Jeg har ikke og har aldri hatt mikrobølgeovn. Jeg er mer enn gjennomsnittlig opptatt av å lage mat, tror jeg, og tilbringer mye tid på kjøkkenet. Nå leser jeg i en annen tråd om folk som både har mikroovn og bruker den, så da lurer jeg veldig på hva den brukes til. :vetikke:
Mamma har mikroovn, men jeg tror hun stort sett bare bruker den til å koke vann i.
Varme opp middagsrester (pizza, lasagne, pastaretter, risretter), tine karbonadedeig og fiskekaker, varme melk til sjokolademelk og honningmelk, varme tortillalefser med ketchup, ost og skinke (barnas favorittrett som rask energipåfyll for hektiske dager). Sikkert andre ting også som jeg ikke kommer på i farten.
Ja, også varme boller, kaker (eplekake, sjokoladekake, muffins),,
Poppe popcorn, varme tortillas til taco, varme restemiddag, smelte sjokolade, smelte marshmallows, varme melk til sjokolademelk. Da vi hadde baby ble den brukt til sterilisering av flasker (det alene er verdt innkjøp av mikrobølgeovn). Jeg hadde klart meg uten, men det hadde vært litt mer tungvindt.
Koke grønnsaker, tine frossenmat, mykne iskrem, lage ostesmørbrød, smelte smør og sjokolade til baking, varme tortillalefser. Før hadde jeg ovn med termostat, da lagde jeg eggekrem og varmet melk.
Vår gikk i stykker for mange år siden. Kjøpte ikke ny.
Brukte den til å varme matrester (nå gjør vi det i kjele på ovnen)
og flaske da vi hadde flaskebarn.
Koke havregrynsgrøt til frokost, tine frossen mat, lage ostesmørbrød, koke grønnsaker, poppe popcorn m.m.
Hadde nok greid meg uten, men den er kjekk å ha!
Bruker mikroen hver dag. Vi har med crisp- og grillfunksjon. Vi lager havregrøt, ostesmørbrød, varmer middagsrester, steke pizza osv. Denne er nesten like "viktig" som oppvaskmaskinen.
edit: kan egentlig kopiere det de andre sier, bruker den til "alt"
Varmer kaffe, popper popcorn, koker havregrøt og tiner ting jeg har glemt å ta ut av fryseren i tide. Vi hadde ikke hatt mikrobølgeovn om det ikke hadde fulgt en integrert en med i kjøkkeninnredningen på leiligheten vår.
Poppe popkorn, varme middagsrester (ikke alt, men noe), smelte smør når jeg baker (bruker kjele/mikro om en annen alt etter som) og tine brødskiver som har vært frosset.
Satte mikroen i kjelleren da vi fikk nytt kjøkken hvor den store, skjemmende mikroen ikke fikk lov å bo. Siden den ble stående ubrukt i kjelleren ga jeg den bort for litt siden.
Vi varmer matrester, popper popcorn, koker av og til opp vann ettersom vannkokeren har takket for seg, koker også opp grønnsaker i den og lager grøt. Brukes en hel del.
Vår brukes masse.
Tiner kjøtt, popcorn, tacolefser, lettvindtostesmørbrød. Mannen varmer middagsmaten i den nesten daglig. han varmer også opp kald kaffe..
Samme her. Vår gikk i stykker for et par år siden - vi har ikke kjøpt ny. Den var praktisk nok, men hverken verdt pengene eller plassen. Vi brukte den til å tine ting av og til, og mykne is, og noen ganger smelte smør eller sjokolade. Og varme kaffe (eller melk til kaffe).
Vi har ikke, og kommer sikkert ikke til å skaffe en siden vi klarer oss uten.
MEN, hadde jeg hatt en mikro hadde jeg brukt den til å varme melk til kaffen min når jeg ikke gidder å steame, varmet opp matrester, smeltet smør, tint frosne ting som ikke burde vært frosne og ikke minst varmet barnemat på glass (tilbakelagt stadium nå, men jeg har virkelig savnet mikro til det).
Å varme opp ferdiggrøt og poppe popcorn. Mikro er litt på nivå med tørketrommel for meg - noe jeg aldri ville ha kjøpt selv eller egentlig ser noe stort behov for. Da vi flytta inn her for fem år siden, var mikrobølgeovn installert på kjøkkenet - ellers ville vi nok aldri ha skaffet det.
Koke havregrøt hver morgen. Steke pizza og karbonader og kyllingvinger og paprika i crisppannen. Smelte smør og sjokolade. Lage sånn svinedyr fisk i pose med pestosmør på. Tine frossen mat. Lage eggerøre.
Min er sikkert 20 år gammel, og brukes mye. Men jeg bruker jo eggekoker også.
Poppe popcorn og varme middagsrester og tortillas. Vi har ikke kjøpt vår, den fulgte med huset da vi kjøpte det i 2001. Den kommer ikke til å erstattes når den tar kvelden.
Vår brukes hver morgen til havregrøt. I tillegg brukes den innimellom til varming av rester, popping av popcorn, tining av brødmat (men bare hvis jeg har bomma når jeg har tatt opp) og smelting av smør. Ja, også tacolefsene da.
Vi varmer middagrester I den, tiner frossenmat I en fei, koker ris, poteter og torosauser I den (har mikroboller fra tuppervare), varmer babymat, og jeg har I en knipe brukt en mikro til å tørke klesplagg med (lang historie).
Koke havregrøt, smelte smør og sjokolade, poppe popcorn, sterilisere pumpeutstyr, varme middagsrester (eller heller middagstallerkener med mat som blei kald mens [ungenes nyeste påfunn]). Av og til til å tine ting.
Steke bacon - du får ikke bedre bacon enn det du steker i microen. Sprøstekt og ikke en duft av bacon i huset på 6 minutter. Jeg har en egen form for TW til dette.
Omelett (i omelettmakeren som også er fra TW) - 3 minutter -ungene lager seg omelett etter trening ol.
Ellers som de fleste andre her i tråden som har micro.
Valgte vekk mikro hjemme da vi pusset opp kjøkkenet og har aldri savnet den. På jobb bruker jeg den til å varme middagsrester til lunsj og å poppe popcorn til møter.
Vi bruker vår ganske mye. Tiner brød når vi har glemt å ta ut, tiner bær til frokost, smelter smør, varmer tortillalefser, varmer middagsrester. Mens vi hadde baby varmet vi mat eller tinte mat (kuber med ymse frukt og grønnsaker fra fryseren). En sånn omelettdings hørtes lurt ut, jeg bruker mye egg i ulike former. Husker at vi lagde eggerøre i mikro da jeg var barn, men det er lenge siden jeg har prøvd. Vi hadde sikkert klart oss fint uten, men vi valgte å kjøpe ny da vi flyttet inn, så det er et apparat vi setter pris på. Vår er liten og søt, da. :nemlig:
Havregrøt, tine bær og lage marshmallowfondant. Mao veldig lite, vi bruker den ikke til å poppe popcorm popcorn engang, det gjør vi på komfyren. Så jeg vurderer å putte den ned i kjellerkjøkkenet, fordi den er så stygg og tar masse plass.
(Herlighet, skulle tro jeg var helt imot mikro. Det er vel mer at jeg er kjempefornøyd med endelig å ha funnet en kjøkkendings som virkelig er overflødig for meg. Mvh kjøkkendingsegeek.)
Aner ikke, men min personlige energibruk i dag da jeg skulle lage havregrøt til ungene, da jeg mest hadde lyst til å bli liggende under pleddet (feber) var behagelig. Blande havregryn, melk og ørlitt salt, halvannet minutt i mikroen - og pling ferdig. Varmet to ganger da. Det tar lenger tid på ovnen, og da må man jo røre hele tida. Ingen klaging på grøten heller.
Ellers så er det jo enda mer energivennlig å lage kald havregrøt i kjøleskapet om natta, og det er de jo enda mer glad i, men ikke så enkelt å diske opp på et 5-minutt.
Jeg bruker microen masse, men veldig sjelden til tining, jeg liker helst tining i kjøleskap, eller andre slow-tinesteder.
Jeg :
-smelter sjokolade
-smelter smør til baking, bearnaise
-myker smør som skal i bakverk når jeg har glemt å ta det ut av kjøleskapet
-varmer melk til baking
-gir grønnsaker o.l som skal ovnsbakes en liten boost i micro først
-varmer opp restemiddager, saus o.l
-marsmellowsfondant
-booster fløtegratinerte poteter før de går i ovnen
-Sveller korn og frø som skal i brøddeig/knekkebrød
og sikkert enda mer jeg ikke kommer på nå.
Microen vår døde i fjor, og jeg var bra kjapp å kjøpe ny. For en som er så lite planmessig i matlaging og baking som det jeg er, er microen en ypperlig hjelper.
Dn brukes ikke daglig, men til tacolefser, popcorn, ostesmørbrød, risengrinsgrøt (bare minsten som spiser det, og da blir det fjordland), smelte smør. Og i gamle dager, til sterilisering av flasker.
Risputen er nok det den er mest brukt til hos meg og ja. Ellers tining av brød og eventuelle andre ting jeg har tatt opp fra fryseren litt sent, oppvarming av mat og popcorn.
Når jeg hadde flaskebarn så ble den brukt til oppvarming av vann og sterilisering av flasker.
Å ha mikro kun for Havregrøt hadde jeg neppe prioritert.
Mikroen har heldigvis veldig mange andre bruksområder også.
Forskjellen på å lage grøten i mikro og på induksjonstoppen er at det blir mindre søl, men forskjellen utgjør så lite at jeg ikke hadde skaffet mikro for grøt alene.
En annen ting jeg kom på er kjapp fettfri steking av hjemmelagede vårruller.
Det bruker jeg den til ganske ofte, samt oppvarming av hvetevarmeren.
Nå et mikro nå til dags noe helt annet enn i hybeldagene Harriet. Min gamle hybelmikro tror jeg neppe jeg hadde brukt noe særlg nå.
Det handler også litt om hva man vil prioritere tid på. Om jeg kommer hjem to timer etter de andre og vil steke meg vårruller eller varme annen mat så brukes mikro fremfor ovn siden det går mye kjappere og på vårrullene blir resultatet også mye bedre etter min smak.
Noen klarer seg også uten stekeovn og vannkoker. Det kunne vi også, men vi har det veldig mye bedre med.
Sous vide- utstyr har vi derimot ikke da det neppe ville blitt brukt hos oss.
Vår mikro er også varmluftsovn (med full dybde), så vi bruker vår masse. Når vi lager mat som skal tilberedes med varmluft bruker vi gjerne både vanlig ovn og mikroovnen, når vi tiner mat (defrostfunksjon), popper popcorn, steke kjeks ol.
:knegg: Scenariet er altså at man går hjemme og slenger, og lager seg en litt for stor presskanne kaffe, og etter et par timer er det en god, men kald slant igjen, og man har lyst på kaffe, men er for lat til å skrape ut grut og starte på nytt. Kaffen har ikke tapt seg vesentlig i smak, men det er jo ikke noe godt med kald kaffe.
Jeg tiner brød og varmer opp middagsrester. Særlig det siste. Vi har MYE restemat. Og så bruker jeg den til å koke ris i min flotte Tupperware-riskoker.
Den står derfor pent plassert i matboden. Vi fryser ikke ned brød og de gangene vi varmer middagsrester kan det også gjøres i matboden.
Jeg liker at hele driten er ute av syn og sinn. Den er jo ikke pen. :niks:
Bruker den ofte. Varme middagsrester, men også som en aktiv del av middagslagingen. Smelte smør, smelte sjokolade (nåja, ikke til middag), varme grønnsaker og fisk (de damper i sin egen kraft), varme fiskekaker o.l. Synes mikro er vel så bra som gryte - gir ihvertfall oppvask som er mindre og mindre plasskrevende i oppvaskmaskin.
Bruker den mer etter at vi fikk middagsleveranse fra godtlevert, fordi det er sousvide-produkter der av og til. Men generelt synes jeg det er nyttig. Barna bruker den som et alternativ til komfyr som er enklere (og antakelig sikrere?) for dem å håndtere.
Jeg synes nok endel operasjoner er enklere og raskere med mikro. Men man klarer seg uten, helt sikkert.
Omtrent alt er nevnt allerede trur eg? Poppe popcorn, varme middagsrestar, smelte smør til baking, varme tortillalefser. Ikkje uunnværlig, men greit å ha.
Jeg vet ikke om jeg ville kjøpt en. Men vi fikk i gave og bruker den masse. Varmer opp middagsrester, tiner boller og annen bakst fra frysen, varmer opp kaffe (selv om det var mer da vi hadde små barn og aldri fikk drukket opp kaffekoppen). Absolutt ikke nødvendig, men veldig deilig når vi nå først har den.
Kastet ut mikro'n for et halvår siden, da den sluttet å fungere. Har i grunnen ikke savnet den.
Middagsrester varmer vi raskt i stekeovnen.
Margarin smelter raskt på induksjonstoppen.
Popcorn kjøpte jeg ferdig i pose uansett.
Det neste som kommer til å forsvinne fra kjøkkenbenken er vannkokeren.
Jeg har tenkt til å kjøpe en til kontorkjøkkenet for å kunne varme opp Fjordland, enkelt og greit. Vi har bare kokeplater, og jeg trenger å kunne spise varmmat når jeg blir sittende utover kvelden. :nemlig:
Joda, det er jo bare å legge dem i det kokende vannet og hente dem opp med ei pølseklype. Eller fingrene i et hjørne slik jeg gjør. Maten vil du jo evt. brenne deg på uansett.
Vi har mikro på jobb, men fordland tilberedes i vannbad. Derfor har vi to induksjonsplater stående oppå kjøkkenskapene 8 mnd i året. mandag 5. januar tas disse ned, og tre dager i uka, minumum, tilbredes det fjordland til 4-6 personer fordelt på to store gryter med vann. Uten at noen brenner fingrene (jeg har ofte endt som matlager, og jeg har virkelig aldri brent noen fingre. Helt uten pølseklype, men muligens en gaffel? husker ikke.
Sånn siden vi skal lage til mange, som vil spise sammen, er dette en bedre løsning.
mikro på jobb brukes til å varme middagsrester for noen, lage ostesmørbrød for noen, lage en slags omelett (som man bare måååå ja et bestemt tupperwaregreier til for å kunne lage, så jeg lager min omelett hjemme og varmer i mikro, enklere for meg)
Vi varmer opp diverse og tiner diverse i den. Og lager popcorn. Og smelter smør. Nå er mikroen vår også en ekstra stekovn, det er vel den funksjonen vi bruker mest. Fantastisk å ha to stekovner.
Ingenting. Mann og barn bruker den en sjelden gang til å varme matrester eller noe, men i mine øyne brukes den alt for lite til å forsvare plassen den tar.