Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bære babyen

#1

Storm sa for siden:

Jeg har fått med meg at BabyBjørn er helt ut og at nå som nå gjelder er slynger, sjal, mei tai og moby et-eller-annet. Men jeg er helt forvirret på hva som er hva, hva som er best og vil gjerne ha råd (og jeg nekter å forville meg inn på det bæreforumet).

Mine krav er:

Behagelig for både mor og barn (selvsagt)
LETT å knyte/ordne til (viktig, ellers blir den ikke brukt)
Jeg vil bære barnet foran, ikke på ryggen

Noen som har peiling?


#2

Agent Scully sa for siden:

:noterer at det har gått 30min uten at MinaX har fått svar:
Det MÅ være sommeren som spiller inn her - er ikke dette midt i FP-folkets kjernekompetanse? :sjokk:


#3

Che sa for siden:

Elastisk sjal er ganske enkelt. Det festes først, så pakkes babyen inn etterpå.

MeiTai er også greit,men kan være litt trøblete med stroppene (synes noen) jeg synes det er helt greit.

Har du gode skuldre, funker lommeslynge for mange. Majsa er nyfrelst på det om man ser på shoppingtråden :knegg:
[img]http://www.hotslings.com/core/media/media.nl?id=280&amp;c=646607&amp;h=9f5b11b89a245e67d463[/img]

NÅr barnet kan sitte selv er kanskje Ergo/Patapum det enkleste. (Like lett som å få på seg en ryggsekk)


#4

Bergensis sa for siden:

Til no har me bært Gryntaren mest i elastisk sjal. I det siste har me gått over til Patapum Baby. Eg har lånt eit vevd sjal, men får virkelig ikkje heilt dreisen. 5 meter stoff som sopar bakken kvar gong eg skal knyte av og på (det gjelder også elastisk sjal, altså). Dermed blir det til at eg kun brukar det når eg kan knyte det på heime.

Me har Patapumen liggande fast i vogna i tilfelle Gryntaren ser seg lei av dei lange trilleturane.

Eg har ikkje prøvd Mei Tai, men skal snart låne meg ein.


#5

Toffskij sa for siden:

Jeg fikk ikke til slynge, men hadde stor glede av min Babybjörn Active. :kjettersk:


#6

Lykketrollet sa for siden:

Vi har ergo bæresele.
Lillesøster elsker å være i den!! Et virkelig godt kjøp!

(storesøster elsker i sitte i den også)


#7

Guava sa for siden:

Jeg ville satset på et elastisk sjal til en liten baby. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre. Mei Tai og andre bæreseler synes jeg er greie til litt større barn.
Slynge er grei til korttidsbæring, men jeg synes det er enklest å bære litt større barn i slynge.

Jeg har dessverre lånt ut bæretøyet mitt ellers kunne du prøvd det.


#8

Storm sa for siden:

Noterer meg elastisk sjal. Hva heter det og hvor selger de det?

Etter nøyere lesing: 5 m sjal som skal knytes? :skremt:

Er det den "vanlige" BabyBjørn?


#9

Guava sa for siden:

5 meter sjal som skal knyttes er ikke så ille som det høres ut.
Jeg brukte mindre tid på å knytte sjal enn å feste babybjørn.

BB-active er en nyere BB-modell. Littegrann bedre enn den gamle, men den havner på nest sisteplass over bærekomfort av alt det jeg har forsøkt.


#10

Majsa sa for siden:

Du trenger en Hotsling e.l.
Du vil sikkert ha noe som er enkelt å bruke, som du kan bære og amme nyfødt baby i, og som ser bra ut - da er den perfekt. Ingen knyting, bare slenger den over hodet, og legger babyen oppi - vips - baby sover.

Disse har jeg, men det finnes mange forskjellige mønstre:
www.hotslings.com
Bare vær obs på at noen av dem er elastiske, og noen er det ikke, og det kan hende du må ha en størrelse større i uelastiske sjal enn i elastiske.


#11

Olympia sa for siden:

MeiTai til utebruk, slynge til innebruk. Det geniale med MeiTai er nettopp det at man kan bære på ryggen, f.eks. når barnet blir større, og at det er som en bæremeis. Du kjøper en MeiTai (for myyye mindre enn en bæremeis), og har mange funksjoner i en. Genialt!

Slynge synes jeg dog er lettere å ta av og på inne, og du slipper all knyting. Vi har brukt slynge så å si fra nyfødtalderen, og det er det beste av barneutstyr vi har investert i.


#12

Bokormen sa for siden:

Vi har nettopp kjøpt en ergo, og er veldig fornøyde! :)

Jeg er litt for makelig anlagt til å sette meg inn i knyting av lange sjal og slikt. Ergoen er like lettvint som baby bjørn, men bedre for både liten og stor. ;)


#13

Teofelia sa for siden:

Jeg hiver meg inn i tråden for å anbefale deg å prøve det bæreutstyret du vil ha før du kjøper det (med babyen oppi). Blobben fikk hysteriske anfall av å bli plassert i både sjal, slynge, Mei Tai og Baby Bjørn, så jeg er jammen glad for at jeg hadde alt sammen på lån fra snille venninner før jeg investerte i noe av det.

Frøkna bar jeg i Baby Björnen (Det var lov den gangen. ;)) omtrent fem ganger. Ikke fordi hun ikke likte det, men fordi hun var en så utrolig rolig og harmonisk unge, som like gjerne lå i vugge, vogn eller på gulvet som å bli båret av meg. På henne var bæreutstyr bortkastet, rett og slett.


#14

Che sa for siden:

Jeg synes også at babybjørn var helt OK da prinsen var nyfødt altså. Så lenge bar jeg ikke uansett, men jeg er glad for at jeg har funnet alternativer og altså.

Det er uansett praktisk og kunne dra til byen uten vogn og sånn synes jeg. Babybjørn eller ikke.


#15

Storm sa for siden:

Denne så jo genial ut! Er du mest fornøyd med elastisk eller uelastisk (om du har begge)?

Har du noen link til Mei Tai? Jeg tror ikke jeg vil like å bære bak. Har den noen andre fordeler?

Hva er ergo? Link? Jeg er også for makelig anlagt til å knyte for mye, tror jeg (eller til å lære meg å knyte kanskje).

Det er et godt tips, skal prøve å få til det ja.

Jeg brukte Baby Bjørn en del sist, og var vel i grunnen ok fornøyd med den. Men etterhvert som han ble tyngre ble det jo veldig belastende på min ikke helt gode rygg.


#16

Elisabet sa for siden:

Skulle jeg hatt en baby til nå (noe som ikke er aktuelt, men en kan ønske seg ting fordet), :sparke: så ville jeg hatt elastisk sjal og Mei Tai. På tettinntil.com finner du mange som har greie på mye. www.tettinntil.com/forumet/forum.php

Til minstemann brukte jeg mye ringslynge i starten, men føler ikke en har armene så fri og en kan ikke ta så mye bøy og tøy og hjelpe andre barn uten å holde en hånd på babyen. Det greieste er å ha noe som en knyter godt fast og babyen sitter godt. Du trenger ikke å ha skrekken for at elastisk sjal er langt. Det er faktisk veldig enkelt å knyte på seg, og fordelen med det er at du kan knyte det på før du putter babyen oppi, og ta babyen ut og inn som du vil etterpå. Det finnes mange som selger elastisk sjal. F.eks.:

lotusbarn.com/zcart/

dotedot.com/index.php?main_page=index&cPath=27&zenid=19edcf21bf98be0f4f5124e595f5385e

www.krusedull.net/

Det finnes så mange varianter at en lett kan gå seg vill i jungelen. Det kan være lurt å komme i kontakt med noen som kan vise deg og du kan prøve. Et rimelig elastisk sjal er jo Moby Wrap som mange liker. Har ikke prøvd det selv.


#17

Olympia sa for siden:

Registrer deg på tettinntil.com, og sjekk om det er et bæretreff i nærheten. Vanligvis kommer det mange bærere med mange forskjellige bæretøy, og du får prøvd omtrent alt som finnes på markedet.

Når det gjelder MeiTai så er det ikke helt perfekt egnet til de allerminste. Det virker som de fleste starter med MT når barna er rundt tre måneder. For de allerminste er det slynger og sjal som er best egnet, jeg ble imidlertid aldri fortrolig med sjalknyting. MeiTai knyting klarer alle, men sjal synes jeg ble litt komplisert. Slynge er veldig lettvint sånn sett.

Men husk: Uansett hva du kjøper, så må du regne med tilvenningstid, i hvert fall for deg selv. Det tok sikkert to uker før jeg følte at jeg virkelig hadde greie på hvordan å bruke slynga riktig, sånn at den var mest mulig komfortabel for både Champion og meg.

MeiTai link har du her, lotusbarn.com/zcart/index.php?main_page=index&cPath=9

Jeg har en MayaWrap ringslynge:

lotusbarn.com/zcart/index.php?main_page=index&cPath=141


#18

jolie sa for siden:

Jeg signerer de som sier elastisk sjal! Kjempedeilig å bære en liten baby i. Fem meter er mye mindre knotete enn man tror, og fordelen med et elastisk sjal er at du kun trenger å knyte det på deg en gang om dagen. Man kan løfte babyen inn og ut etter behov, og enda er knytingen perfekt dagen gjennom.

Slynge er fryktelig lettvint - om man får det til. Gjelder både ringslynge og lommeslynge. Jeg fikk ikke til slynge med Maiababy, men når hun ble litt stødigere og kunne sitte istedet for ligge var den kjekk å ha! En lommeslynge som passer akkurat har jeg dessverre aldri hatt.

Mei Tai har vi brukt mye. Veldig lettvint, til tross for lange stropper. Og jo lengre, jo stødigere knytinger får man til. Veldig koselig å bære på magen, og fryktelig praktisk å bære på ryggen.

Vevd sjal er også fint å bære baby i, også kan man bruke det til større barn enn man kan med et elastisk. Men det tar nok en smule lenger tid å lære seg skikkelig enn et elastisk sjal gjør. Men det kommer vel an på tålmodighet og innsatsvilje, kanskje ;)


#19

Bokormen sa for siden:

Her er ergo: www.babyslynga.no/ergo.htm

Den er mer som en vanlig bæresele (ikke masse knyting og dill), og personlig synes jeg den er finere enn disse variantene med kinamønster eller masse blomster og slikt, men det er jo smak og behag. :) Jeg tror ikke pappaen her i huset ville likt å bære rundt på mini i en rosa blomstrete sak. ;)

Om du får lyst på en slik, kan jeg anbefale deg en dame som forhandler disse! På nettbutikken til babyslynga er det nemlig stor pågang og lang ventetid om dagen.


#20

Stikka sa for siden:

Jeg brukte Moby Wrap (elastisk sjal) til lillebror i starten. Kjempedeilig å bære nyfødt baby i. Babyen sitter trygt og godt, tett inntil mammas hjerte mens søsken har mammas hender ledige til hjelp og kos.

Ringslynge brukte jeg også litt da den var raskere å hive på seg enn sjalet hvis nøden var stor.

Nå har vi fått oss en Babyhawk Mei Tai og er også veldig fornøyd med den. Den er enkelere å få på seg enn sjalet når jeg er ute og lillebror har mer støtte til hodet når han er våken enn i sjalet synes jeg.

Jeg har også en lommeslynge men har ikke brukt den ennå. Vi har bare bært mage mot mage og det får jeg ikke til i lommeslyngen når jeg ikke kan stramme godt til.

Så konklusjonen: Skal du ha en dings så ville jeg tatt et elastisk sjal. (Sjekk Marimekkosjalene. :glis: ) Vil du ha mer så kjøp en ringslynge også. F.eks en badeslynge så kan du ta med minsten i dusjen også. :)


#21

Stikka sa for siden:

Fordelen med å bære bak er at babyen er ute av veien både for deg og storebror. Da kan babyen sove på din rygg mens du og storbror gjør ting "alene". Ikke i starten men sånn litt etterhvert. Jeg har akkurat begynt å ha lillebror litt på ryggen. Han er nå 3 mnd. Setter ham bare der når noen andre kan hjelpe meg. Føler meg ikke trygg på å knyte ham på alene ennå.


#22

Majsa sa for siden:

Den siste jeg kjøpte er ikke elastisk, kjøpte den ved en feil, og jeg tror jeg liker den elastiske best.

Ellers kan jeg også anbefale Ergo, men for litt større barn. Som Stikka sier kan det være greit å ha muligheten til å slenge lillebrøster på ryggen når man lager middag, tar seg av storesøsken o.l.


#23

Miss Norway sa for siden:

Jeg brukte BabyBjørn i et år jeg, og var superfornøyd. Trolig er jeg DårligMor™. Men idag hadde jeg gått for min svigerinnes Ergo-sele; denne liknet nok på BB til at til og meg jeg kunne håndtert den, bortsett fra at den var mye mer anvendelig. Det at man etterhvert bærer barnevekten på hoften istedet for skuldrene er jo genialt.


#24

Mei sa for siden:

Har ikke ergo også et spedbarnsinnlegg slik at man kan bære nyfødte i den (på magen)? Noen som har prøvd det?

Ztjerna er som Teofelias blobb. Han ville ikke bæres i noe som helst - annet enn forovervendt i BabyBjørn (active) etterhvert. Og det var ikke det at vi ikke prøvde :rolleyes:. Nå har vi solgt BB og kjøpt en ergo, og når han ble rundt året tillot han faktisk å sitte på ryggen i ergoen. Ergoen er også veldig behagelig å bære i - selv for min vonde rygg. Her er han nå nylig, snart 2 år gammel;


#25

My sa for siden:

... og fordelen med Mei-Tai, Ergo, sjal etc er at man kan bære både foran og bak, så man kan velge ;)

#26

Filifjonka sa for siden:

Mannen min var masse ute på tur med BabyBjørn den sommeren minsten var sånn ca. 5-9 måneder, og de hadde stor glede av det begge to. Men det var mer for å være på tur og oppleve, enn for å bæres og bysses i søvn.

Ellers har jeg aldri vært noen bærer, ryggen min passet bedre til å ha babyen i vogn på tur, og ellers ha kos og kroppskontakt sittende eller liggende istedet for å gå rundt og bære hele tiden. Gikk veldig fint det. Men den slyngen til Majsa så jo smart ut.


#27

Elisabet sa for siden:

Vil bare si at om du kun har prøvd BabyBjørn, så kunne det godt hende du hadde klart å bært i andre ting allikevel. Jeg har aldri kunnet bære en 5 kg baby engang i BabyBjørn uten å få vondt i ryggen. Derimot i Mei Tai kan jeg bære klumpen på 10 kg i flere timer både på magen og ryggen uten å merke det engang i rygg og skuldre. Utrolig praktisk. :D Og det som er greit med Mei Tai og sjal er at en ikke trenger å tenke på hvor lenge babyen sitter i det. Ingen tidsbegrensning så lenge du har en baby som trives.


#28

Filifjonka sa for siden:

Jeg har prøvd et slags bæresjal, husker ikke hva det het, men det var ikke noe for meg det heller. :) Savnet det heller ikke.


#29

Elisabet sa for siden:

Det finnes mange varianter av mye, og det er litt treningssak også. Men det er jo ikke alle det passer for. Men det er absolutt verdt å prøve for andre.


#30

My sa for siden:

Kroppskontakt og kos sittende i ro var aldri noe godt alternativ for oss. Jenta mi greide aldri å slappe av og kose seg i fanget. Ikke engang ved brystet (endte med skriking og kaving hver gang). Hun måtte være i bevegelse. Hun ble også hysterisk av å bli lagt bakover (vippestolen måtte vi bare gi bort), så hotsling kunne vi nok ikke brukt, for de kan vel ikke bæres oppreist i den? Vi brukte ringslynge og bar henne vertikalt, enten med bena krøllet oppunder seg, eller hengende nedenfor (det var varm sommer). Prøvde å bære henne i liggestilling i den, men da ble hun hysterisk. Brukte også en babybjørnlignende sele fra Maclaren, men det var også mest når vi skulle "ut på eventyr", og ikke til byssing og kos.

Nå skal jeg kjøpe elastisk sjal også, til de nye babyene kommer. For meg ser det ut som det beste til en nyfødt, i allefall hvis man ikke har erfaring med å knyte vevd sjal (føler ikke for å eksperimentere med det på nyfødte som ikke kan holde hodet enda). Men jeg håper likevel de er litt roligere enn storesøstra så jeg slipper å bære like mye. Blir nok litt mer komplisert med to på en gang ...


#31

Elisabet sa for siden:

Kjøper en elastisk sjal og venter nyfødt, så kan det være smart å prøve seg litt frem med en bamse eller dokke med myk kropp. Funker jo å prøve med BabyBorn også, men den er ikke bevegelig på samme måten, og dermed ikke like lett å øve på.

Selv har jeg en gutt som elsker å bli båret. Med en urolig stump på 11 måneder, kan det nesten være en lettelse å sette han i Mei Tai noen ganger, sånn at vi kan kose litt. Da liker han å kose nemlig.


#32

My sa for siden:

Problemet med prøving når man vendter nyfødt er den enorme magen som sitter i veien ... :knegg:

#33

Agent Scully sa for siden:

Vi hadde babybjorn: Ikke så mye brukt. Fikk litt vondt i ryggen av den. Men den var fin til flyturer og til å få gjort litt husarbeid.
Nå har vi bæremeis, en Phil&Teds Metro: Heller ikke så mye brukt, den er ikke så god å bære den heller. Guttungen liker seg ikke så godt.
Nå tenkte jeg at jeg skulle bort til naboen og låne en Ergo. Rapport følger :)
Ellers snuser jeg på en elastisk slynge ...:blafre:


#34

Mandarin sa for siden:

Jeg fikk kjempevondt i skuldrene av Babybjørn. Og den ble brukt lite. Så sydde en venninne av meg en mei-tai til meg og den var en revolusjon i så måte. Vekten hang ikke lenger bare på skuldrene, men ble fordelt mer følte jeg.

Den skal jeg bruke til neste mann. Må se når nurket kommer om jeg avanserer til en mer avansert med elastikk osv. Men tror den jeg har skal holde til en til.


#35

lil'c sa for siden:

Mei Tai Babyhawk er mitt hjertebarn.
Jeg brukte ringslynge og slikt når hun var liten, men ble aldri helt fortrolig med det. Så når jeg fikk MT'n til henne var det gjort, da forelsket jeg meg.
Det er som å bære luft når den sitter riktig, og jeg har en veldig vond rygg, nakke og skuldre egentlig, men jeg bærer henne i MT'n enda i flere timer, nå er hun 3,5 år gammel.

Her er babyhawk;
www.babyhawk.com/

Men jeg liker også godt en fra tettitett (den helt til venstre i 2. rekke)
www.tettitett.com/

Også har elisabet en fra grisefanten som ser helt super ut
www.grisefanten.se/


#36

Syrin sa for siden:

Vi var veldig fornøgd med babybjørn - active modellen. Eg har då aldri prøvd noko anna, så mulig andre ting er betre.

Ingen ryggvondt, lite slitasje på skuldre. Vi hadde den eldre modellen til låns med førstemann. Den var ikkje så god. Den nye modellen var fin for min kropp i alle fall.

Men igjen - eg er sikker på at slynger og slike ting er bra :)


#37

lil'c sa for siden:

Men babybjørn er ikke så bra for barna.


#38

LilleRosin sa for siden:

Jeg har hatt Baby Bjørn (eldre modell), ringslynge og Mei Tai.

Baby Bjørnen ble fort lagt vekk - fryktelig tungt å bære litt større barn (dvs fra 7kg og opp omtrent).

Ringslynga er den jeg har brukt mest - veldig lett å få på og av.

Mei Tai-en er kanskje den jeg synes barnet sitter best i, men siden den må knytes, taper den litt for slynga når noe skal gå i en fei. Men når vi skal gå tur, bruker jeg heller den enn bæremeis.


#39

lil'c sa for siden:

Og jeg synes forresten ikke det er noe problem å knyte Mei Tai'en heller, når man har gjort det et par ganger går det jo på automatikk. Man finner sin yndlingsmåte og knyte og bære på (mage, rygg, hofte, og hva slags knyting man foretrekker), og da tar det jo bare maks 2 minutter.


#40

My sa for siden:

.. jeg har aldri brukt 2 minutter på å knytte en Mei-Tai. Ikke engang første gangen jeg prøvde en tror jeg. Tror 20-30 sekunder er mer riktig. :nikker:


#41

Agent Scully sa for siden:

Da har jeg prøvd Ergoselen - den var en drøm for ryggen min. Og guttevalpen på 17mnd så ut til å trive på ryggen min.

Hvor kan jeg kjøpe på nett, da?


#42

Majsa sa for siden:

[url]www.babyslynga.no[/url]



#44

Majsa sa for siden:

Æsjda. Du kan jo se om du kan få bestilt den raskere fra utlandet. Den slipper du sikkert toll og moms på også, hvis de merker den som gave.
www.ergobabycarrier.com/index.html


#45

Agent Scully sa for siden:

Wow, du er jo bare servicen selv i kveld :blunke:
Takker og bukker.


#46

lil'c sa for siden:

Maks 2 minutter :knegg:

Jada, jeg bruker ikke mer enn såpass kort tid jeg heller, men det kan jo hende andre trenger litt mer tid enn meg tenkte jeg ;)


#47

My sa for siden:

Norsk nettbutikk som ikke har ferie: www.vidunderbarn.no

#48

Elisabet sa for siden:

Jeg har mange forskjellige jeg. :sparke: Grisefanten er fin den, men Toddlerhawk (altså Babyhawk med litt lenger panel) er absolutt favoritten utansett hvilke fine andre jeg prøver.

Gjort på et blunk. :D

Det er ei på Finn som selger Ergo selen. www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=10316177&sid=xz14abc6xO2V830452&WT.svl=Link Hun sender på dagen når hun har på lager. Og det pleier hun å ha. Nå vet jeg jo ikke om hun har ferie nå, men ring henne. Hun har super service. Oppdaget først når jeg bestilte Ergoselen min, og møtte henne for overlevering, at vi faktisk kjenner hverandre. Mamman til en gutt vi har gått på Musikk & Lek på Kulturskolen sammen med i over et år.


#49

lil'c sa for siden:

Jeg vet du har mange forskjellige, men jeg synes grisefanten var så fin, jeg liker også Babyhawk'en best uansett.


#50

Elisabet sa for siden:

Det var pga. stoffet jeg kjøpte Grisefanten. :knegg: Men den er god å bære i også, men liker den ikke så godt som Babyhawk til meg.


#51

My sa for siden:

Toddlerhawk hadde nok ikke vært noe for oss da. Toåringen min skal på død og liv ha armene opp over panelet, og den jeg har (hjemmesydd), med 50 cm høyt panel, må jeg brette opp nederst for at den ikke skal skjære seg opp under armene hennes. Er hun veldig trøtt kan hun til nød ha den opp til nakken med armene nedi. Men som regel strekker hun armene opp og over likevel.

Ergoen har faktisk perfekt høyde for henne, den går opp til under armene, uten å skjære helt opp i armhulene. Og hun får veive fritt med armene som hun vil.


#52

lil'c sa for siden:

Det er derfor jeg har babyhawk til en på 3,5 år LilleMy ;)


#53

Agent Scully sa for siden:

Hun har fått en stjerne i min bok! Jeg fikk min sele omtrent et døgn etter at jeg snakket med henne på telefon. Hun var på ferie, men hadde tatt med seg en ladning. :jupp:


#54

Elisabet sa for siden:

Flott du er fornøyd med servicen. Har du fått prøvd selen? Er den god å bruke synes du? Veldig praktisk i alle fall. :)


#55

Agent Scully sa for siden:

Den er helt genial.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.