Che sa for siden:
Er det noen som driver med lavkarbo lenger?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Che sa for siden:
Er det noen som driver med lavkarbo lenger?
noen sa for siden:
Nei.
:gladspøkels:
Che sa for siden:
:fnise:
Det slår meg at fra å lese om lavkarbo ukentlig, så ser jeg sjelden noe om det lenger. Derfor jeg lurer egentlig. Jeg triveds godt på lavkarbo med tanke på jevnt blodsukker, men hadde problemer med å forholde meg til så mye kjøtt. (ut fra et miljøperspektiv that si)
Madicken sa for siden:
Jeg gjør. Etter mye prøving, har jeg funnet ut at et kosthold med ikke for mye karbohydrater er bra for meg, selv om jeg langt fra er en karbonazi.
frukt sa for siden:
Paleo her, men det er jo forholdsvis lavkarbo det. Med mindre man spiser massevis med frukt så klart.
Jeg har det også bedre uten for mye karbohydrat.
Fluke sa for siden:
Jeg bør, men gjør det ikke. :-/
banana sa for siden:
Jeg er bevisst karbohydratinntaket, men burde leve med mye mindre karbo enn jeg klarer i praksis. Det halvåret - året jeg gjorde det var de beste kostholdsmessig. Hvis man ser bort fra det å ikke kunne få tak i noe mat "på sparket", og å måtte tilpasse til resten av familien.
Mei sa for siden:
Ja på fjerde året. Kroppen min virker mye bedre uten for mye karbohydrater. Jeg er kvitt både migrene og senebetennelser, sover bedre gjør jeg også. Har hatt et par dager opp til en uke på kost med (raffinert) sukker og korn (som er det jeg tåler minst) og det frister mindre og mindre for hver gang.
Che sa for siden:
Spiser du mye kjøtt da, eller spiser du bare mindre karbohydrater - om du skjønner hva jegmener. (er det bacon fire dager i uken, liksom) Jeg triveds også veldig godt på lavkarbo, men opplevde at det var vanskelig å få nok fett i kostholdet. (nøtter var det jeg dekte det opp med).
Mei sa for siden:
Jeg opplever at jeg spiser helt vanlig - det samme til middag som resten av familien - bare at jeg unngår ris/poteter/pasta/sukker/kornprodukter. I tillegg begrenser jeg inntaket av frukt og rotgrønnsaker. Sammenlignet med hvordan jeg spiste før spiser jeg ikke mer kjøtt, men en god del mer grønnsaker. Fett er ikke et fokus hos meg, vi steker i smør og jeg bruker gjerne fløte i is/te/mat, men ikke daglig. Jeg spiser periodevis en god del nøtter.
Che sa for siden:
Hva spiser du til lunsj f.eks da? (der hvor brødmat er klassisk)
Mei sa for siden:
Omelett, salat, cottage cheese med nøtter og bær, middagsrester, nøttescones eller suppe for eksempel. En sjelden gang hjemmelagde knekkebrød med pålegg. Jeg savner ikke måltider bestående av kun brød med pålegg. :hehehe:
ingling sa for siden:
Jeg spiser såkalt lavkarbotett og antiinflammatorisk, det vil si lite karbohydrater men ikke så lite at jeg er i ketose. Det er uten tvil best for min kropp. Jeg spiser mye fisk og kylling, ikke rødt kjøtt av andre hensyn. Lunsj er typisk salat med egg, kylling eller fisk, gode oljer, avokado og kjerner/nøtter. Jeg bruker litt mer rømme og sånt enn før, men ikke store mengder. Jeg har fått gode tips av ernæringsterapeut til å sette sammen kost som passer min kropp, det har vært viktig for å få rett balanse.
Mei sa for siden:
Jeg er heller ikke i ketose. Jeg spiser ikke lavkarbo for å gå ned i vekt. Jeg gikk ned til trivselsvekten min da jeg la om kostholdet for snart fire år siden, og har holdt meg der siden.
ingling sa for siden:
Det er det jeg også ser for meg. Jeg skal ned i vekt nå, men hovedfokus for meg er er kosthold som skal være mitt over tid og som gjør at jeg føler meg bra. Det er det jeg holder på med nå, og jeg merker godt at det fungerer for meg.
Señora sa for siden:
Jeg spiser karbohydratredusert og prøver å styre unna de raske. I bunn og grunn burde jeg droppe enda flere karbohydrater fordi kroppen min trives mye bedre på et karbohydratfattig kosthold.
Jeg levde streng lavkarbo i tre år og det fjerde året karbohydratredusert.
Ruslebiffen sa for siden:
Jeg også. Spiser litt brød og litt ris/pasta/potet, men det er veldig begrenset. (Akkurat nå spiser jeg for mye sjokolade, men det er en annen sak. :knegg:)
Men jeg spiser ikke mer kjøtt og fisk på lavkarbo enn på "vanlig" kost. Jeg tror faktisk jeg spiser mindre fordi jeg spiser mer fett (holder meg mett lenger). I tillegg spiser jeg langt mer grønnsaker.
Til lunsj spiser jeg vanligvis salat (uten pasta etc.) eller varmmaten på jobb om den passer. Dropper potet/pasta/ris og fyller opp med mer grønnsaker. Til middag spiser jeg det samme som familien, men jeg spiser svært lite av karbokilden.
SpetakkelRandi sa for siden:
Jeg elsket å gå på lavkarbo. Det funket så utrolig godt for meg. Blodsukker og humør var stabilt, jeg hadde ikke lyst på sukker, konsentrasjonen bedret og vekten gikk nedover i et sunt tempo. Det bedret også mitt skrudde syn på mat.
Jeg klarte ikke holde det ved like. Etter 1,5 år med lavkarbo datt jeg av, og har aldri klart å komme meg oppå igjen, noe som har ført til at vekten har økt igjen. jeg klarte ikke holde dt pga det var for mye styr å planlegge måltider/lunsj til jobb og måltider på farten.
Jeg spiste for lite pga dårlig planlegging, og da sprakk jeg.
Skulle ønske jeg klarte å begynne på igjen...
kamp sa for siden:
Jeg er inne i mit Sjette år og kommer nok ikke til å slutte
Madicken sa for siden:
Ikke jeg heller. I hovedsak er det poteter, ris, pasta og vanlige brød- og bakevarer jeg har kuttet mye ned på, til fordel for grønnsaker, knekkebrød, lavkarbobrød og hjemmebakt brød. Og så prøver jeg å styre unna det meste av varer med svært høyt innhold av raffinert sukker. Men jeg er ingen nazi, altså, jeg tillater meg i skeie ut med både det ene og det andre så lenge det ikke er for ofte eller mye.
Så jeg hverken går på noe, som i diverse kurer, eller er i noe, jeg har bare lagt om kosten en smule. :)
ingling sa for siden:
Jeg spiser nok mer fisk, men ikke mer kjøtt, og som sagt ikke veldig feite ting. Lavkarbo betyr jo ikke at en må spise masse bacon, liksom. Jeg spiser betydelig mer av grønnsaker. Brøderstatninger driver jeg lite med, de smaker ikke så godt at jeg synes det er verdt det, da spiser jeg heller andre ting. Men jeg lager knekkebrød og egen müsli, det er praktisk og raskt. Og så går jeg ingen steder uten nøtter i vesken. Jeg blir dårlig av sukker og gluten uansett, så det er praktisk for meg å holde seg unna.
frukt sa for siden:
Jeg spiser nok litt mer kjøtt og fisk. Det pluss grønnsaker er som regel hva jeg spiser til lunsj og middag. Til frokost går det i egg og grønnsaker, eller smoothie.
Acsa sa for siden:
Jeg lavkarber av og på. Jeg har det best på, men jeg synes det er tidkrevende og i perioder hvor jeg er sliten har brød og pasta en enorm tiltrekningskraft på meg.
Jeg spiser ikke mer kjøtt når jeg lavkarber, men jeg spiser mer egg og meieriprodukter.
Lisa sa for siden:
Men mener dere at man må ha et kosthold helt fritt for brød for at det skal kalles lavkarbo? Jeg spiser rugsprø eller et par skiver rugbrød nesten daglig, men kaller kostholdet mitt lavkarbo. Jeg ligger nok nærmest opptil type Fedon kosthold tipper jeg.
Ser heller ikke problemet med for mye kjøtt. Spiser kun kjøtt et par dager i uka.
frukt sa for siden:
Lavkarbo betyr jo akkurat det, lite karbohydrat, så man kan godt spise brød om man vil.
Joika sa for siden:
Jeg kjører en liberal versjon. Dvs jeg spiser lite brød og sånt, men det blir noe sukker..
Dixie Diner sa for siden:
Mannen min (som er veganer) spiser smartkarbo. Han levde på lavkarbo før, nå spiser han altså det han kaller for smartkarbo heller. Lite poteter, ris og pasta, men mye bønner, linser og kikerter, nøtter, tofu, tempeh, tørket soya, frukt og grønnsaker osv. Jeg og burde.
ingling sa for siden:
Neida, rug er vel veldig lavt på karbohydrater, og det finnes jo lavkarbobrød. Men jeg tåler ikke gluten, så rug utgår, og jeg synes ikke de brødvariantene jeg tåler er så gode, så da dropper jeg stort sett brødmat i hverdagen. Men nå som jeg har vært på besøk med mange settinger der brød er praktisk, spiser jeg lavkarbobrød. Jeg tar heller bittelitt glutenfri pasta, eller spiser ris eller en halv potet.
Ruslebiffen sa for siden:
Lavkarbo defineres vel som under 150 g karbo om dagen? Fedon regnes vel ikke som lavkarbo lenger (?), men jeg synes definitivt at man spiser lavkarbo om man spiser brød, bare begrenser mengden brød (og annen "karbomat").
Lykken sa for siden:
Hvorfor begrenser man inntak av rotgrønnsaker?
Fersken sa for siden:
Rotgrønnsaker inneholder mer naturlig stivelse, så det skal ikke så mye til for å komme opp i antall karbohydrater.
Kaija sa for siden:
Jeg spiste lavkarbo for noen år siden, og trivdes med det. Men så datt jeg av igjen. Nå har jeg tatt det opp igjen, i håp om at det skal virke positivt på div. helseutfordringer. Har ikke holdt på så lenge, og jobber med å finne et nivå som passer meg. Jeg synes det går greit til nå. Om jeg går ned i vekt er det fint, men det er ikke hovedmålet med å legge om. Jeg er ikke veldig glad i brød, potet og ris uansett, så den biten koster det meg lite å minimere. Godteri, hveteboller (en gang i mellom) og Nennes rundstykker er det kjipeste å skulle stå over.
Kirsebær sa for siden:
Jeg har kuttet veldig i karbohydrater de siste årene, men ikke så bevisst og systematisk at det går under lavkarbo.
Byttet ut potet og ris med grønnsaker, unngår pasta i stor grad, kuttet i antall brødmåltider osv. Ikke noe voldsomt, men likevel slik at kroppen måtte venne seg til det.
Jeg har ikke økt mengden kjøtt jeg spiser, men grønnsaksmengden har økt betraktelig.
Nå trener jeg mye, og har økt endel i hvor mye jeg spiser av alt. Også karbohydrater.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.