Nessie sa for siden:
Har nettopp laget to salsatyper, en vanlig og en ananastype.
Men de ble litt sterke? (en chili i hver)
Oppskriftene inneholder ikke sukker, bør jeg ha i?
:vetikke:
Her kommer oppskriftene (lenger ned).
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nessie sa for siden:
Har nettopp laget to salsatyper, en vanlig og en ananastype.
Men de ble litt sterke? (en chili i hver)
Oppskriftene inneholder ikke sukker, bør jeg ha i?
:vetikke:
Her kommer oppskriftene (lenger ned).
Søster sa for siden:
De blir ikke mindre sterke om du har sukker i, men noe rundere i smaken. Er det alt for sterkt, bør du jo ha i flere tomater.
Søster sa for siden:
Eh..forutsatt at det er tomatsalsa. :forutinntatt:
Millis sa for siden:
Ellers så mildnes salsa av melkeprodukter, eks 1 t-skje kesam. Men det kommer jo helt an på hva slags salsa du har laget, om det passer inn..
Karamell sa for siden:
Jeg har alltid litt sukker i tomatretter for å runde smaken.
Du må vel spe den med tomater, melkeprodukt ja for å få den mildere.
Daisy sa for siden:
Jeg pleier ikke ha chilli i salsaen da.
Hakket løk, tomater, hvitløk, jalapenos, (det er jo en chilli når jeg ser på pakken...) og tomatpuré. Og litt pepper og salt om jeg ikke husker heeelt feil!
Hva har du i din?
Nessie sa for siden:
Åh, den ananassalasen var god! :D
Og de ble ikke såå sterke. :nam:
Ananassalsa:
Slik gjør du:
Finhakk eple, vårløk og chili. Bland sammen med ananas og de andre ingrediensene. Bruk gjerne foodprocessor.
La salsaen trekke en times tid før den serveres.
Salsa
Ta frøene ut av chilipepper og paprika.
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor. Kjør maskinen til alt er grovhakket.
Smak til med salt og pepper.
La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.
Søster sa for siden:
:nam:
Mani sa for siden:
Det hørtes godt ut, men hva bruker du den egentlig til. Sånn sett bort fra Taco da. Jeg bruker lite salsa selv, men tar gjerne imot tips for flere bruksområder.
Nessie sa for siden:
Igår hadde jeg taco da. Det som ikke ble brukt opp frøs jeg ned.
Det går jo fint an å bruke kun til dip og?
Søster sa for siden:
Og til stekt laks, ostesmørbrød, i tomatsuppe, med kjøttpålegg, på avocado, pitabrød, sammen med falafler...
Fluke sa for siden:
Laget denne salsaen i dag. :nam: Ikke sterk.
Dixie Diner sa for siden:
Ananassalsaen høres utrolig god ut, den skal jeg prøve snarest!
Che sa for siden:
Å skrive "rød chilli" som mengdeangivelse vil jeg jo si er rart. piri-piri er jo også rød, mener jeg. Styrken på chilli er jo enormt forskjellig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.