Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må jeg lage berlinerkransene som kranser?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Kan jeg ikke lage dem som flate rundinger? Eller smaker det feil og rart og blir håpløst om jeg jukser? :demotivert: Noen som har prøvd? Eller som vet at det egentlig blir mye riktigere enn om man triller og ruller og kutter og vrir?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg har laget dem som rundinger presset med gaffel. Ble godt det og.


#3

Robyn sa for siden:

Med annen fasong er det jo faktisk ikke berlinerkranser. Nei, da får du heller bake cookies eller la deigen stå i kjøleskapet til du er motivert. Er faktisk litt i tvil om det blir jul om du tøyser med julekakene.


#4

Esme sa for siden:

Enig med Robyn. Krans er krans. Men om du ønsker å slumme vekk julen, så får du heller lage Berlinerpletter.

:knegg:


#5

Gaia sa for siden:

Skal du kødde til julekakene? :what: :sjokk: :tullerdu:

(Det blir vel en av de andre julekakene. Smørdeigene er vel ganske like.)


#6

Gaia sa for siden:

Det blir vel omtrent som serinakaker, hvis jeg ikke googler helt feil.


#7

apan sa for siden:

Jeg ville heller lagd stenger, om jeg ikke ville lage kringler.


#8

noen sa for siden:

Jeg ville spist opp deigen, for den er veldig god. :nemlig:


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Den som svarer først, vinner. Takk, Tallulah! :blomster:


#10

Fløyel sa for siden:

:knegg: Bra svar Robyn!

Men berlinerkranser er gjort i en fei om du har en gammel kjøttkvern. Bare å dytte deigen nedi kverna og sveive løs - voila.


#11

polarjenta sa for siden:

:nemlig: Det var den jula..


#12

Palmen sa for siden:

Jeg er erketradisjonalist når det gjelder julekaker og mener derfor at de må være kranser og bare kranser. De må også være like store så emnene må måles med linjal. Sorry. :sorry:


#13

Harriet Vane sa for siden:

Det blir nok ikke jul i år. Palmen og jeg kommer og smekker deg husmorstrengt over landene med linjalene våre. Fysj!

Bare ta ut litt og litt deig av kjøleboden, så er den enkel å trille blyanttykk. Bruke linjal, så blir alle like store. Ha en bolle med egg og en bolle med perlesukker, så går dette som en røyk.


#14

Palmen sa for siden:

Du vet at vi høres helt kokko ut, Harriet? Det verste er at det er sånn vi er.


#15

Polyanna sa for siden:

Har alle sammen blitt GALE??

:what:


#16

Harriet Vane sa for siden:

Aldeles rasende gale. :knegg: eller som min mormor. Jeg hører henne inni hodet: "Gjør du det ikke skikkelig, er det ingen vits!" Iført blått kjoleforkle og snurpemunn.

Vi fant en vakkert kompromiss, jeg gjorde det riktig og hun spanderte portvin på oss. Underveis mens vi bakte og etterpå mens vi smakte. Portvin og småkaker er veldig godt.


#17

Palmen sa for siden:

Gale? Jeg skjønner ikke hva eller hvem du tenker på, Poly? :filer:


#18

Harriet Vane sa for siden:

Men helt seriøst, er det vanskelig, er det fordi deigen er for varm. Ta den inn i kjøleskapet og ta ut litt og litt. Lag en pølse og skjær skiver.


#19

mkj sa for siden:

Samme tenkte jeg. I denne sammenhengen er jeg mer tilhenger av ordspråket "Ost er ost".


#20

Palmen sa for siden:

Jeg fikk forresten telefon fra min bror for en time siden, han og kona bannet og svartet over berlinerkransdeigen. :knegg: så problemstillingen er ikke ukjent i dag, tipper jeg. De endte opp med kjøttkvern-trikset og det ble ikke helgalt.


#21

Palmen sa for siden:

Jupp. Og ikke vær redd for å bruke en del mel. Jobb raskt og med lette hender. Og vask hendene i kaldt vann innimellom.


#22

Tallulah sa for siden:

Jeg lager den for øvrig med sprøyte, jeg syns de er ekle å rulle. Eller så lager jeg dem flate med gaffeltrykk. Da heter de jo noe annet, men smaker like bra.


#23

Cuyahoga sa for siden:

Puster lettet ut over at jeg outsourcer julebaksten til folk med bestått husmorskole og strøkne forklær, slik at jeg slipper få en indignert HV eller brysk Palmen på døra med oppspent linjal. :nemlig:

Bill.merk: måtte bildegoogle Berlinerkrans for å skjønne hva det er.


#24

Robyn sa for siden:

Og krans er krans. Du ser hvem som er urimelig her?


#25

Esme sa for siden:

:knegg:


#26

Filifjonka sa for siden:

De er da ikke ekle å rulle, de er deilige og koselige å rulle når deigen er passe kald. Det søte med berlinerkranser er jo at de er sånne søte og nette små kranser. :nemlig:

(Sa hun som nettopp truet familien med at hvis de ikke er med og kjevler og steker pepperkaker i morgen, så blir det ingen figurer men bare en svær klump stekt i ovnen. Bill.mrk. lei av å stå igjen alene og kjevle de siste tre timene av bakeseansen). :skuffet:


#27

Filifjonka sa for siden:

:jupp:


#28

Addison sa for siden:

Krans er krans. :nemlig:


#29

Pepper Lemon sa for siden:

Mamma kom innom, så det ordnet seg. Det ble krans. :nemlig: Jeg tar lærdom av at å lage berlinerkransdeig av 8 egg er veldig dumt, for da blir det så mye deig at man ikke orker å ta fatt i trillejobben. Men nuh har vi 60 kg berlinerkrans, sånn ca.


#30

Robyn sa for siden:

:lettet: Da blir det jul i år og.


#31

Harriet Vane sa for siden:

Men Filifjonka, da! Fikk du ikke med deg trikset mitt? Man kjevler pepperkakedeig i pastamaskinen!


#32

Kanina sa for siden:

Fjonka: et annet triks: lag mindre deig. :nemlig: (Vi hadde et halvt kilo, og var ferdige på under halvtimen! :D )


#33

Filifjonka sa for siden:

Takk for tips, men jeg har ikke pastamaskin. Og jeg syns jeg krymper deigen for hvert år, likevel blir det en lang seanse med kjevling. Men nå er pepperkakene nettopp puttet i boks, og berlinerkransene står og kjøler seg ned. :)


#34

Gaia sa for siden:

Det var da endelig bra. :rørt: Ellers hadde nok jula gått skikkelig i vasken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.