Jeg skal ha middagsgjester og skal servere reinsdyr (med en relativt søt, tung plommesaus) til hovedrett og sannsynligvis sjokoladefondant til dessert (med villbringebærcoulis og en dasj hjemmelaget vaniljeis).
Skogsoppsuppe var et godt forslag, det kan jeg sikkert klare. :nikker:
Når dere sier "gravlaks", hva mener dere da? At jeg skal grave laksen selv eller er det innafor å kjøpe god gravlaks? (Finnes det?) Og hva er klassisk tilbehør? :lost in space:
Tror ikke jeg tør ta sjansen på at jeg får tak i god ishavsrøye.
Jeg synes du enten skal grave laksen selv (lett) eller kjøpe god gravlaks hos en bra fiskehandler (les: en som graver laksen selv). Mye, mye bedre enn de vakuumpakkede. Jeg pleier å droppe den vanlige sennepssausen fordi den dreper alt av vin, servere med crème fraîche smakssatt med dijonsennep, og drikke champagne til (eller noe annet godt musserende).
Skogsoppsuppe er også godt med champagne eller champagnesubstitutter til. :ensporet:
Vi hadde hummersuppe før reinsdyr forrige helg. Det var godt. Se ellers middagstråden for vinforslag til reinsdyr. Jeg la det der. Vi hadde musserende til hummersuppa forresten.
Jeg ville skygget unna noe som helst søtlig til forrett, med fruktsaus til hovedretten og sjokolade og is til dessert trenger du noe salt, og gjerne småbittert til forrett.
Nesjda, velg heller en superlett, fresh og appetittvekkennde forrett (bitterstoffer skjerper appetitt).
Jeg har servert de kongelige en liknende meny, og de fikk 3 sorter kaviar (men en type holder, f. eks løyrom) på en seng av salatblader (noen bitre og noen milde) creme fraiche og sitronskvis og litt hakket rødløk.
Det er supergodt. :nam: Om du kjøper sånne små løyrom-glass så kan du kjøpe svart, orange og hvit, det ser veldig lekkert ut anrettet med creme fraiche, sitron og rødløk til. Jeg bruker å ha det på toast eller melba toast.
Noe lett fiskeaktig eller en höstlig (lun, kanskje?) salat til forrett siden resten av maaltidet er ganske tungt. Jeg ville droppet suppe, det blir jeg stappmett av, noe som ville vaere synd för denne middagen.