Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste kjøpte pepperkakedeigen?

#1

Luvi sa for siden:

Hvilken er det? Jeg har aldri lagd selv og har ikke planer om å gjør det i år heller (får jeg skylde på mangel på kjøkkenmaskin? :o ), så hvilken deig kjøper jeg som faktisk smaker ganske greit? Før om årene har jeg brukt Ikea sin, men tenkte ikke jeg skulle kjøre helt dit bare for det. Uten palmeolje er også fint.


#2

kokosbolle sa for siden:

Meny sin fikk bra resultat i test i år. Den er billig også, 25 kr eller noe sånt. Pepperkakene ble ålreite de!


#3

oslo78 sa for siden:

Jeg liker Rema 1000 sin. Kom som en av to på topp i test.


#4

Filifjonka sa for siden:

Du kan ikke skylde på manglende kjøkkenmaskin, for det trengs ikke i det hele tatt til pepperkakedeig. Bare å røre den sammen. :) Jeg så nettopp en test på ferdig pepperkakedeig, men husker ikke hvilke som var best.


#5

Luvi sa for siden:

Jeg skal uansett opp til Tiller i dag så da kan jeg poppe innom Meny. Er det Menys egen deig, har den noe navn?


#6

Luvi sa for siden:

Æsj, jeg hadde håpet det funket som en unnskyldning. :knegg:


#7

Luvi sa for siden:

Fant testen d så skal se på den.

Men, når man lager deig selv. Når er den klar til bruk? Skal den stå en stund først og blir resultatet like bra om man lager for hånd?


#8

GinaK sa for siden:

Mener å ha lest at Bjørken sin pepperkakedeig ble best i test. Mulig jeg så det på Klikk sin nettside.
Har kjøpt Meny sin og har laget en runde. Ble helt fine og gode.
Skal bake en runde til med gutta, det er en luke i kalenderen men husker ikke når. Håper ikke det er i denne uka for den er full av avslutninger...


#9

kokosbolle sa for siden:

Tror ikke de har flere varianter, men mener det står Meny på den.


#10

tink sa for siden:

Hjemmelaget deig smaker bedre, men kan være litt mer vrien å jobbe med. Det er to år siden sist jeg prøvde å lage pepperkakedeigen selv, men ble uvenner med Shakenda (kokebokforfatteren) underveis. I år har jeg prøvd en ny oppskrift etter å ha prøvekjørt den hos søster, fra Aschehoug sin store kokebok. Hjemmelaget deig skal helst stå 12 timer i kjøleskap før utbaking, sånn at både smør og sirup rekker å bli stivt igjen.


#11

Niobe sa for siden:

Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å lage pepperkakedeig. Selv jeg lager den uten, og det er fort gjort. ;) Men den må ligge et par timer i kjøleskap etterpå. Mine pepperkaker er veldig gode, deigen er myk og lett å jobbe med, og kakene mye penere enn de som er laget av ferdigdeig. :sparke:


#12

Bluen sa for siden:

Jeg har enda til gode å få servert gode hjemmelagde pepperkaker, tror jeg - mine egne forsøk inkludert. :skuffet: Det er for tamt, nesten alltid.


#13

Niobe sa for siden:

Derfor mer en doblet jeg kryddermengden da jeg laget min egen oppskrift i fjor. :nemlig:

(Jeg tok utgangspunkt i noen jeg synes var greie nok, reduserte sukker- og melmengden, doblet kryddermengden og hadde i mer smør og fløte. Ble bra!)


#14

Lavender sa for siden:

150 gram smør smeltes brunt.
1 dl sirup og 150 gr sukker røres inn. Jeg bruker mørk sirup og rørsukker.
1 dl kremfløte når sukkeret har smeltet.
Avkjøles litt før alt resten tilsettes, jeg sikter det for å unngå klumper mens jeg rører. Dette er de barnevennlige kryddermålene. Jeg ønsker det dobbelte.
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
400 gr mel

Avkjøles natten over. Er litt hard å komme igang med, men etterhvert lett å kjevle tynn.
175 grader og 10 minutter. Disse blir tynne, mørke, harde og sterke hvis en vil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.