Ellers blir det nok hjemmelaget marsipan og konfekt av det. I fjor lagde jeg sjokoladefigurer med appelsinekstrakt i sjokoladen og hjemmelaget krokan. Mannen elsker appelsinkrokansjokolade, men den selges ikke i norge.
Og så klart fløtekarameller av samme oppskrift som i snickersoppskriften.
Snickerskuler! Men det lager jeg hele året da. :knegg: Smaker nesten som den Snickersen man får kjøpt i butikken.
Lager også Bountykuler. Alt er melk- og eggefritt hos meg men det smaker som originalene da.
Må også lage risboller (dog med mye mer sjokolade enn vanlig, så det blir mer rissjokolade, pleier også å ha massen i en firkantet form og skjære i firkanter i stedet for disse standard risbollene).
500 gram mandler
150 gram sukker
1 dl vann
1 ss smør
Kok opp vannet iblandet sukker i en stor gryte og tilsett mandlene. Rør rundt og rundt. Nå kommer først vannet til å fordampe og mandlene får et hvitt, tørt sukkerbelegg. Fortsett å rør og etterhvert smelter sukkeret og mandlene blir mer og mer karamelliserte. Her må man virkelig røre godt så det ikke brenner seg. Trekk gryten av platen og rør inn 1 ss smør. Fordel på bakepapir på rist, spre så godt du kan og avkjøl før du brekker opp de som henger sammen og fyller på glass/i kremmerhus, pakker i cellofan ol. Jeg bruker gjerne sylteglassene fra Ikea, de koster ikke så mye og det blir dekorativt med et sløyfebånd. Fin julegave er det og. Jeg har så langt brent nesten 2 kg mandler; beholder en del selv og gir bort resten.
Dette er karameller som jeg elsker. Jeg må bare innrømme at jeg ikke fikser karameller som skal koke i en time, karamellprøve og steketermomerter og alt det der. Har prøvd så mange ganger. Men dette er så enkelt at det nesten ikke kan bli feil. www.lovelybaking.com/2011/11/verdens-enkleste-karameller.html
En slik oppskrift passer i en liten brødform. (1 1/2 liter) det blir omtrent en cm tykke karameller. Bruk bakepapir. Jeg bruker en hel boks kondensert melk i slengen, og 3 dl av alt det andre. Vanskelig å finne annet å bruke den kondenserte melken til.
Oppbevaring... vel, disse er så sprekkfulle av sukker og smør at de står seg lenge. Men ikke varmere enn kjellerbod. De er bløte og smelter på tungen, etter noen timer i romtemperatur er de litt for myke. Ville oppbevare de pakket inn i bakepapir, hele stykket, og skjære opp etter hvert som de brukes. Hvis man ikke pakker inn bit for bit i cellofan. (for mye jobb for meg)
Cornflakes drøm.
[LEFT]Smelt melkesjokolade i vannbad
Knus i passe med cornflakes
Hakk salte peanøtter, og ha i.Ha de enten i små is former, eller bruk en teskje og sett de på bakepapir.
[font=Arial][/font]
Her har jeg ikke klart å finne noe mål. Tar på slump. Tror jeg fant de her første gang: camillaskakedesign.blogspot.no/2010/12/baileys-kuler-og-julens-andre-konfekter.html
[font=Arial][/font]
Jeg ville vente med å lage de til en uke før de skal brukes, ellers blir cornflakes bløt og ikke sprø.
[font=Arial][/font]
Havrekuler: trinesmatblogg.no/2011/12/14/havreboller-med-sjokolade-og-espresso/
Dette er "man tager hva man haver" konfekten hos meg. Smuler av ødelagte småkaker, rester av kakebunn, sirupsrester, alt mulig en kan putte oppi. Men basisen er smør og havregryn.
Uten noe pynt på holder de seg lenge i kjøleskap eller kaldt rom. Skulle gå bra å lage de nå. Det er pent å rulle de i kakao eller kakestrø.
[font=Arial][/font] [/LEFT]
Fløtekarameller, marsipankuler/-stenger dyppet i sjokolade og eventuelt med Non-stop/strø på, tørket mango/aprikos/sviske dyppet i sjokolade (gjerne ene enden i hvit og den andre i mørk) og med Non-stop/kakestrø på :nam: Og noen deilige sjokoladeboller (oppskriften må mangedobles):
4 toppede ss melis
1 bs kakao
1 ts vaniljesukker
smeltet smør slik at man får en konsistens man kan rulle ut boller av. Rulles i kokos, og has i små konfektformer før de settes kaldt :nam:
Jaaa jeg lager jo også Rocky road-konfekt hver jul, samt marsipankuler med nougat og sjokoladetrekk, Delicatoboller og råkuler og nøttekuber (til mamma) og ikke minst sånne mintstenger/kaker med sjokolade.
Seigklumper (umulig og forme til seigmenn eller andre former!);
1 kg sukker og 3 dl vann kokes til det blir klart. 60 g. gelatinpulver løses opp i 2 dl kokende vann og haes i sukkerblandingen. Rør en vei i 10 min. (Aner ikke hvorfor en bare skal røre en vei, men tørr ikke annet...)
10 dråper annanasessens tilsettes og deretter 20 g sitronsyre og konditorfarge.
Jeg bruker og helle i skåler/ildfaste former og så tilsette forskjellige farger.
La det stivne, klipp opp i biter og rull i sukker!
Veldig klissete og veldig godt! :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.