Nip sa for siden:
Hvor lenge holder julekaker seg i kjøleskapet?
Vi har bakt sirupsnipper og sandkaker - holder disse seg?
De står i kakebokser i kjølskap.
Sandkaker sto kan fryses så kan eventuelt gjøre det...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nip sa for siden:
Hvor lenge holder julekaker seg i kjøleskapet?
Vi har bakt sirupsnipper og sandkaker - holder disse seg?
De står i kakebokser i kjølskap.
Sandkaker sto kan fryses så kan eventuelt gjøre det...
Teofelia sa for siden:
De holder seg omtrent til påske, uten å ligge i kjøleskap. Du kan godt spise dem til sommeren også, men da er det ikke noe fristende med julekaker. :knegg:
Litt mer seriøst: julekaker, etter vanlige oppskrifter, trenger ikke stå i kjøleskap. De holder seg fint i kakebokser på benken, og de holder seg til lenge etter jul, hvis de bakes i starten av desember. Det fantes jo ikke kjøleskap på den tiden man startet å lage sandkaker og sirupsnipper, så de er jo designet for å ha lang holdbarhet uten å måtte konserveres.
Filifjonka sa for siden:
De holder seg lenge, men de ER ikke like gode som ferske kaker, det nekter jeg å være enig i. Jeg baker helst de kakene som ikke skal fryses den siste uka før jul.
Mrs. S sa for siden:
Min erfaring er at julekaker blir mykere i kjøleskapet. Det er ikke bra hvis de skal være knasende sprø.
På kjøkkenbenken blir de derimot tørrere.
I en relativt sval bod, som i kjelleren, holder de seg best.
Konfekt derimot, holder seg ikke mer enn 2 uker uansett hva jeg gjør. Sarah bernhard og annen frysbar konfekt er bra å fryse, og de tar ikke så mye plass. Frys de på brett først, og pakk i boks når de er frosne, så klistrer de seg ikke sammen.
Nip sa for siden:
Takk for gode svar :) Da setter jeg dem ned i kald kjeller istedet for i kjøleskapet :D
Da smugspiser sikkert ikke samberen for mange før jul heller :P
Vi skal servere litt 18 og 24 desember, og vet med bursdagen til minsten rett før jul er det ok å begynne tidlig om man skal få laget endel diverse til jul :D
Niobe sa for siden:
I tett boks holder tørre kaker seg antagelig til neste jul. Konfekt lager jeg uken før jul, den smaker best fersk. Sarah Bernard og kransekakestenger fryser jeg, og holder seg til 17. mai. Har jeg hørt. :knegg:
tink sa for siden:
Tørre kaker kan som nevnt over oppbevares i en kakeboks på et svalt sted.
Jeg kastet nettopp restene av fjorårets bakst for å rydde plass til årets kakemenn. Jeg smakte ikke på dem, men de så og luktet helt greit.
Myria sa for siden:
Enig. Jeg baker ingenting før siste uken før jul.
Tjorven sa for siden:
De fleste julekaker holder svært lenge.
Men vi baker colakaker (etter Divines oppskrift) og jeg er ikke sikker på om holdbarheten på disse. Det er uansett ikke noe problem, for de pleier å forsvinne raskt.
Filifjonka sa for siden:
Holdbare og schmoldbare, fru Blom. Jeg har smakt julekaker hos folk som mener at de er akkurat like gode seks uker etter at de er bakt, og jeg har smakt på mine egne kaker lenge etter jul. Det er IKKE like godt som ferske kaker, og det er vel typisk sånne som blir "ut og inn-kaker" som ingen egentlig liker så veldig. Men helsefarlige er de jo ikke.
Myria sa for siden:
De er jo holdbare som i at de ikke blir dårlige, men de smaker ikke like godt. Overgangen er glidende, jeg merker ikke fra én dag til en annen at nå er ikke kakene så gode lenger, men jeg merker at når vi spiser opp restene som har ligget en stund smaker de annerledes enn de gjorde de første dagene.
Niobe sa for siden:
Smaken forverres jo med en gang de er kalde... Alt smaker best rett fra ovnen.
Nip sa for siden:
Er Sandkaker bedre om man fryser de i dag og tar de opp samme dag som de skal spises?
Vi har alt gitt bort og hatt med på juleavslutning sirupsnippene vi lagde, derfor de ble lagd så tidlig. Skal bake mer til julen, men dumt å kaste det som er igjen også :)
Filifjonka sa for siden:
Har aldri laget sandkaker, men et kjapt googlesøk ser ut til å vise at de fint kan fryses. :)
frukt sa for siden:
I mange tilfeller kan man vel lage deigen på forhånd og fryse den til man skal bruke den. Sparer jo litt tid på det.
Wix sa for siden:
Jeg fant rester av fjorårets ikeadeig-pepperkaker i boksene mine her om dagen, og de var like vonde som i fjor. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.