Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hummer

#1

Observatøren sa for siden:

Tell me all about it.

Jeg har tilgang på rimelig hummer (i den grad hummer kan sies å noen gang bli rimelig)...

Hvor mye beregner jeg pr person? På ulike sider får jeg opp 400-800g...

Jeg tenker en forrett - hva da?

Hummer, naturell, med godt brød, aioli, avocado, sitron, dill.
Evt gratinert hummer med hvitløksmør?

Dessert?

Av drikke blir det "bare" champagne.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg vil helt klart foretrekke gratinert hummer med hvitløksmør.

Jeg kjenner jeg får vann i munnen her jeg sitter. Hummer er av de tingene jeg skjønner hvorfor betegnes som eksklusivt. (Østers derimot er av de tingene jeg virkelig ikke liker.)


#3

Harriet Vane sa for siden:

Å, ja, gratinert hummer med hvitløkssmør, hummersuppe og hummer og hjemmelaget pasta og herrejesus, jeg sitter og sikler mens jeg skriver dette.


#4

Pøblis sa for siden:

:hyper:

:hjelpsom:


#5

Observatøren sa for siden:

Jeg gjør det jeg også, gleder meg vilt og hemningsløst!

Men for å gjøre det hyggelig for meg også, lage gratinert hummer til forrett (en halv), for så å gå over til hummer au naturell?

Noe annet tilbehør?

Jeg tenker champagne og evt riesling ved siden av.


#6

Tjorven sa for siden:

Så du skal ha hummer både til for- og hovedrett?

Da ville jeg gått for hummersuppe til forrett og gratinert hummer med fløtegratinerte poteter til hovedrett (sikkert med asparges til).

:nam:


#7

Observatøren sa for siden:

Ja, eller er det noe annet jeg burde ha som forrett?


#8

Toffskij sa for siden:

Jeg synes hummer er så godt naturell at jeg ville gått for det. :nam:


#9

millact sa for siden:

Ja.

Da jeg studerte var det fast mat på lille julaften da jeg kom hjem. Vi fikk en hver så vidt jeg kan huske.


#10

Pøblis sa for siden:

:nam:

:bidrar mer:

:knegg:


#11

Filifjonka sa for siden:

Hummer med fløtegratinerte poteter? :skeptisk:


#12

Palmen sa for siden:

Jeg foretrekker hummer naturell. :nam: og koke suppe på skallet. :nam: Den aller beste hummeren er naturell med godt brød, aioli, sitron, smør og champagne. Og ikke noe mer. Sitronsorbet med champagne som hvilerett etterpå og et eller annet med mørk sjokolade og bær til dessert. :nam:


#13

Pøblis sa for siden:

Jeg ville ha servert hummer naturell, aioli eller hjemmelaget majones, godt brød, sitron og grønt krydder (dill eller koriander) og latt det vær hele måltidet. Før dessert.

Og så ville jeg tatt vare på skillene ig kokt kraft på det senere.

Masse sjampis er en selvfølge når det er hummer på menyen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.