Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Hvilke Toro-retter spiser du i dag?

#1

Karamell sa for siden:

Tell me. Kom igjen, tilstå nå! :knegg:


#2

Karamell sa for siden:

Vi bruker:
Kjøttkakesausen av og til.
Tomatsuppen med makaroni (ungene liker ikke min hjemmelagete :snurt: )
Lasagnen av og til
Pizzabunnen nokså ofte. Jeg gidder visst ikke å måle opp mel. :sparke:
Pizzafyll. Dette har vi nettopp sluttet med for jeg klarer ikke smaken og jeg synes den er for salt. Men likte den før.
Bukjongterninger


#3

noen sa for siden:

Jeg spiser en og annen Torogryte innimellom, bruker av og til pizzasausen, Rett i koppen og sikkert noen andre ting også. Synes det er helt greit og ingen ting å være flau over.


#4

Bergensis sa for siden:

Lasagne
Tikka Masala med kylling
Og anna indiskinspirert kyllingrett

Det er stort sett på ettermiddagsvakter eg eter sånt. Det hender eg fyrer i gang Thai kyllingsuppe frå frysedisken også.

Åh, no var eg berre på ferdigrettane!

Av øvrig Toro så brukar me;
pizzadeig
tomatsuppe
diverse sausar
pannekakerøre
muffins
langpannesjokoladekake

Vår ven Toro, vår onkel Ben og vår fetter Findus. :knegg:


#5

Cuyahoga sa for siden:

Det hender vi lager Toro tomatsuppe, siden ungene insisterer på at den er bedre enn min. :snurt:

Ellers tror jeg ikke det er så mye. :gruble: Hender mannen kjøper spaghettisaus på glass, men det er da så håpløst salt.


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror faktisk det eneste jeg kjøper fra Toro (en veldig sjelden gang) er en kyllingsaus med sjalottløk og urter, som et par av guttene liker. Hvis jeg hadde likt Torogryteretter osv. hadde jeg ikke vært flau for å si det, men jeg gjør virkelig ikke det, og jeg tåler ikke så mye salt heller.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Toro hadde en fiskesuppe på pose før, tror jeg? Bergensk fiskegryte? Mannen og jeg eeeelsket den da vi var studenter.


#8

Snippa sa for siden:

Buljong
Brownie-posen
Langpannesjokoladekaka til barnebursdag og "kiosk-mat"
Jegergryte
Rett i koppen suppe og kakao

Det hender sikkert at jeg kjøper noe annet også, men ikke noe jeg kommer på nå.


#9

Myria sa for siden:

En sjelden gang et par av sausene, og av og til buljongterninger (jeg foretrekker fond).


#10

Lavender sa for siden:

Er det lov til å svare ingen? Kan ikke komme på noen. Kjøper Mutti pizzasaus og fersk ferdig pizzabunn tre eller fire ganger i året. Buljongterninger har vi.


#11

Che sa for siden:

Tomatsuppe + av og til gryteretter (jeg har en mann som elsker mexicansk gryte)


#12

venla sa for siden:

Gryteretter og sauser derfra har vi av og til.


#13

frukt sa for siden:

Jeg lager det aller meste fra bunnen av.


#14

Ina sa for siden:

Tomatsuppe.
Av og til sauser.
Av og til kake hvis det skal leveres til et eller annet skolearrangement.


#15

Malama sa for siden:

Tomatsuppe, den liker ungene. Vi har det ikke så ofte da (og fyller opp med pasta og kjøttboller så jeg skal bli mett. Men fedige kjøttboller også, gitt...)

Tomatsausen bruker jeg av og til (ehh, og krydrer den ekstra så ingen andre i familien liker den..) også har vi allid sjysaus i skapet rett og slett fordi min mor må ha saus,hun har nesten ikke spytt, og denne tåler hun. Kombiner mangel på spytt, diabetes og en sprukken magesekk så hun ikke tåler krydder, liksom.... Da er det greit at hun har funnet en posesaus hun tåler, så smeller vi sammen den om vi har en middag som ikke har naturlig saus (evt som hun tåler) sånn ellers.

Det hender vi lager gryte og, men ikke hver måned, for å si det sånn.

Jeg har ikke noe mot toro og bruker det når det passer meg, vi bruker en del halvfabrikata vi


#16

Matilda sa for siden:

Ingenting, tror jeg, men det hender vi bruker ferdigsauser fra Dolmio eller Uncle Ben, det går jo omtrent for det samme. Sånn ferdig lasagne-kit med plater og to sauseglass er kjapt, og så pimpes den opp med gulrot og spinat.

Jeg gjorde store øyne her om dagen da jeg bakte brownies med fireåringen og han påsto at jeg gjorde feil, for man skulle bruke en gul pose. Det har han ikke lært hjemme. :knegg: Vi har brukt sjokoladekakemiks en gang vi skulle lage gluten- og melkefritt, altså, men ellers foretrekker jeg å blande sjøl.


#17

Eia sa for siden:

Hm. Kan ikke huske sist vi hadde Toro i hus. Det må være mange år siden. Eneste ferdig blanda pakker/poser/glass vi har i hus som jeg kommer på er sweet chili sauce. :gruble:

Men så vil jeg gjerne lage maten fra bunnen av, da.

Til og med tacokrydderet er hjemmeblanda fra podens matkurs for en stund siden. :knegg:


#18

Nera sa for siden:

Ungene liker tomatsuppen, og den har vært grei til travle ettermiddager eller helger hvor jeg er alene med dem. De spiser for så vidt også hjemmelaget tomatsuppe (kryss i taket og bank i bordet!), men det er jo ikke så veldig raskt.

Ellers brukte vi langpannekaken til bursdagskake da vi hadde bursdagsfest for alle på barnehageavdelingen, i tilfelle div. allergier. Jeg var sjokkert over hvor dyrt halvfabrikata faktisk blir når man må bruke to poser for å lage kake.


#19

Tallulah sa for siden:

Vi lager lasagnaen, men med mindre kryddermengde siden det er mest salt. Vi har prøvd den med fullkor og mindre salt, men den har en helt annen krydderblaning som rett og slett ikke er noe god. Vi lager ekte lasagna også, altså, men liker den fra toro. Høvdingen lager tomatsuppa og pimper den opp med egg, pasta og kjøttboller, og han bruker av og til noen av sauseposene.

Jeg er ikke så glad i suppe generelt, men det hender jeg kjøper en "fersk" tomatsuppe i pose og stavmikser den. Jeg syns den er bedre enn toros pulversuppe, og Hiawata syns den er akseptabel.


#20

Inagh sa for siden:

Jeg tror vi bruker vaffelrøre fra Toro. Glemmer aldri hvor skryt vi fikk av vaflene våre fra far sin kjæreste - så sprø og gode de var. :humre:

Jeg er ikke sikker på om pannekakerøra er fra Toro, men jeg tror muligens det.

Vi bruker andre halvfabrikata og, som Tikka Masala og Taco-krydder, men de er ikke fra Toro.


#21

Bokormen sa for siden:

Tomatsuppen, Tandoori, noen ganger saus til kylling eller fisk. Ja, og så har det hendt vi har kjøpt vaffelrøreposen, veldig grei til hytteturer eller om det kommer uventet besøk. :)


#22

Divine sa for siden:

Jeg har jo snakket varmt om Toro, men spiser ikke så mye av det, når jeg tenker meg om. En og annen gryterett, og da helst meksikansk gryte eller Rondane-gryte.


#23

Karamell sa for siden:

Åh, jeg har glemt vaffelrøren. Vaflene er mye bedre enn de jeg lager selv. Torovafler kan umulig inneholde [i]noe[i]som helst sunt for de er kjempegode.
Det hender jeg bruker pannekakemixen også. Ikke fordi jeg ikke kan, men fordi jeg er så lat. Ungene liker best brownie fra pose, men jeg liker ikke Toro sin i det hele tatt, så om det er pose er det Møllerens.


#24

Christa sa for siden:

Ingen. Men vi bruker buljong fra Knorr tror jeg det er.
Ellers lages alt fra bunnen av.


#25

Filifjonka sa for siden:

Jo, ertesuppen av og til, den hadde jeg glemt.


#26

oslo78 sa for siden:

Tomatsuppe (til mann og barn, jeg liker ikke tomatsuppe så godt så det blir på dager jeg ikke er hjemme).
Lasagne (Knorr)
Jegergryte
Bernaisesaus (Knorr)
Peppersaus
Brownies
Knekkebrød

Tror det er det.


#27

millact sa for siden:

Samme her. Men hva bruker vi? Vi bruker i alle fall kjøttkakesaus, men det kan godt hende det ikke er Toro.

Tomatsuppe pose og blomkålsuppe en gang i blant. Gryterettpose en gang i ny og ne. Sjokoladekake om det er bursdag og allergier.


#28

Toffskij sa for siden:

Tomatsuppe med makaroni (fordi det er en sånn barnlig smak, og det er lissom bare Toro som er riktig) og bergensk fiskesuppe (som jeg heller alt mulig godt oppi i tillegg).


#29

Strå sa for siden:

Det er ingenting å være flau over, men jeg klarer likevel ikke å komme på at vi bruker så mye ferdiggreier. Jeg kan prøve å ramse opp:

Supper: Nei, alle supper lages fra bunnen, utenom at det av og til brukes en buljongterning, men som regel (90 %) har vi kraft eller det trengs ikke.

Pizza: Lager bunnen selv, river osten selv, lager kjøttsaus selv, eller cirka annenhver tomatpizzasaus (med pepperoni oppå) om det er det som brukes. De andre tomatpizzasausene bruker vi diverse fra glass, her er det flere gode å velge i, ikke at jeg husker hva de heter (teflonhjerne her).

Sauser: Det er sjeldent vi bruker saus og ennå sjeldnere vi bruker pose. Annet om vi skal ha bernaisesaus, den er det ingen i heimen som har dreisen på! :(

Gryter: Nei, der lager vi hva som helst etter innfallsmetoden og har ikke behov for hjelp til smaken.

Kaker, vafler o.l.: Sorry, også der sliter vi oss gjennom oppskrifter og "ordentlige" ingredienser. Vi har noen knalle oppskrifter og der vi mangler noe har vi alltids noen slektninger e.l. som bidrar.

Brød: Jeg baker knallgode brød, men spiser det sjeldent lenger, og husker derfor ikke på å bake. Familien klager høylydt over at de må kjøpe, men det får de leve med. :p

Dipper: Bruker rømme og/eller majones og det krydderet/hvitløken og annet vi har lyst på den dagen. Men aiolien kjøpes!

Jeg fant, jeg fant: Tacosauser o.l: Kjøpes i 97 % av tilfellene! :riktig:


#30

Syrinx sa for siden:

Tourettes, toretters...

Men Toro? Brownies iblant og kakemix til glutenfrie fester.
Sambo kjøper suppe/gryterettposer en sjelden gang når de er til 10kr. Greit å ha i bakhånd en dag man virkelig ikke orker større kjøkkenutfordring enn å måle opp en liter vann.

Jeg har ikke lært meg å lage bearnaise (samt at det bare er jeg som spiser det), så det lages fra pose de sjeldne gangene det skjer.


#31

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiste Toro tomatsuppe med tilsatt makaroni sånn omtrent hver dag det året jeg var 17 år og flyttet for meg selv. De dagene jeg ikke spiste suppe, spiste jeg tomatbønner og egg. Det året var ikke noe høydepunkt i livet mitt verken matmessig eller på andre måter, så Toro tomatsuppe er vel egentlig noe av det jeg setter stor pris på å slippe å spise.


#32

isola sa for siden:

Vafler og pannekaker.


#33

Enhjørning sa for siden:

Lasagnebasisen, ungene elsker den og den har en nostalgisk plass i forholdet mellom meg og mannen min. :knegg:

Bearnaisesausen, for jeg ser ikke for meg at jeg skal stå og banne over skilt bearnaise hver gang. :humre:

Buljongterninger i supper og en sjelden gang i sauser også.

Det er faktisk det, tror jeg. Til min store overraskelse, med tanke på halvfabrikatainntaket vårt før vi fikk den virkelig store matlagningsinteressen. Nå foretrekker til og med ungene min hjemmelagede potetmos og både "hvit" og "rød" spaghettisaus. For ikke å snakke om tomatsuppa!


#34

Fuja sa for siden:

Lasagne
Moussaka
Betasuppe og andre ymse supper en gang i blant.
Sausene bruker vi mest Knorr sine, de er bedre.
Litt forskjellige gryteretter en dag middagen ikke er noe vi har løst å bruke så veldig mye krefter på.


#35

Fibi sa for siden:

Mine er helt motsatt. Malin kom hjem fra sfo en gang og var helt forferdet over at tomatsuppe kunne komme fra pose, og at folk faktisk syns det var godt .:knegg: Selv min superkresne seksåring spiser med liv og lyst.

Vi bruker lite toro og andre halvfabrikata, men det blir litt rett i koppen i blant, og pastasaus med urter og ost. Ja, og buljongterninger.


#36

Neket sa for siden:

Tomatsuppe, fiskesuppe, kjøttkakesaus, bernaisesaus, Bali kyllinggryte, langpannesjokoladekake hvis jeg skal ha med på skolen/idrettsgreier, og sikkert mye annet jeg har glemt. Jeg har alltid en pose vaffelmix i skapet tilfelle jeg får akutt vaffelnød og ikke har egg.


#37

Floksa sa for siden:

Jeg dyrker mitt eget kjøtt, tapper min egen melk og har høner. Så Toro og andre posebaser bruker jeg med god samvittighet. I morgen skal jeg lage pølser. I de kommer jeg til å bruke grillkrydder :knegg:


#38

Malama sa for siden:

Ja, også spiser jeg rett i koppen pasta med tomatsaus og mini"kjøttbiter" et par ganger i året på såne "lang dag, men ikke lang nok til overtidsmat"-dager


#39

Niobe sa for siden:

Ingen.


#40

GydaG sa for siden:

Siden vi ikke gidder å lage kraft i hverdagen bruker vi buljongen endel.
Og så har vi alltid den glutenfrie tomatsuppa i hus, for den er også melkefri og superkjapp å slenge i hop. Og så blir den veldig god med en boks mutti oppi, og en halv terning "klar kjøttsuppe", og litt småtteri av det vi har i hus.
Ertesuppa bruker jeg endel, for jeg må alltid ha det ved siden av pannekaker de få gangene i året vi har det, men det er sånn nødmat og da har jeg aldri planlagt i god nok tid til å legge erter i bløt dagen før.

Har prøvd endel av de sausene også, men bortsett fra hollandaise og bearnaise (forøvrig fra knorr) som vi lager innimellom fordi ungene foretrekker den fremfor hjemmelaget, syns jeg ikke noe om dem.

Gryteretter- nei. Som nødmat på hytteturer eller lignende, men ellers ikke.

Og så bruker vi den langpannekaka til det meste av barneselskap, fordi den er enkel og mer enn god nok til å være melk og glutenfri.


#41

mkj sa for siden:

Bruker ikke så mye akkurat TORO lenger.
Men vi bruker langpanne sjokoladekake til hver bursdag, da den er så allergivennlig og smaker helt greit. Hvis vi har muffins kommer også det derfra.

Ellers av ferdigmat så varierer det litt:
-Dolmio hvis vi skal lage lasagne til hverdags (gjerne både tomatsaus og ferdig hvit saus - men leste på ingredienslisten sist gang, så det er mulig jeg må lage hvit saus selv heretter)

  • ungene elsker Toro tacogryte.
  • Mannen har funnet en "pestosaus" ferdig på pose som han heller over laks og steker i ovnen. Hurtigmiddag.
    -Saretas krydder og sauser hvis vi vil ha indiskinspirert middag litt enkelt.
    -Trøndersodd. (ikke fra boks, men frossent inderøysodd i spann)
    -Pytt i panne har vi i fryseren som kriseløsning, samme med ferdigkjøpt fiskegrateng.

pizzabunnen har jeg slutta å bruke, slumper oppi KA-en og det blir helt greit og en god deig å jobbe med.


#42

Mirasol sa for siden:

Har da litt diverse i skapet.
Mexikansk gryte, Bali kyllinggryte og Stroganoff-gryte.
Blomkål og brokkolisuppe, tomatsuppe (den tror jeg faktisk er First Price til og med, jeg liker det ikke så jeg hverken kjøper det eller lager det)
Brownies-posen brukte jeg opp i helgen og vaffelposen står klar til uventet besøk eller innfall til lørdags-"lunsj".
Bearnaise, brun saus og et par andre sauseposer har vi også, det er de jeg er vokst opp med, så det er de som smaker "riktig" for meg.
Boller på 1-2-3 har vi som oftest en pose av, de er kjappe og gode!
Og vi har sikkert noe annet som jeg ikke kommer på også.


#43

Blåbær sa for siden:

Bruker av og til sjokoladekaken fra Toro (langpanne). Buljong fra Knorr. Dolmeo pastasaus, Tikka masala fra Santa Maria og ferdig salsa. Engang i året eller to en posesaus (etter 10 kr tilbud gjerne :knegg: ). Når jeg er syk og ensom kjøper jeg meg av og til en pose Pasta Parma ol. Alt i alt inneholder kanskje 10% av middagene våre posemat (og hovedkilden er buljong).

Selv er jeg foret opp på Toro og elsket det, men syns ikke det er like stas lengre nå.

Ja, på hytten om sommeren blir det mer posemat enn ellers. Hovedårsak: den er mye lettere å bære!


#44

Simone sa for siden:

Ganske mykje Toro her i huset! Dette er det eg har i skuffen akkurat no og som vi brukar ganske ofte:
Brownies
Bearnaisesaus
Ertestuing
Bretagne kyllingsaus
Ertesuppe
Lasagne
Tikka Masala
Porsjonspakkar til varm sjokolade
Thai kyllinggryte


#45

mkj sa for siden:

Ertestuing glemte jeg. Det er posemat hos oss. I hvert fall til hverdags.


#46

Candy Darling sa for siden:

Kjøttkakesaus og vaffelrøre og buljong. Også er det fullt av poser i skuffen som gikk ut ... for en stund siden.

Jeg brukte kakemiksen da det var allergibarn i klassen, så klart, men jeg må si jeg er glad for å slippe. Den blir tørr og kjip hos meg.


#47

Flubby sa for siden:

Langpanne sjokoladekake til barnebursdag og den sorte boksen som heter kinesisk szechuan.


#48

Daisy sa for siden:

Brownieposen, Kjøttdeigsaus på pose. Sånn fast. Så prøver jeg ditt og datt i ny og ne. Nå har jeg en "saus til laks" liggende.


#49

Bayone sa for siden:

Bernaisesaus (knorr), Tomatsuppe, pizzafyll, brownies, langpannekake, Bali kyllinggryte.


#50

Pøblis sa for siden:

Jeg bruker av og til en buljongterning, og jeg hater jo å bake, så det har forekommet at jeg har kjøpt muffinsmiks og sånn, men husker ikke fabrikatet.

Og lasagne-kit?! Er dere spik spenna gale, folkens? :dåne: Jeg lager fra bunnen. Min lasagne er viden kjent for at man ikke klarer å slutte å spise før det er er tomt. :knegg:

Jeg liker for øvrig stroganoffgryte med rømme i stedet for melk. Men det er alt for lenge siden jeg har spist det.


#51

Veslemøya sa for siden:

Mannen foretrekker Knorr lasagne og saus, så det blir ikke så mye Toro.

Og jeg foretrekker Møllerens framfor Toro, når det kommer til kakemikser.

Men Toro har en fiskesmørsaus som jeg synes er veldig god.


#52

Polyanna sa for siden:

Jeg er ikke glad i å bake, og bruker Toro fritt og hemningsløst der. På tur tar vi av og til med pannekakemiks, jeg bruker den glutenfrie langpannekaken, og browniesene syns jeg er kjempegode.

Det hender et par ganger i året at det blir tomatsuppe også.


#53

Christa sa for siden:

Glemte at de gangene vi har bearnaise så bruker vi ferdig fra Jacobs. Sist gang det skjedde var nyttårsaften 2012 så ikke veldig ofte akkurat. :knegg:
Nå kommer samme familie hit til nyttår så da blir det nok det igjen. Så hvertannet år sånn ca. :jupp:

(Fetteren til Vesla spiser bare bearnaise som saus og ingen annen, så nyttår med dem = bearnaise.)


#54

Vianne Rocher sa for siden:

Ingen, faktisk. Før spiste jeg det en del, men så sluttet vi og startet med å lage ting selv. Jeg har ikke noe prinsipielt i mot Toro, men nå synes jeg det er så salt at det overdøver alle andre smaker.

Jeg bruker buljongterning fra Knorr eller Maggie en sjelden gsng


#55

Madicken sa for siden:

Tomatsuppe og et par kakeblandinger. Og fruktsuppe, kom jeg på nå, når vi er på hytta.

(Hvilke touretter spiser du i dag, que?, leste jeg først.)


#56

Madicken sa for siden:

Kakeblandingene deres er ikke så fryktelig salte. :snill:


#57

Che sa for siden:

Jeg leser forøvrig "hvilke touretter spiser du".

Kom på at lillebror er glad i å lage sjokolademuffins fra toro


#58

Retz sa for siden:

Kommer bare på et par poser blomkålsuppe i året.

Jeg bruker lite halvfabrikata, som regel lager jeg alt fra bunnen eller jeg kjøper ferdig middag i ferskvaredisken.


#59

Blondie sa for siden:

Vi bruker av og til lasagne-pakken fordi den glutenfrie er ok. Ellers bruker jeg lys muffins-blanding som base i noen kaker fordi den også er glutenfri. Generelt er Toro gode på allergimat, synes jeg.


#60

Blondie sa for siden:

Ja, totalt sprø er jeg. :nemlig: Min hjemmelagede saus er også god, men det tar beviselig mye menger tid å lage. Dessuten er alle frittstående glutenfrie plater skikkelig jækk, så de ødelegger. Toro sin er god nok.

(Jeg er litt lei av å bli sett på som teit fordi jeg ikke digger å lage mat i timevis. Jeg lager mat fordi jeg må og legger tid i det fordi jeg synes det er viktig med sunt kosthold, men jeg legger ikke sjela mi i å ha den beste suppa eller lasagnen i gata. Jeg er bedre på andre ting.)



#62

Serafin sa for siden:

Brun saus innimellom.
Toro spaghettisaus ofte - eneste sausen Storebror spiser.
Tomatsuppe - eneste tomatsuppe storebror spiser.
Kyllingsuppe som jeg putter masse ekstra oppi.
Sjokoladekake til bursdager med allergier.


#63

ingling sa for siden:

Vi bruker en del av allergivariantene: Glutenfri kakemiks, glutenfri muffins, glutenfri lasagne når jeg ikke lager selv, og så har jeg funnet ut at lavkarbobrødmiksen deres funker greit hvis jeg skal ha brødmat en sjelden gang. Lasagnen er litt salt for min smak, men lettvint, og så pimper jeg den litt. Jeg liker å lage mat, men det er veldig greit med litt raske løsninger når en ellers bruker mye tid på å lage det meste selv og aldri kan kjøpe ferdige ting på farten (pga intoleranse).


#64

Pøblis sa for siden:

Jeg vil bare opplyse om at min spik-spenna-kommentar om lasagnevar ironisk/tøysete og ikke ment å skulle virke hverken snobbete eller overlegen.

Og så tillater jeg meg å lure på hvorfor det blir sett på som snobbete å ikke bruke Toro/halvfabrikata/pulver?


#65

Harriet Vane sa for siden:

Lage pizzabunn fra pose...? Hva blir egentlig kilosprisen på det melet som er oppi den posen? :undrer: Jeg måler aldri opp til pizzabunn, jeg slomser vilt og det blir pizza hver eneste gang. :knegg:

Jeg bruker ertestuingen, torokake til bursdager for å fuzzfritt lage en glutenfri og melkefri kake som egentlig bare skal pyntes og grises med.

Jeg har noen poser stående i tilfelle, men jeg liker aller best hjemmelaget og fra bunnen og det går minst like fort og smaker mye bedre bare man får øvd seg litt. Vi har funnet en nydelig tomatsuppe med creme fraiche og friske tomater som smaker aldeles vidunderlig og som tolvåringen gjerne lager selv.

Jeg synes Toro i stor grad fordyrer, forlenger foreberedelsestiden og tvinger meg til å tweake masse med originalen fordi jeg ikke synes det smaker godt nok. Det jeg egentlig vil ha er rene smaker og så ender jeg opp med å lage en orgie av melkefett fordi det gjerne er eneste måte å få det til å smake bedre på.


#66

Røverdatter sa for siden:

Jeg husker ikke helt om det er Toro eller Maggi eller hva, men jeg bruker terninger med kjøttsuppe eller kyllingkraft ganske ofte. Og så hender det vi har Toro tomatsuppe og pannekake-mix'en.

Hvis vi er på tur og lager mat på stormkjøkkenet bruker vi ganske hemningsløst med supper, potetmosposer og det som finnes av rett i koppen-retter. Det er vel også fra Toro tenker jeg.


#67

Divine sa for siden:

Men har Toro buljong? Jeg bruker gode, gammeldagse buljongterninger, men trodde det var Knorr eller Maggi?


#68

Tjorven sa for siden:

Jeg lager Toro langpannesjokoladekake siden den er glutenfri (og god).

Ellers spiser vi noe Toro når snuppa (9 år) lager middag. Det er enklere, og jeg synes det er bedre at hun lager enkle middager enn at hun ikke lager middag i det hele tatt. Det var sånn jeg begynte også, og jeg håper og tror at det er en god start.


#69

Røverdatter sa for siden:

Ja, de har, men når jeg googler så ser jeg at det er Knorr jeg bruker.


#70

Blå sa for siden:

Vi spiser posetomatsuppe til lunsj i helgene av og til fordi det er det beste lillesøster vet i hele verden.

Jeg bruker av og til posefiskesuppe som basis og tilsetter mer grønnsaker, fisk og rømme.

Jeg bruker buljongterninger, men nå husker jeg jo ikke hvilket merke de er.

Og så baker jeg muffins fra Toroposer. Fordi det er superenkelt og alle barn som har vært i selskap hos oss liker dem, og fordi det hender at det er praktisk å ha noe som er glutenfritt.


#71

apan sa for siden:

Vi bruker buljong (men det er kanskje Knorr ja). Tomatsuppe. Av og til langpannesjokoladekake. Brownies (bruker også Møllerens her). Av og til hvit saus. Kjøttkakesaus. Bearnaisesaus.


#72

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker ikke buljong, jeg bruker de konsentrerte fond-begerne fra Knorr dersom jeg ikke har kraft selv. Kan absolutt anbefales.

Det er herlig hvordan det vekker aggresjon og stikk, dette med Toro. "Kaller du meg en dårlig mor"-gufs og det hele. Hos oss er ikke lasagne hverdagsmiddag så ofte, fordi det tar litt tid, men det tar ikke SÅ mye tid. lage sausene: 10-15 min og så 20 min i ovnen? Ikke så galt.


#73

Neket sa for siden:

Min svigerinne hadde noen skikkelig gode muffins fra "gammel familieoppskrift" hun pleide å ta med på div familie-eventer. Hun lurte alle helt til hun glemte å kaste Toro-posen en dag. De var gode, da. :knegg:


#74

Tjorven sa for siden:

Jeg synes heller ikke at lasagne er noen komplisert middag, men jeg bruker en del tid på å lage middag hver dag. Det er noe jeg/vi prioriterer.


#75

Nextlife sa for siden:

Jeg bruker erterstuingen.

Ellers er jeg veldig glad i å lage mat, og synes det er viktig og verdifullt å lære barna våre hvordan mat blir til og det å ha respekt for hvordan mat blir til og hvordan man bruker rene råvarer.

Personlig synes jeg det meste av slik hel,- og halvferdigmat smaker veldig ensartet og trist, man sitter med samme ettersmaken om man har spist en gryterett eller en kjøttsuppe.
Min onkel pleier å si at alt smaker høy, og jeg er tilbøyelig til å være enig med han.
For å ta bearnaise som et eksempel, det smaker jo ikke i nærheten av det hjemmelaget saus smaker, det fremstår som to vidt forskjellige ting. Jeg finner det dog ikke så merkelig all den tid at hovedingrediensene i hjemmelaget er eggeplomme og smør, mens i den kjøpte er det stivelse og melkestoffer. Det er ikke eggeplomme i den engang, og melk er virkelig ikke en ingrediens i bearnaise man lager hjemme. :rolleyes:


#76

Lyppa sa for siden:

Jeg synes det er helt ok og bruke Toro innimellom. Her kommer det barneønsker om meksikansk gryte og tomatsuppe, så det har vi kanskje en gang i måneden. Ellers bruker jeg ertesuppeposene når vi har pannekaker. Det er max en gang i måneden. Mousakka lager vi om vi for en gangs skyld er barnløs i noen dager. Vi voksne liker den.
Ellers bruker vi buljongterninger i kjøttsupper, og en halv pose pizzafyll pr pizza.


#77

Skilpadda sa for siden:

Jeg har brukt ertesuppe- og ertestuingposer innimellom, men nå er det veldig lenge siden vi hadde noen av delene. Saus bruker vi veldig lite, unntatt tomatsaus, som jeg lager selv, og saus til fest, som jeg også lager selv. Jeg liker veldig godt hjemmelaget tomatsuppe og potetstappe, og det finner jeg aldri på å kjøpe på pose. (Poden er hellig og uttalt overbevist om at "hjemmelaget er alltid best" - jeg hadde gjerne laget posesuppe til ham iblant om han faktisk foretrakk det, men det gjør han ikke.) Bergensk fiskesuppe har vi hatt innimellom, men det er sikkert et par år siden sist. Buljongterninger bruker jeg noen ganger, eller buljongpulver fra glass. (Ingen av delene er fra Toro, men det går da litt for det samme?) Jeg ville sikkert laget Torokake hvis jeg skulle ha barneselskap med allergikere, men det har jeg aldri hatt.

Hvem er Erik? :humre:


#78

Tallulah sa for siden:

Jeg lager som sagt ikke torolasagnen fordi jeg syns det er vanskelig å lage ekte lasagne. Men vi liker den altså. Crazybunchen.


#79

Zulu sa for siden:

Ertestuing lager jeg like kjapt (og mye bedre) med en pose frosne, grønne erter, litt smør, vann, fond og en skvis lime, kok opp og mos med stavmikser.


#80

Toffskij sa for siden:

Gamle-Erik? :gruble:


#81

Zulu sa for siden:

Og ja, sånne kakemikser for allergikere må jo være gull til barneselskap. Men hittil har det ikke vært aktuelt.


#82

Tjorven sa for siden:

Lasagne er en av de få måtene jeg kan få sneket litt grønnsaker i knerten, så derfor er det et poeng å lage den jeg pleier. Jeg har ikke spist torolasagne på mange år, så jeg skal ikke mene så mye om den smaksmessig. Ungene hadde helt sikkert elsket den. De synes "hjemmelagd" er et skjellsord.


#83

Einhyrningur sa for siden:

Vaffelrøre, spesielt den glutenfri. Slike kakerører, jeg kan overhode ikke bake og de er glutenfrie. Buljongterninger.


#84

Tallulah sa for siden:

:knegg: Høres kjent ut. Min ble introdusert for den hos svigers, så da var løpet kjørt. Men siden 99% av alt annet vi lager er hjemmelaget, og både noe han og vi liker, så har jeg ikke et snev av såre tær for den lasagnen. Vi år pøvde å introdusere ham for en utrolig deilig lasagne på en liten italiensk familierestaurant i sommer, han var svært skeptisk og spiste tre miniskjeer. Vi andre syns den var himmelsk. Langtidskokt kjøttsaus, perfekte plater og fløyelsmyk ost. Samme med mac'n'cheese. "Jeg liker best den med pulver jeg, mamma".


#85

Ruslebiffen sa for siden:

Erik. :knegg:

Jeg bruker fond fra, tja, husker ikke. Sånn på flaske. Jeg kokte mye kraft tidligere, nå har det gått i glemmeboken for meg. Ellers bruker jeg ikke hel- og halvfabrikata, men det hender at det blir forssenpizza eller fiskepinner når mannen er hjemme alene med ungene.

Jeg bruker ikke Tor og Knorr osv. fordi jeg synes det smaker så utrolig mye bedre med mat laget fra bunnen av og fordi jeg synes det er lite stress å lage mat (så lenge jeg ikke har en hylende toåring som en utvekst på foten).


#86

rajraj sa for siden:

Vi bruker buljongterninger fra Knorr. Og så har jeg noen Toro dressingflasker stående i kjøleskapet som blir tatt frem i ny og ne. I tillegg hender det jeg lager den langpannekaken uten gluten, men det er kanskje Møllerens?


#87

Addison sa for siden:

Vi bruker kakemikser av ulike slag, pga. tre personer med cøliaki i nær krets. Langpanne sjokoladekake, melmiks, kakemiks. Har forsøkt andre fabrikanters lignende, men kommer tilbake til Toro sine. Bretagne kyllingsaus, fiskesaus, Bearnaise og Hollandaise, men i det siste oftere Fjordland sin Bearnaise-saus. Bali kyllinggryte, kjøtt-, beta- og grønnsakssuppe på travle dager. Toros tomatsuppe har fire av oss fått overdose av for godt etter høyt inntak da de eldste barna var små. Nå lager jeg oftest hjemmelagd, men det tar virkelig mye lengre tid til fem personer, og lillesøster spiser nesten ingenting av den, men elsker Toros! :knegg: Buljongterninger, fisk-, kylling-, hønse- og oksebuljong.


#88

Chanett sa for siden:

Buljongterninger.


#89

Bloppy sa for siden:

Skal vi se...

Tomatsuppe
Nesten alt av saus vi spiser er fra pose
Buljongterninger
Ferdig pizzadeig
Pizzasaus
Langpannekake til dugnad, kioskvakt etc
Vaffelmix om vi skal ha vanlige vafler og ikke grove. Vaflene blir fantastisk gode!

Gryteretter spiser vi aldri, ikke lasagne heller. Hadde sikkert brukt Toro da også. :humre:

Og om jeg ikke har igjen surkål etter jul i fryseren, så bruker jeg det fra pose også.
Og skal vi ha lapskaus, så er det fra pose, og jevnet med potetmos fra pose.
Ellers lager jeg potetmosen selv altså. :stolt:

Jeg liker ikke å lage mat, så jeg bryr meg fint lite om å bruke poser og halvfabrikata for å gjøre det litt enklere. Ofte har vi liten tid også. Og det går kjappere å lage tomatsuppe fra Toro enn å lage selv. Dessuten er det bare jeg som liker min hjemmelagde tomatsuppe. Den er himmelsk god, men resten av familien er ikke enig dessverre. De elsker gulasj suppen min da.


#90

Nessie sa for siden:

Det går veldig opp og ned.

Men jeg kjøper de fleste sauser fra TORO (eller lignende). Det er mest fordi vi spiser så lite av det, at jeg orker ikke lage selv.

Jeg kjøper også innimellom pannekakeposen.
Innimellom gryterettene også, men de synes ikke jeg er så gode, så det er mest nødmat.

Og så diverse langpannekaker.


#91

Novla sa for siden:

Jeg kommer på tre ting fra Toro som brukes jevnlig hos oss:
Pizzafyll når mannen lager pizza (siden jeg aldri lager pizza selv kan jeg nesten ikke klage), sukkerkulør til viltsaus og - selv om jeg er militant kraftkoker - buljongterninger til blomkålsuppe, tror det er fordi jeg er vant til det fra barndommen, suppen smaker bare ikke riktig uten. :knegg:


#92

Polyanna sa for siden:

Kom på et par ting til: Buljongterninger (sikkert Knorr). Og komle. Det lager jeg en gang i året og jeg gidder ikke lære meg å lage det selv. :p¨

Jeg syns Toro lasagne er riktig god mat, selv om hjemmelaget som jeg får til akkurat slik jeg selv liker den best, er mye bedre. Men veldig mye andre gryter og sauser blir altfor, altfor salte og har en emmen bismak jeg ikke liker så godt. Det er nok fordi jeg forspiste meg på det i 20-årene. :knegg:


#93

Nessie sa for siden:

Jeg bruker også lasagne ja, kom jeg på. Men putter litt ekstra i, og bruker fløte for å gjøre den litt mildere, som barna liker :jupp:


#94

Vianne Rocher sa for siden:

Sniller du meg for å glemme at Toro også har kakemiks i vareutvalget? :knegg:


#95

Niobe sa for siden:

Og kakemiksene er faktisk ganske salte. Salt brukes som smaksforsterker og står på innholdsfortegnelsen i alle kakemiksene jeg har sett på. Jeg har ikke salt som ingrediens i mine kaker.


#96

Bomull sa for siden:

Stort sett peppersausen og sjokoladekake langpanne. Det hender seg en amerikansk gryte innimellom eller en suppe, men ikke ofte.


#97

Bomull sa for siden:

Buljongterninger ja, men det er ymse Toro og Knorr.


#98

Candy Darling sa for siden:

Jeg er jo oppvokst med Toro lasagne, og elsket den. Første gangen jeg lagde selv synes jeg den var ... joda, god, men veldig annerledes ("det er vel ikke SÅNN den skal smake?" :blånn: ).

Men etter en stund overtalte jeg mannen til å smake på Toro igjen, og da likte jeg den ikke lenger gitt. :sukk:

Ungene liker ikke gryterettene eller lasagnen fra Toro noe særlig, og heller ikke sausene. De påstår at det er en sånn spesiell smak, og det stemmer jo vel; det er en eller annen distinkt felles smak på de fleste pulverposene. :gruble: Eller så er de bare snobber, seff.


#99

Polyanna sa for siden:

Jeg har som oftest litt salt i all bakst. Jeg syns nesten alt søtt trenger bittelitt salt for balansens skyld. Ikke mye, da.


#100

Blondie sa for siden:

Jeg skjønte at du var ironisk, min kommentar til at jeg er lei av slike kommentarer var da heller ikke rettet mot deg. Jeg opplever dog ganske ofte både på forum og IRL at jeg oppfattes som litt dust fordi jeg av og til (vi spiser den lasagnen kanskje annenhver måned) bruker halvfabrikat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.