Kan jeg ikke lage dem som flate rundinger? Eller smaker det feil og rart og blir håpløst om jeg jukser? :demotivert: Noen som har prøvd? Eller som vet at det egentlig blir mye riktigere enn om man triller og ruller og kutter og vrir?
Med annen fasong er det jo faktisk ikke berlinerkranser. Nei, da får du heller bake cookies eller la deigen stå i kjøleskapet til du er motivert. Er faktisk litt i tvil om det blir jul om du tøyser med julekakene.
Jeg er erketradisjonalist når det gjelder julekaker og mener derfor at de må være kranser og bare kranser. De må også være like store så emnene må måles med linjal. Sorry. :sorry:
Det blir nok ikke jul i år. Palmen og jeg kommer og smekker deg husmorstrengt over landene med linjalene våre. Fysj!
Bare ta ut litt og litt deig av kjøleboden, så er den enkel å trille blyanttykk. Bruke linjal, så blir alle like store. Ha en bolle med egg og en bolle med perlesukker, så går dette som en røyk.
Aldeles rasende gale. :knegg: eller som min mormor. Jeg hører henne inni hodet: "Gjør du det ikke skikkelig, er det ingen vits!" Iført blått kjoleforkle og snurpemunn.
Vi fant en vakkert kompromiss, jeg gjorde det riktig og hun spanderte portvin på oss. Underveis mens vi bakte og etterpå mens vi smakte. Portvin og småkaker er veldig godt.
Jeg fikk forresten telefon fra min bror for en time siden, han og kona bannet og svartet over berlinerkransdeigen. :knegg: så problemstillingen er ikke ukjent i dag, tipper jeg. De endte opp med kjøttkvern-trikset og det ble ikke helgalt.
Jeg lager den for øvrig med sprøyte, jeg syns de er ekle å rulle. Eller så lager jeg dem flate med gaffeltrykk. Da heter de jo noe annet, men smaker like bra.
Puster lettet ut over at jeg outsourcer julebaksten til folk med bestått husmorskole og strøkne forklær, slik at jeg slipper få en indignert HV eller brysk Palmen på døra med oppspent linjal. :nemlig:
Bill.merk: måtte bildegoogle Berlinerkrans for å skjønne hva det er.
De er da ikke ekle å rulle, de er deilige og koselige å rulle når deigen er passe kald. Det søte med berlinerkranser er jo at de er sånne søte og nette små kranser. :nemlig:
(Sa hun som nettopp truet familien med at hvis de ikke er med og kjevler og steker pepperkaker i morgen, så blir det ingen figurer men bare en svær klump stekt i ovnen. Bill.mrk. lei av å stå igjen alene og kjevle de siste tre timene av bakeseansen). :skuffet:
Mamma kom innom, så det ordnet seg. Det ble krans. :nemlig: Jeg tar lærdom av at å lage berlinerkransdeig av 8 egg er veldig dumt, for da blir det så mye deig at man ikke orker å ta fatt i trillejobben. Men nuh har vi 60 kg berlinerkrans, sånn ca.
Takk for tips, men jeg har ikke pastamaskin. Og jeg syns jeg krymper deigen for hvert år, likevel blir det en lang seanse med kjevling. Men nå er pepperkakene nettopp puttet i boks, og berlinerkransene står og kjøler seg ned. :)