Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kokosmakroner - hvilken oppskrift?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg har alltid tenkt på kokosmakroner som kjedelige tørre greier, så jeg har aldri bakt det. Nå er det en i familien som gjerne vil ha det, og jeg antar at det går an å lage dem en god del bedre enn de jeg har i minnet.

Har googlet litt oppskrifter, og ser at det er ganske stor forskjell på fremgangsmåten. Noen koker i gryte osv. Hva er den beste metoden for å få seige og gode kokosmakroner?

:stårklarmedkokosmassensvarfort: :)


#2

GinaK sa for siden:

Jeg har kun prøvd med èn oppskrift og de blir iallefall seige og gode. De er i en gammel oppskriftsbok som jeg har hjemme.
Jeg lager de ved å piske eggedosis og ha oppi smeltet smør, kokosmasse ++
Veldig lettvindt og fort ferdig.


#3

Nenne sa for siden:

Jeg har en god oppskrift hjemme. Men der er jeg ikke før etter 16.00.


#4

Myria sa for siden:

Dette er min favorittoppskrift, de blir seige og gode. :)

250 g kokosmasse
200 g sukker
4 eggehviter

Bland alt i en kjele og varm under omrøring. Når massen har samlet seg og blitt blank settes topper med teskjeer på stekebrett. Stek ved 180 grader i 12-15 minutter.


#5

kamp sa for siden:

Her er min

Kokosmakroner

2 dl vaniljekrem, 3 dl sukker, 2 egg, 400 g kokosmasse. 200 grader til de er gylne


#6

Filifjonka sa for siden:

Ser det er mange måter og ingredienser! Jeg måtte bare begynne å lage, for tiden var litt knapp - første brett står nå i ovnen. Jeg valgte Lise Finckenhagen sin oppskrift, som ligner på Myria sin, bare at det er like deler sukker og kokos + en eggehvite mer.


#7

vixen sa for siden:

Denne høres god ut! Bare blander du alt kaldt?


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns de ble veldig gode med denne oppskriften.


#9

Tussa sa for siden:

Spennande oppskrift! Har du framgangsmåte?


#10

kamp sa for siden:

Jeg rører sammen sukker og eggehvite
Blander egg og vaniljekrem
Blander alt sammen


#11

M&amp;M sa for siden:

Rør eggene sammen, ikke pisk, da blir de seige og ikke tørre! :nikker:


#12

Joika sa for siden:

Krever ikke denne noe visping?


#13

Filifjonka sa for siden:

Ingen visping i den jeg brukte, kun røre sammen i en gryte under oppvarming.


#14

Albertine sa for siden:

Oppskriften med oppvarming funker definitivt best her i huset.


#15

Joika sa for siden:

Jeg tester nå. :hyper:


#16

Myria sa for siden:

Nei, ingen visping (veldig praktisk, alt i én gryte og nesten ingen oppvask). Men det viktigste er selvsagt at kokosmakronene blir gode, og det er disse. ;)


#17

Joika sa for siden:

Jeg tok Finkenhagens oppskrift siden jeg måtte lage med en gang, og jeg måtte ha en fremgangsmåte. De ble helt nydelige. Jeg laget de litt store for å være sikker på at de ble seige og gode. :ja:


#18

veobra sa for siden:

De må jeg prøve. Fant en i butikken som var seig og god og tenker jeg kan bake selv.

Holder de til jul? Da tenker jeg ikke på om jeg greier holde fingrene av fatet. :sparke:


#19

polarjenta sa for siden:

Midt i ovnen?


#20

Mei sa for siden:

Jeg ba mannen lage røren i dag, og han fant en oppskrift med oppvarming av ingrediensene før de plasseres i topper på bakepapir. De har aldri blitt bedre! Tror det var matprat sin oppskrift, og den ser ut til å samsvare med Myria sin.


#21

Filifjonka sa for siden:

Enig, det var en sånn oppskrift jeg brukte også, og de ble supergode. Og det må jo være verdens letteste kaker å lage - tre ingredienser som røres sammen i en gryte. :)


#22

Myria sa for siden:

Jepp.

Jeg har brukt oppskriften i flere år, og aner ikke hvor jeg har den fra, men den er i allefall god og jeg er glad dere som har prøvd likte den også. :)


#23

Mrs. S sa for siden:

Kan ikke du poste den hvis det er med hele egg? Jeg får så mye eggeplommer til overs uansett. Hadde en gammel oppskrift med hele egg som jeg mistet.


#24

Libra sa for siden:

Jeg har en oppskrift fra et gammelt oppskriftshefte fra Freia. Blir skikkelig saftig, seig og god.

1 dl vaniljekrem
200 g kokosmasse
1 1/2 dl sukker
1 egg

Bland alt godt, lag topper på bakepapir, stek i ca 8 min på 200 grader.


#25

ingling sa for siden:

Jeg lagde Myria sin oppskrift, med 150 g kokossukker og 50 gram vanlig. Stor suksess hos han i huset som er mest glad i kokosmakroner! Og ufattelig lett å lage, så blir en runde til tenker jeg.


#26

Tussa sa for siden:

Fleire enn meg som fikk veldig tørre kokosmakronar etter den røre sammen i gryta-oppskrifta? Ikkje ein gong pappa syns dei var gode og han elske alt.


#27

ingling sa for siden:

Jeg syntes kanskje de var litt tørre, men jeg er ikke så overbegeistret for kokossmaken. Han som har peiling var fra seg av lykke, så da var de nok greie!


#28

Filifjonka sa for siden:

Mine var ikke tørre i det hele tatt, de var seige og veldig gode.


#29

GinaK sa for siden:

Dette er den hvor eggehviter stivpiskes som jeg alltid har brukt.

4 eggehviter, stivpiskes.
180g melis
250g kokosmasse
1/4 ts vaniljesukker

Settes som topper på bakepapir. Stekes 200C 10-12min.
Blir 38 litt større eller 55 litt mindre, har jeg visst skrevet.


#30

Tussa sa for siden:

Merkelig. Kanskje egga mine var veldig små slik at det blei for lite eggekvite?


#31

Filifjonka sa for siden:

Det kan jo hende, eller det kan ha vært noe med stekingen? Ovner kan være litt ulike. Eller med hvor lenge du varmet deigen kanskje?
Hvordan var konsistensen på deigen? Det sto i oppskriften at den skulle være som tykk risgrøt. Min deig var tykk, men ikke tørr.


#32

Myria sa for siden:

Mine blir heller ikke tørre. Jeg bruker bare store egg, og tiden man bruker på varming kan være avgjørende. Jeg synes røren samler seg raskt så jeg varmer den ikke lenge.


#33

Filifjonka sa for siden:

Jeg varmet heller ikke lenge.


#34

Tussa sa for siden:

Kor lenge er lenge da? Eg varma kanskje i ti minutt elns.


#35

Filifjonka sa for siden:

Jeg varmet bare til det samlet seg, sikkert bare et par minutter. Har induksjon, så det blir varmt med en gang.


#36

Fibi sa for siden:

Denne bruker jeg også. Ingen jul uten. Mamma fant oppskriften bakpå en pose kokosmasse en gang på åttitallet, og er den eneste kakesorten hun baker hvert år.

#37

Høst sa for siden:

Denne skal jeg prøve i dag - elsker kokosmakroner, og det hørtes veldig godt ut med hasselnøtter i! :)

Kokosmakroner
• 4 Eiweiß (eggehvite)
• 300 g Zucker (sukker)
• 150 g gemahlene Haselnüsse (malte hasselnøtter)
• 200 g Kokosflocken (kokosflak)

Zubereitung
Eiweiß zu sehr steifem Schnee schlagen. Den Zucker nach und nach löffelweise unterschlagen. Gemahlene Nüsse und Kokosflocken miteinander vermischen und vorsichtig unterheben.
Backofen auf 150 C vorheizen. Backoblaten auf einem Backblech verteilen und mit einem Teelöffel kleine Häufchen von dem Teig auf die Makronen setzen. (jeg kommer bare til å sette de rett på bakepapiret)
Im vorgeheizten Backofen ca. 15-20 Minuten backen.


#38

Madicken sa for siden:

Myria-oppskriften resulterte i seige, gode kaker. Jeg dyppet dem i litt lys kokesjokolade (kun toppen). :nam:


#39

ingling sa for siden:

Holder det forresten å ha dem i kakeboks nå, eller bør jeg fryse dem?


#40

Filifjonka sa for siden:

Vet ikke, men jeg fryser alt som fryses kan - stort sett alle kakene unntatt pepperkaker. Syns de fleste kaker er mye ferskere og bedre når jeg tar opp små porsjoner fra fryseboksen, istedet for å ha dem i kakeboks i 2-3 uker.


#41

Albertine sa for siden:

Jeg visste ikke at man kunne fryse kokosmakroner jeg. Det gjør jo ting litt enklere da, og sikrer at ikke alle forsvinner før julaften... :flau:


#42

ingling sa for siden:

Da fryser jeg. Har nemlig for få kakebokser. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.