Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Norske modeller er for late og store

#1

Estrella sa for siden:

Det er helt sykt.

Idealmodellen skal være over 1.75 høy, 58-60 cm rundt livet og 88 cm rundt hoftekammen, ifølge Øvrebø.

– Når jenter er inne hos meg spør jeg ikke etter vekta, men måler heller livet, brystene og rumpa, sier Øvrebø.

www.kjendis.no/2007/07/09/505757.html


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg er enig med deg. Dette er helt sykt, modellmammaen er helt ute på villspor og modellbransjen er en bransje jeg har svært lite til overs for. Bransjen er i aller høyeste grad med på å skape usunne kroppsidealer, og både direkte og indirekte forårsaker de sin andel av spiseforstyrrede jenter. De burde virkelig ta et oppgjør med seg selv og de kriteriene de setter til modellene sine.


#3

Tjorven sa for siden:

Hvis man ser denne tråden i sammenheng med diskusjonen som dukket opp i KK-tråden (hvor KK ved flere tilfeller har omtalt folk som bruker str 40 som overvektige), så skjønner man jo at det er noe helt riv ruskende galt med "idealet".

Jeg foretrekker modeller som ser ut som ordentlige mennesker. Mamma abonnerer på Tara; et blad rettet mot folk på mammas alder (hun er 56). Der er modellene også på mammas alder og størrelse, og jeg synes det er helt fantasktisk å se.

Skulle ønske at noe lignende fantes for folk på 30-og-noe som er fornøyde med å ha slanket seg ned til størrelse 44 (når de ikke er gravide).


#4

Murvil sa for siden:

Det er ikke rart ungjenter får spiseforstyrrelser når de får slike uttalelser trædd nedover hodet. :himle:

Kate Moss, ja. Man får jo veldig fin og sunn kropp av heroin. Hun er vel oftere innom rehab'en enn nærmeste treningssenter. :rolleyes:


#5

Bluen sa for siden:

Det var litt av en artikkel, ja. :skremt: Denne Øvrebø virker jo både usympatisk og en smule dum. At hun snakker generelt, er nå én ting (selv om jeg synes det hun sier er sludder), men jeg synes det er merkelig at hun går til direkte angrep på flere navngitte modeller.

58 cm rundt livet svarer faktisk til 30-32 i vanlige konfeksjonsstørrelser. Det er vel sjelden naturlig for ei jente på over 1,75 å være så smal.


#6

Left sa for siden:

Kan de ikke heller lage kleshengere på hjul? Det er jo det disse jentene er. Ei beingrind med klær på.
Stort sett alle de store designerne er menn, homofile menn, og da er ikke pupper og rumpe tingen antakelig? Og de skal bruke minst mulig stoff, derfor er alle antrekkene i str. mygg.
Ikke er det pent, ikke er det sunt, og det skaper holdninger som i hvert fall ikke er sunne.


#7

Inagh sa for siden:

En tragisk holdning til kvinnekroppen! :nemlig:


#8

Tinka sa for siden:

Den holdningen burde snues i det samfunnet vi lever i nå.

Er jo ikke så veldig rart i at unge jenter slanker seg osv når man blir betraktet som stor i str 40.


#9

Irma sa for siden:

Sjarmerende dame.

Norske jenter skal altså ikke kunne bruke moteriktige klær? Vi burde kanskje begynne med genmanipulering, slik at vi får mindre beinbygning?

Smart, sjempesmart.


#10

Lykken sa for siden:

Hun er skikkelig kvass, men sier jo bare akkurat sånn det er i modellbransjen, det er ikke usant noe av det hun sier, selv om det er et forferdelig kvinneideal.


#11

Perhonen sa for siden:

Se på hvordan folk er bygd ja. Det var en fin uttalelse. Sånn sett er Kate Moss et godt bilde på en levende kleshenger. Et annet godt bilde er en av kjøperne av moten, om ikke modell selv, nemelig Victoria Beckham. Hun ser ut som et levende lik. Så henne sammen med resten av Spice girls gjengen, hun ser ut som en plastikk figur.

Norske modeller er flotte jenter, og hverken for late eller for store, men gode representanter for norske kvinner. La dem fortsette å være det, istedet for å utvikle dem til magre plast figurer.

Og her er det faktisk slik at det er kvinner som meg som skal bruke klærne, og jeg er hverken 1,75 høy eller bruker av str xxs.


#12

Nenne sa for siden:

Det er sikkert riktig det at modellbransjen er sånn pr. dags dato, men den vil ikke endres heller når kvinner som henne presenterer det forferdelige kvinneidealet som noe man burde strekke seg etter og omtaler en nærmest sykelig undervektig person som perfekt. Hun bidrar jo til å opprettholde status quo og fremstår ikke akkurat som spesielt oppegående eller sympatisk for den saks skyld.


#13

Toffskij sa for siden:

:juhu:


#14

Elin sa for siden:

Eivor Øvrebø skal vel ikke akkurat uttale seg om hvordan folk skal se ut.... hun ser selv ut som en burugle, og er ikke på noen måte representativ for hvordan modellmødre på internasjonalt nivå ser ut.... Hun vil aldri kunne bli annet enn bitre Eivor med den store kjeften, og den snevre tankegangen

:rolleyes:

Fra spøk til litt mer alvor....

Hennes utspill er selvsagt helt unødvendig, og oppfordrer jo utmagring og spiseforstyrrelser.

Hun har nok rett i at svært få av norske modeller kan hevde seg internasjonalt, men det er ikke fordi de ikke er bra nok, pene nok eller tynne nok, men fordi bransjen er en kynisk bransje med utmagrede, hysterisk opphengte homser og kvinner med samme kvinnesyn som Øvrebø som har bestemt at speed-tryner på 1,60 som Kate Moss er idealet. Cindy Crawford bl.a. sier jo selv at hun ville vært supersize-modell i dag dersom hun hadde hatt samme målene som den gang hun var supermodell. Hun veide den gangen 15 kilo mer enn en supermodell a 2007.

Hårreisende. Intet mindre enn hårreisende. Jeg håper masse ungjenter med fornuften i behold leser dette utspillet hennes og at de boikotter henne og byrået hennes....men dessverre gjør de nok ikke det.


#15

Elin sa for siden:

Forøvrig synes jeg at selv om Øvrebø sier utrolig mye dumt i denne artikkelen så har hun et poeng med WHO og dette med BMI, for dette med BMI går begge veier nemlig. Kate Moss er i følge BMI undervektig, men f.eks. svært friske, kjernesunne og veltrente alpin-jenter har i følge WHO og BMI sykelig overvekt..... fordi de veier masse pga. muskelmasse.


#16

Skilpadda sa for siden:

Jeg er i alle fall både for lat og for tjukk til å være modell, så sånn sett kan jeg godt brukes som eksempel for å bekrefte holdningene til damemennesket. :ja:



#18

Elin sa for siden:

[CENTER]FORBILDE: :nemlig: [/CENTER]

[CENTER][/CENTER]

[CENTER]GLANSBILDE::nemlig:
[/CENTER]


#19

Lykken sa for siden:

Nei, de ville nok deltatt i missekonkurranser og realityserier. :ja:



#21

DM sa for siden:

Norske jenter kan bare slutte med anoreksi, de er for store likevel. :konkluderer:

Vi er fritatt fra kroppshysteriet, vi når ikke frem likevel. :lykkelig:


#22

Benzo sa for siden:

Enig med bermen. En jeg kjenner var med i en missekonkurranse for en del år tilbake. Jenta er kjernesunn med en fantastisk kropp, er nydelig selv uten sminke og er veldig fotogen. Hun gikk ikke til tops fordi hun hadde for store muskler i bena. Dette er en jente som trente aktivt innen selvforsvar og har sort belte i sin gren. Musklene var naturlig fremtredende og på ingen måte digre bodybuilder ben. Gudskjelov så ga hun blaffen i hele modelbransjen og fortsatte med treningen.


#23

Nessie sa for siden:

:highfive:
Så deilig avslappende!! :D

Synes Kate Winslet er et ok forbilde, som iallefall ikke fokuserer så voldsomt på vekt

Men man ser jo at Jennifer Lopez er slank, men hun er ikke mager. Og hun har litt former. Det samme med Mira Craig.


#24

Nessie sa for siden:

Disse er jo ikke modeller. Men jeg tror nesten at slike popstjerner/kjendiser kan ha like stor påvirkningskraft som modeller rundt omkring.

Liv Tyler er også ei ganske normal jente synes jeg.

Denne dama er dog ikke akkurat stor..


#25

Bergensis sa for siden:

Eg las dette i dag, og konkluderte (nok ein gong) med at dette foregår i ei parallell verd som eg verken tilgang til eller interesse for.


#26

Bergensis sa for siden:

Liv Tyler er den einaste grunnen til at eg kjeda meg gjennom 2/3 av Ringenes Herre. Ho er flott!


#27

Murvil sa for siden:

Uansett hvor mye jeg trente, spiste sunt og blablabla ville jeg ikke vært bra nok med mine 1,57 på strømpelesten. Jeg er glad jeg er sterk nok til å la hysteriet gli rett forbi meg.

”En får værra som en er, når`n itte vart som en sku”. :nemlig:


#28

Nessie sa for siden:

Hun er nydelig :elsker:

(kjeda deg igjennom Ringenes Herre? :sjokk: )


#29

Bergensis sa for siden:

Ja, men eg kjeda vettet av meg gjennom Den Engelske Pasienten også. Sær, ja:nemlig:


#30

Nessie sa for siden:

:fnise:

Tror jeg skulle ønske jeg var alv jeg :hjerter:
Jeg ligner jo IKKE sånn fysisk (:lol:) men inni meg er jeg ei alvejente som prater mystisk... :ja:


#31

Left sa for siden:

En må nok igang med alge-shake ala Beckham plasticfantastic nå ja.
Jeg ville raskt ha forgått, og kommet tilbake som noe sånt: :gladspøkels:


#32

Elin sa for siden:

"Nei, så tjukk du har blitt, ja du har pinadø lagt på deg gitt! Du som var tynn som ei høvelflis, nå har du blitt feit som en julegris! ".....


#33

trøtt sa for siden:

Helt på tryne hele bransjen.

Det jeg ikke kan skjønne er at modellene skal være så "store" som 88cm over rompa. Jeg ville tro at de var mye mindre enn det.


#34

Left sa for siden:

Jeg forstår ikke hva som er så stas med å vagle nedover et sånt podie heller jeg, mens alle ni-glor på deg? Vet mange ting jeg heller ville vært enn levende kleshenger. snever
Og det eneste folk husker ved deg var at du hadde et pent ytre?
Jeg er antakelig for stygg til å kunne ha noen forståelse for det :hehehe:
Og i hvert fall for feit.


#35

daffy sa for siden:

Der fikk Øvrebødamen virkelig satt halen på grisen! For en tvers gjennom syk bransje!


#36

Murvil sa for siden:

Ja, slik er det. :nemlig:


#37

Skremmern sa for siden:

Fascinerende å påstå at det ikke er idealet det er noe galt med, men at norske jenter har for kraftig beinbygning. Ja, det må de jobbe med, tykker jag.


#38

trøtt sa for siden:

Man kan jo fjerne noen ribbein, må da gå an å skjære bort litt på beina rundt omkring på kroppen også :gruble:. Litt må man da kunne lide for skjønnheten.


#39

Agent Scully sa for siden:

Dette er bare så trist. :leppe:
Miss Norway er nok lei seg nå ...


#40

Elin sa for siden:

Akkurat den biten kan jeg forstå veldig godt. Mange mennesker ønsker anerkjennelse og berømmelse. Noen på den ene måten, andre på den andre måten. Modeller, filmstjerner osv blir selvsagt veldig kjent og berømt dersom de gjør det bra - og mange tiltrekkes av den type glamour. Det er vel heller ikke til å legge skjul på at mange drømmer om store penger i modellbransjen, for det er gode penger DERSOM man blir blant de beste.


#41

Bluen sa for siden:

..det vil si høyeste og tynneste. :humre: En del modeller er jo langt fra pene.


#42

Kråka sa for siden:

Det er ikke fint av dere å snakke skitt om henne vel? Jeg kjenner denne damen og hun har aldri brukt ordet tjukk. Det er media som brukte det ordet. Hun sa STOR. Da mener hun de er for kraftige for catwalken i utlandet, og det er jo helt sant. Jeg er ikke for massehysteri om slanking og kroppsideal der kun de anorektiske skal se normale ut, men E.Ø prater her om de som har for kraftig beinbygning. Hvis en norsk jente skal slå gjennom internasjonalt så må hun jobbe beinhardt 24/7. Det er ikke mange som gidder det, og det er vel greit nok i seg selv, men noen jenter kunne hatt muligheten til å blitt veldig kjent/stor/best i utlandet. :):ja:


#43

Røverdatter sa for siden:

Selv om hun ikke sa tjukk så syns jeg hun opptrådte uklokt. Hun representerer en bransje som har stor påvirkning på unge jenter og som fremelsker kroppsidealer som skaper alvorlig sykdom. Hun burde veie sine ord på gullvekt. Hvordan skal noen kunne ta henne og bransjen alvorlig når hun peker på og navngir modeller som hun mener er for store og lite fotogene? Når hun sier at norske modeller som sådan er late og store? Det faller jo på sin egen urimelighet. Hvis hun er veldig bekymret for at norske jenters beinbygning hindrer dem i å slå gjennom i utlandet, så er det mange måter hun kan si det på uten at inntrykket folk flest sitter igjen med er at hun syns syltynne norske modeller er tjukke.


#44

Lisa sa for siden:

Denne damen var på Her og Nå i dag. Hun prøvde å forklare at hun daglig blir kontaktet av haugevis med unge jenter OG ikke minst mødre (på vegne av sine "modell barn") som har et helt totalt virkelighetsfjernt bilde av hva modellyrket faktisk er. Hun så det som sin jobb å være ærlig med de og "få de ned på jorda igjen". Folk er dumme nok til å tro at modell tilværelsen er som "top models" på tv og det er jo så til de grader et yrke som er glamorisert i media at det selvfølgelig blir attraktivt for mange unge jenter.

Jeg synes det er flott hun er ærlig med disse jentene og sier hvor landet ligger. Når de forteller henne at den store drømmen er å bli stor på catwalken i New York, London og Paris mente hun det var best at de fikk vite først som sist at dette ikke er mulig hvis de ikke har en kropp som tilsier at de aldri kan det (forholde seg til fakta). Som hun også sa, hun forteller disse jentene først som sist at det så utrolig mange andre yrker som er tusen ganger bedre og vil gi dem et bedre liv. Hun la også til at hvis hun kunne få velge hva som var skjønnhetsidealet så ville det ha vært disse jentene som har pupper og hofter som kontatker henne men desverre, slik er ikke den store stygge modell verden hun må forholde seg til. Ikke hennes valg, slik er virkeligheten og folk som oppsøker en slik bransje får kanskje sitt "glansbilde" knust men slik er det bare.

Jeg synes hun gjør en god jobb hvis hun klarer å få disse jentene og mødrene på bedre tanker. Hva skulle hun eller har gjort? Lurt dem trill rundt å si at "ja du kan nok helt sikkert bli en internasjonal supermodel lille venn"?


#45

Elin sa for siden:

og ikke en gang høyeste.... eller peneste... nei! Kate Moss er langt i fra pen, forholdsvis kort (både her og der) men markedsføringen av henne var vel god i sin tid, samt at hun alltid hadde det samme tomme triste blikket som de sikkert var ute etter.

(.... Beklager all sutringen over Kate Moss, men jeg kan virkelig ikke tenke meg noen kjendis som har så lite å fare med som henne, men som allikevel har kommet langt og tjener ufortjent mye penger for ingen verdens ting (Vel noen fler intetsigende talentløse superstars finnes det vel....bl.a. Spice Girls, Paris Hilton, Nicole Richie, Pia Haraldsen.... you name it))


#46

Elin sa for siden:

Nemlig! Kasia sier nøyaktig hva jeg mener om denne saken! :nemlig:


#47

Elin sa for siden:

Ja synes du virkelig hun gjør en god jobb? Hun lever av dette, og støtter dermed opp om en bransje som for tiden krever syltynne, utmagrede jenter, og hun gjør ingen verdens ting for å endre det. Hun, om noen, har påvirkningskraft om hun VIL, men bruker hun den? Nope!


#48

Lisa sa for siden:

Men med all respekt Elin - hva vet du om det? Nothing I presume. Som hun sa, i hennes verden skulle hun gjerne se at jenter hadde både hofter og pupper men slik er det desverre ikke, hva hjelper det om hun mener det eller ei? Hun sier sikkert det hun mener men som hun også påpekte, designere lager klær som må "henge" på jenter, derfor kan de ikke ha hverken hofter eller pupper.

Hun lever av dette? Herregud, hvordan kan folk som lever av å lage fete produkter gjøre de det gjør? De støtter jo opp om en fedme epedemi som dreper flere hundretusen mennesker hvert år... at de sover om natten, fy fy.

Må ikke tro på at du leser sånn helt bokstavlig talt kanskje, hun var jo grovt feilsitert som vanlig i media. Jeg synes ikke hun skal innbillle disse "dumme" naive jentene og mødrene som ringer og tror de kan bli modeller om noe annet. At hun oppfordrer dem og forteller hvor "syk" denne bransjen er synes jeg bare er ærlig og klokt av henne.


#49

Skremmern sa for siden:

Det hjelper hvertfall ikke å holde kjeft eller kalle norske jenter tykke og late. Hadde vært mye bedre om hun gav uttrykk for sin misnøye med hvordan idealet er i dag.


#50

Skremmern sa for siden:

Enig! Klokt sagt! :nemlig:


#51

Estrella sa for siden:

Skremmern er enig med seg selv. :nemlig: :humre:


#52

Kråka sa for siden:

Hun brukte aldri ordet tjukk, det skapte MEDIA!!!! Hun er tøff som tørr å si i fra. Skal de bli modell må de tørre å høre sannheten. Det samme gjelder for idol. Skal Jan Fredrik Karlsen si til alle at de kan bli popstjerner når de egentlig synger helt grusomt? Tøft at de tørr å si i fra er min mening.


#53

Lykken sa for siden:

Hvorfor trenger hun i si dette til almennheten? Hun tar det jo uansett med de jentene som kommer dit. Dette er egentlig ikke noe hele verden trenger å vite, det er uansett et fåtall som jobber som modell.
Til offentligheten hadde det vært mer fornuftig å tatt et oppgjør med bransjens kroppsideal, hun og flere har påvirkningskraft på bransjen i Norge, men hun nok ikke påvirke så mye i utlandet der det virkelige problemet ligger, den er grei. Jeg skjønner bare ikke helt hvorfor vi andre trenger å vite hvor vanskelig det er for norske, kraftige jenter å lykkes utenlands.


#54

Irma sa for siden:

For meg spiller det ingen trille om hun brukte ordet tykk eller ikke. Ja, det er ganske tøft å si i fra at man synes beinbygningen til norske kvinner er for stor. Uttalelsen er like blåst allikvel. (For øvrig må jeg si at det er en viss forskjell mellom å lete etter folk som ikke er tonedøve, og det å lete etter folk som er såpass tynne at de knapt kan finnes på norsk jord.) Hun har iallefall ovenfor meg klargjort hvor syk bransjen hun representerer er.


#55

Jinx sa for siden:

Kan synging og kroppsbyging sammenlignes? Vil si konsekvensene av å høre en såkal sannhet av ei slik som frøken Eivor(?) og Mr. Jan Fredik sier er noe forkskjellig. Neida hun har ikke brukt ordet tjukk, og det kan hun heller ikke si. For det er benbygginga som er problemet, samtidlig sier hun at de må være villig til å jobber 24/7. Hva hjelper det da, hvis de aldri får gått ned nok i vekt uansett. For det er jo tross alt cm som teller. Nei makan til burugle!!!


#56

Skremmern sa for siden:

Ja, like tøff som alle idiotene i FRP som "tør" å stå frem med sine duste-meninger. Det viktigste bør være hva man sier, og at det man sier er noe lunde vettugt.


#57

Muad'Dib sa for siden:

Wheeee ! Røre i sommer-Norge ! Gakkgakkgakk ! Dagbladet kan vel ikke bare skrive om regnværet hver dag, og denne artikkel fikk sikkert solgt noen eksemplarer. Mange småjenter vil være prinsesse eller ballerina, og mange litt eldre (jeg tør ikke skrive "større" :D ) jenter vil være modell. Det er muligvis blitt flere nå enn før p.g.a. den stadig økende tendens til selv-iscenesettelse, men at modellverden er tøff er vel ikke akkurat forsidenytt, og Stage Moms er heller ikke det.

Generelt er fedme og for lite mosjon en langt større trussel mod folkehelsen her i Norge enn knuste modelldrømme.

Stakkars norske jenter som altså bare kan glemme å droppe skolen for å få seg en Stor Internasjonal Modellkarriere og leilighet i New York. De må lære seg fremmedspråk ved å sette seg i skolebenken hos Muad'Dib og hennes lavere middelklasses kolleger. :nemlig:


#58

Elin sa for siden:

Nei, jeg skal innrømme at jeg ikke kjenner henne privat eller i jobbsammenheng, men joda ,man har da noen venner som har vært i "stallen" hennes som modeller, og hun er kjent for å drive businessen med ganske hard hånd.

Hun har absolutt mulighet til å påvirke i sterkere grad enn hun gjør. Det står jeg ved å mene.

At hun er feilsitert kan også være ja, eller at hun kanskje svarte litt kjappere enn hun hadde ønsket i ettertid.

...og ja, kanskje det finnes noen lettere naive og late norske jenter som tror det holder å være pen for å bli toppmodell. Det skal jeg heller ikke se bort i fra.

...og ja, en ting til, jeg misliker sterkt at Øvrebø fremhever Kate Moss som unik. Det er mulig Kate Moss er en unik modell i hennes øyne, men Moss burde boikottes av alt som har med modelljobbing å gjøre hadde det vært opp til meg. Hun er sykelig mager,hun er absolutt ikke spesielt pen eller spesiell på noen som helst måte (men hun er blitt markedsført riktig hele veien) og hun er et elendig forbilde for unge jenter som ønsker seg en modell-karriere.


#59

Kråka sa for siden:

Det er sikkert ikke greit for henne å prøve og sende norske modeller til utlandet når de forventer at jentene skal være så tynne at de brekker ved neste vindkast. Det er de homofile designerene i Italia, USA, England og resten av europa som lager klærne de skal ha på seg. De er laget for syltynne guttekropper uten hofter og pupper. Ikke rart hun blir stresset av dette, og ønsker jo at jentene hennes skal gjøre det bra der ute. Hun tjener jo også penger på dem, og vil dem vel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.