Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Perhonen!

#1

Fruktflua sa for siden:

Flua roper, desperat etter å vise fram jathrophaen sin. Lager en egen tråd, jeg, for den andre tråden ble mindre trivelig å oppholde seg i etterhvert. :knegg:

Hva mente du egentlig med at jeg kan bestøve den? Altså...Kan jeg ta blomsterstøv fra den som er stor, frodig, og som blomstrer og "strø" de over på den som er avblomstret?


#2

Perhonen sa for siden:

Den var kjempeflott. Jeg blir helt grønn av missunnelse for å være ærlig.
Du bestøver den som blomstrer. Om jeg ikke husker feil så er blomstene litt forskjellige. Eller så bruker du penselen og bare bestøver selve blomsteren. Den er hva det nå heter, tvekjønnet? Husker santen meg ikke i dag jeg, er litt surrete i hodet.

www.jatrophaworld.org/images/jatrophaseeds.JPG (frøet ser sånn ut, men ligger inne i en slags belg, nærmest som frøhuset til en valmue)

images.google.com/imgres?imgurl=http://www.gifte.de/Giftpflanzen/images/Jatropha%2520podagrica02.jpg&amp;imgrefurl=http://www.gifte.de/Giftpflanzen/jatropha_podagrica_bild01.htm&amp;h=440&amp;w=617&amp;sz=26&amp;hl=no&amp;start=17&amp;tbnid=e2nNE8OL4LqWSM:&amp;tbnh=97&amp;tbnw=136&amp;prev=/images%3Fq%3DJatropha%26svnum%3D10%26hl%3Dno (her er en sånn frøbelg)

www.botanik.uni-karlsruhe.de/garten/fotos-hassler/Jatropha%20podagrica%20BotKA%20G1.jpg (blomsten)

Husker ikke helt hvordan jeg gjorde det, men planten satte i allefall frø...

(satser på at dine planter skal det nå jeg...så du kan sende meg frø... :ja: )

Hvor i alledager kjøpte du den da? Jeg har spurt mange plasser, men ingen kan hjelpe meg. Det må da kunne være mulig å få tak i en sånn plante også i midtnorge... :confused:


#3

Perhonen sa for siden:

Måtte se på bildet en gang til...Den er så flott!!!!


#4

Fruktflua sa for siden:

Oj? Sånne frø er det ikke på min, i hvertfall ikke enda? Kanskje de dukker opp etterhvert?

Jeg var innom en drøss forskjellige blomsterforretninger og spurte om de klarte å skaffe de. Mange hadde aldri hørt om de engang, men så kom jeg i snakk med ei hyggelig frøken i en blomsterbutikk(ikke kjede) på en Meny-butikk jeg er innom ganske ofte. Hun ringte en grossist, og fikk de tilsendt fra Nederland. Det tok litt tid, men da de endelig kom fikk jeg de faktisk gratis fordi de var de eneste to som hadde overlevd transporten fra Nederland. Hun blomsterdama skulle sende tilbake de andre.
Men når det gjelder å så frø selv, så må det jo ta lang tid før den blir så stor at den blomstrer? Ja, for stammen er jo ganske så tykk. Kan du ikke bare høre rundt i forskjellige blomsterbutikker om de har mulighet til å skaffe?

Når jeg tenker etter, så kan du jo få telefonnummeret til blomsterbutikken, så kan du ringe for å spørre hvem han grossisten er?


#5

Perhonen sa for siden:

Ja, kjempeflott. Vil gjerne ha telefonnummer. Så kan jeg ringe dem og høre hvem som kan bestille gjennom dem.

Og såvidt jeg kan huske så vokser de ganske fort fra frø.. Jeg fikk i hvertfall blomster på min.. Men så døde de begge to under en flytting.. Det ble for kaldt... (Flytte midt på vinteren er jo alldeles idiotisk).


#6

Fruktflua sa for siden:

Uff, ja; har tatt rotta på noen blomster under flytting selv. Ikke morsomt. :niks:

Her er i hvertfall telefonnummeret til blomstersjappa. Da bare refererer du til en masete kunde som ville ha tak i Jathropa Podagrica, og spør hvem hun/de fikk de levert av. Tror det er sesong for jathorpaene nå, så da er vel sjansen ganske stor for at du snart er lykkelig eier av en du også. Hvis ikke kan jeg jo putte noen av "frøa" fra min i en konvolutt til deg. ;)

Magnolia Blomster; 69 32 75 50


#7

Perhonen sa for siden:

De blir jo bare mer og mer aktuelle ettersom det ønskes å lage drivstoff av dem, men de er jo flotte som potteplanter også. Jeg begriper ikke hvorfor de forsvant fra plantesortimentet.

Jeg har jobbet mange år i blomsterbutikk, og syns sortimentet begynner å bli ganske kjedelig her oppe. Det er få leverandører tydeligvis. Det var mye lettere før å få tak i litt spesielle planter. Eller så er det jeg som har blitt for kravstor. Har ikke veldig mange planter her hjemme heller nå da.. Tror ikke det er såp mange som ti. Dårlig plass og dårlig lys. Men håper å få meg fast jobb snart og da blir det kanskje ny leilighet også. Med litt mer lys og litt mer plass. Jeg trives, men den er mørk og trang. Det er ikke plass til en kattetoalett og ikke plass til masse planter... Uegnet som bolig...:rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.