Storm sa for siden:
Jeg skal lage den i dag (oppskrift limt inn under) og har et par spørsmål:
-
Bør man forhåndsbehandle auberginen på noen måte for å få ut bitterstoffene (er vant til at man må det)?
-
Har noen prøvd å ikke stavmikse den til slutt? Blir det godt?
Tomat- og paprikabasert grønnsakssuppe
Til fire personer:
1,5 l kyllingbuljong
2 kartonger hakkede tomater
1 aubergine i terninger
3-4 gulrøtter (300 gram)
1 rødløk på ca 150 gram
2 søte, røde paprika
2 fedd hvitløk
2 ss honning
1 ss balsamico eddik
1 stor ts olivenolje til steking
Fersk timian, rosmarin og basilikum evt 2 ss provencekrydder
Salt
Pepper
Bak paprikaen i ovnen i 15 min på 180 grader og fjern skallet
Kok opp kyllingbuljong med honning, balsamico og krydder.
Hakk grønnsaker i terninger og stek til løken er gyllen, ha tomater, stekte grønnsaker og paprika i buljongen og kok i min 10 minutter. Kjør til puré med stavmikser. (Aller best blir suppen hvis den får stå og putte en time eller to, da kan man bruke 1 ss honning i steden for 2.)