Pavlova og suksessterte er gode kaker! Mad muff pai med glutenfrie kjeks er også populært


#4

Hannah sa for siden:

Kokosbollekake slo an i bursdagen til jenta vår nylig. Ellers har jeg ei oppskrift på flytende sjokoladekake der jeg bytter ut hvetemel med glutenfri bakemix. Men sjekk at kokesjokolade er ok, da all kokesjokolade jeg fant inneholder spor av gluten.

Kan finne oppskriften senere i dag hvis det er interessant. Den pleier å slå an her, ungene mine vil bare ha den som bursdagskake.


#5

Fibi sa for siden:

Pitapizza er greit å lage om du har glutenallergikere til middag. Da kan du bruke glutenfrie pitabrød eller wraps som pizzabunn. :erfart:


#6

Chanett sa for siden:

Vi har alltid glutenfri bursdag til en av barna. Vi baker de kakene de vil ha og erstatter melet med glutenfri kakemiks(mel). Helt uproblematisk.


#7

celebelen sa for siden:

Jeg har pleid å lage glutenfri muffins. Tror oppskriften ligger i en tidligere tråd på forumet, men det jeg i grunnen har gjort er å erstatte melet med Jytte-mel (og redusert mengden, det står på pakka).


#8

Bean sa for siden:

Kakemiks er greit og enkelt. Toro muffins, Toro sjokoladekake, Regal sjokoladekake eller Regal brownies (favoritten her til mitt cøliakibarn) er alle glutenfri. Ellers er pavlova glutenfri (ihvertfall de oppskriftene jeg har prøvd). Om du har en god kakeoppskrift du vil bruke er det enkelt å bytte ut hvetemel med Semper Finmix. Man smaker ikke forskjell.

Pølser er enkelt i bursdag. Der er sjelden gluten i pølser. Det hender vertskapet har kjøpt glutenfrie lomper/pølserbrød, men jeg tilbyr alltid å ta med.


#9

energibombe sa for siden:

Gele og rullekake av potetmel. Rullekaka er en slager hos oss selv om alle tåler gluten


#10

Che sa for siden:

Vi sløyfe kake og hadde bare gele da vi hadde barn med cøliaki på bursdag. Ingen etterlyste kake.


#11

Charlie sa for siden:

Vi bruker Toro langpannekake, den er glutenfri. Syns Toro er grei for å sikre allergifritt, da har liksom de profesjonelle ansvaret... :glis: men må jo tenke på hva man har oppå, naturligvis.

Ellers er fruktspyd ofte minst like pop som kake.

Grandiosa har glutenfri pizza. Ellers er det noen helt vanlig pølser som er glutenfrie - cøliaki-moren sa det, men men husker ikke nå.


#12

Skilpadda sa for siden:

Er risboller (sånne med sjokolade) en mulighet? Jeg kjenner ikke til hvor trygg sånn puffet ris er når det gjelder gluten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.