Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forrett når hovedretten er reinsdyr

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg skal ha middagsgjester og skal servere reinsdyr (med en relativt søt, tung plommesaus) til hovedrett og sannsynligvis sjokoladefondant til dessert (med villbringebærcoulis og en dasj hjemmelaget vaniljeis).

Så hva i all verden passer til forrett? :gruble:

Og hvilke viner skal vi ha? :blafre:

Mulig jeg burde ha noe ost også? Forslag?


#2

Maverick sa for siden:

Hah, dette kan jeg ikke i det hele tatt, men skogsoppsuppe? :glis:


#3

Nina sa for siden:

Gravlaks til forrett, passer veldig godt til reinsdyr synes jeg.


#4

Toffskij sa for siden:

Skulle akkurat inn for å si det samme. Fint og klassisk.



#6

Cuyahoga sa for siden:

Skogsoppsuppe var et godt forslag, det kan jeg sikkert klare. :nikker:

Når dere sier "gravlaks", hva mener dere da? At jeg skal grave laksen selv eller er det innafor å kjøpe god gravlaks? (Finnes det?) Og hva er klassisk tilbehør? :lost in space:

Tror ikke jeg tør ta sjansen på at jeg får tak i god ishavsrøye.


#7

Toffskij sa for siden:

Jeg synes du enten skal grave laksen selv (lett) eller kjøpe god gravlaks hos en bra fiskehandler (les: en som graver laksen selv). Mye, mye bedre enn de vakuumpakkede. Jeg pleier å droppe den vanlige sennepssausen fordi den dreper alt av vin, servere med crème fraîche smakssatt med dijonsennep, og drikke champagne til (eller noe annet godt musserende).

Skogsoppsuppe er også godt med champagne eller champagnesubstitutter til. :ensporet:


#8

Toffskij sa for siden:

Og så Mas Amiel eller recioto della Valpolicella til sjokoladefondanten. Usikker på reinsdyret siden du skal ha tung, søt saus til.


#9

Addison sa for siden:

Jeg ville hatt sashimi av salma, med wasabi/soya-saus eller lignende. Eller den mango-salaten med salma, har ikke jeg lest om den her inne?


#10

Cuyahoga sa for siden:

Takk for forslag, Toffskij! :blomst:

Jeg har laget mango-salma-salater til forrett så mange ganger at jeg trenger prøve noe nytt. :knegg: Det er veldig godt da.


#11

Cuyahoga sa for siden:

Hvilken champagne da? :blafre:


#12

Cuyahoga sa for siden:

Jeg tror kanskje egentlig ikke sausen til reinsdyret er tung (jeg synes liksom alle sauser er tunge), men den er utvilsomt ganske søt til saus å være.


#13

Morella sa for siden:

Jeg fikk servert noe av det samme til hovedrett og da var det stekt scampi med sursøt saus til forrett.




#16

Polyanna sa for siden:

Jordskokksuppe?


#17

Nenne sa for siden:

Vi hadde hummersuppe før reinsdyr forrige helg. Det var godt. Se ellers middagstråden for vinforslag til reinsdyr. Jeg la det der. Vi hadde musserende til hummersuppa forresten.


#18

Nextlife sa for siden:

Jeg ville skygget unna noe som helst søtlig til forrett, med fruktsaus til hovedretten og sjokolade og is til dessert trenger du noe salt, og gjerne småbittert til forrett.


#19

Cuyahoga sa for siden:

Det er mulig jeg bør re-tenke desserten? Jeg tenkte egentlig safe med noe jeg virkelig kan. :knegg:

Og jeg har vært i middagstråden og notert meg vinforslag, Nenne. Takk for tips!


#20

Palmen sa for siden:

Carpaccio med fenalår, parmesan og sitron?


#21

Nextlife sa for siden:

Nesjda, velg heller en superlett, fresh og appetittvekkennde forrett (bitterstoffer skjerper appetitt).
Jeg har servert de kongelige en liknende meny, og de fikk 3 sorter kaviar (men en type holder, f. eks løyrom) på en seng av salatblader (noen bitre og noen milde) creme fraiche og sitronskvis og litt hakket rødløk.

Evt en sashimi, men da uten noe frukt til.


#22

Odelia sa for siden:

Kamskjell eller scampi :nam: Eventuelt noe med gravlaks eller røkt laks med sitron.


#23

Palmen sa for siden:

Det er supergodt. :nam: Om du kjøper sånne små løyrom-glass så kan du kjøpe svart, orange og hvit, det ser veldig lekkert ut anrettet med creme fraiche, sitron og rødløk til. Jeg bruker å ha det på toast eller melba toast.


#24

Nextlife sa for siden:

Ja, tynn toast er godt til. Eller blinis.



#26

Meiose sa for siden:

Jeg bor i reinsdyrland og det første som slo meg var krabbe til forrett. Kanskje en bruschettavariant eller en krabbesalat!



#28

pippo sa for siden:

Rakfisk i lefse!


#29

Galathea sa for siden:

Jeg spiste kamskjell til forrett før reinsdyr i helga, og mørk sjokolademousse til dessert. Veldig god kombo :-)



#31

Cumulus sa for siden:

Jeg ville hatt kreps til forrett. :jupp:


#32

Cuyahoga sa for siden:

Takk for forslag! Utrolig mye godt jeg kunne ha laget. :hyper:

Jeg har landet på gravlaks, siden jeg tror det er ganske safe for meg å få til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.