I år tenkte jeg å lage pepperkakedeigen selv. Siden jeg ikke har noe forhold til pepperkaker selv har jeg ikke en oppskrift som jeg sverger til. Men det har sikkert dere. Jeg vil gjerne ha oppskrift både på tynne, harde pepperkaker og på tykke, myke. :danse2:
Denne oppskriften gir verdens beste pepperkaker. Det er en stor oppskrift, så det er nok til både pepperkakehus og noen pepperkaker, eller bare en veldig stor porsjon pepperkaker (selv vår lille familie spiser opp alle :fnise:).
300 g mykt smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel
Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vannet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut).
Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).