Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er det med ferier?

#1

Anda sa for siden:

Vi er nettopp kommet hjem fra første ferieuke. Jeg er mer sliten nå enn da jeg dro.

Vi er nemlig velsignet med barn som stort sett legger seg greit, og sover frem til 7 - 8 om morgenen. Denne ferien har særlig Knøtto ikke funnet seg til rette i reisesenga, så hun har brukt opp til 3 timer på å sovne om kvelden. Og startet igjen jevnt ved 6-tiden. Og selvsagt dratt med seg Andungen i "fallet". Vi har derfor stort sett hatt våkne unger fra 06 og til 21 - 2130 hele ferien. De er ikke selvgående, og må dele rom i ferien.

Normalt ville Andamannen og jeg delt på å stå opp med dem. Men han fikk tannbetennelse, ble operert, kom ikke tilbake til hytta den dagen siden han ikke kunne kjøre, så da ble alle morgener mine.

Den natta jeg var alene med ungene våknet hun kl. 0500. Jeg orket ikke å starte dagen da, så jeg ga henne en flaske og satset på at hun ville sovne igjen. Jeg ble derfor stående ute på en veranda og gynget vogn, kun iført hettegenser, underbukse og gummistøvler. :p Hun sovnet etter en halvtime...

(Vel hjemme i dag brukte hun sine vanlige 10 min på å sovne.)


#2

Teofelia sa for siden:

Stakkars deg, det høres aldeles grusomt ut! :dakars:

Vi kan bare glemme å ha Blobben i reiseseng. Når vi er på ferie, sover hun i foreldresenga, enkelt og greit. I reiseseng blir hun liggende og skrape på nettingen med fingrene, rulle seg frem og tilbake (ikke minst hvis det ikke er en skikkelig madrass, men bare en slik som følger med senga) og generelt lage mest mulig leven. Aldeles håpløst!


#3

Anda sa for siden:

Takk, det var nokså kjipt, ja. Knøtto står i reisesenga, og bruker tydeligvis nettingen som bumerang eller noe. Å ha henne i foreldresenga nytter ikke - hun blir så glad og hyper over å være der at vi bare blir klatrestativ. Litt usikker på om det blir fjelltur nå, slik som planlagt.


#4

Tjorven sa for siden:

Det hørtes ut som en skikkelig strevsom ferie. Ikke akkurat som planlagt.

Vår ferie ble skikkelig "lade batteriene"-ferie, og jeg synes det er litt trist når ikke alle får det like enkelt.

Fra å ha et barn som overhode ikke sov i noen seng, så samarbeider hun nå strålende og sovner der hun blir lagt. Vi er heldige!


#5

DM sa for siden:

Uffameg, det hørtes tøft ut Anda. :klem:

Ferier kan være veldig slitsomme. Ungene er ikke bare på et fremmed sted, men rutiner endres i tillegg, pluss at de er ekstra oppstemte, og kostholdet blir ofte litt annerledes også. Det er mye som spiller inn.


#6

Bokormen sa for siden:

Uff, kjedelig å ikke få ladet opp batteriene litt i ferien! :klem:

Uheldigvis er det vel gjerne slik at da barna endelig har "kommet seg" etter endring i rutiner, klima, fremmed seng osv, da er ferien snart over. :rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.