Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middagsforslag - vegetarisk/vegansk

#1

Einhyrningur sa for siden:

Ønsker meg middagsforslag til vegetariske og veganske middager, gjerne med oppskrift eller link til oppskrift. Blir ekstra glad om man ikke trenger noe de ikke har på en "vanlig" butikk.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Facebookgruppa "Hva slags veganmat lager du i dag?" er gull verdt, der er det flere tusen medlemmer som legger ut bilder av måltidene sine (ofte med oppskrifter, ellers spør man og får den) hver dag, jeg sjekker alltid bildene for middagsinspirasjon. Alt er vegansk, og man kan selvsagt bytte ut og mikse og trikse som man vil om man vil ha andre ingredienser, det gjør jeg uansett ofte med oppskrifter.

Ellers er det mange fine blogger med kun vegetarisk mat. Mine favoritter er:

[url]www.menhvaspiserduegentlig.com[/url]
[url]www.vegetarbloggen.com[/url]
[url]www.veganmisjonen.com[/url]

Og min egen blogg, som også er helt vegansk, [url]www.veganeren.com[/url].

Og så har man jo FB-gruppa Veggispreik, som man kan følge litt med i og få inspirasjon. Og når man først tar skrittet fullt ut og blir veganer, kan man gå over til gruppa Veganprat. :)


#3

Dixie Diner sa for siden:

I går hadde jeg forresten med meg lasagne på en stor vegansk potluck-fest i Stavanger. Alle skrøt og ville ha oppskriften. Den er billig og sunn, lages på få ingredienser og alt kan kjøpes på vanlig butikk, eller, næringsgjær må man jo ha fra helsekost eller nett (jeg bestiller fra iHerb), men den kan jo byttes ut med ost, vegansk ost kjøpes også flere steder nå.
Bare stek løk og hvitløk i litt olje, ha i revet gulrot og hakket stangselleri. Hell over en boks tomater og tilsett litt vann til litt over grønnsakene, så har du i 2-3 gode never røde tørre linser. La det småkoke til linsene er møre, ha i mer vann om det trengs. Ha i en terning grønnsaksbuljong, litt pepper og masse oregano/basilikum. Jeg hadde i litt timian også, og smakte til med en ts agavesirup.

Imens lager du bechamelsaus. Jeg smelter melkefritt margarin, har i mel og rører inn usøtet soyamelk til passe tykkelse. Har i en halv terning grønnsaksbuljong og masse næringsgjær (for ostesmak) og litt muskat og pepper. Lar det småkoke til melsmaken er borte, kanskje 5-10 minutter.

Legg tomatsaus, hvit saus og lasagneplater lagvis. Hvit saus på toppen. Alle jeg har servert denne til tror det er ost på toppen, det er ikke det, men den hvite sausen blir skikkelig ostete under steking. :)


#4

Niobe sa for siden:

Jeg lager indisk linsegryte (Daal). Dessverre ingen oppskrift, jeg slumper. Men ingefær, tomat, og karripasta, og linser i tillegg til andre opphakkede grønnsaker. Sånn ca.

Og kikertkarbonadene på Dixie sin blogg er knallgode.


#5

Nip sa for siden:

Ingen vegetarianer men liker å lage litt både vegansk eller vegetarisk :)
Linkene er til oppskrift med bilder på bloggen min:

Tidskrevende - vegetar-grønnsakslasagne

Ratatouille med f.eks spagetti til

Falafler (her trengs det tilbehør)

Oversikt over vegetarrettene jeg har postet


#6

frukt sa for siden:

Daal er godt, linsesuppe og kikertsuppe likeså.


#7

rajraj sa for siden:

Dette er min go-to når jeg er tom for ideer, men fysen på noe skikkelig godt og vegetarisk. Det meste av dette har jeg alltid i skapet, også - bortsett fra quiona, som jeg ikke har fått helt dreisen på. Men jeg erstatter det med mer kikerter eller med couscous, så blir salaten knall.

Bloggen jeg har lenket til - Happy foodstories - har mange fine, enkle vegetaroppskrifter, selv om det er litt mye gjenbruk på rettene innimellom.


#8

rajraj sa for siden:

Greenbonanza bruker jeg også mye. Hun har blant annet lagt ut oppskrift på full vegetarisk julemiddag, uten bruk av mock meat, om man vil prøve det i løpet av julen. :jupp:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Greenbonanza ja, hun er også aktiv i den matgruppen på FB jeg nevnte. Legger ut mye digg der. Nam. Nøttestek har jeg laget hver jul siden 2011.


#10

Einhyrningur sa for siden:

Takk for alle tips. I morgen skal jeg forsøke en vegetardag. :jupp:


#11

Fred R. sa for siden:

Jeg har kjøpt bokser på IKEA og fyllt dem med diverse linser og bønner. Tørre holder disse seg veldig lenge. Så da har jeg alltid noe mat hvis kjøleskapet er tomt. Men det krever litt planlegging da det oftest må ligge til bløt en del timer. Ellers er det kjapt å lage, bare koke opp, og spe på med diverse grønnsaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.