Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat 2. juledag

#1

Che sa for siden:

jeg trodde jeg hadde julemenyen klar.
Ribbe på .julaften
Rype (laget av svoger) på 1.juledag og pinnekjøtt på 2.juledag.

Nå viser det seg at det blir pinnekjøtt i stedet for rype. - så da må vi finne alternativer til 2. juledag. For meg er det lett å velge kveite - men her har jeg og mannen så utrolig ulike forminger om hva og hvordan den skal serveres, at jeg vet ikke om jeg gidder.

(mannen ønsker den servert kald med poteter og agurksalat og rømme, jeg ønsker den stekt med potetmos og nøttesmør.)

Hva kan ellers funke?


#2

oslo78 sa for siden:

Hadde laget enten kalkun eller reinsdyrstek.


#3

Acino sa for siden:

Vi har ribbe(pinnekjøtt altså) julaften og 1.juledag har vi torsk, poteter, gulerøtter og resten av ribba kuttet i terninger stekt på panna - fungerer omtrent som andre bruker bacon til fisken. Kunne det vært noe for å både få fisk og bruke restene 2.juledag? :)


#4

Chanett sa for siden:

And. Karamellisert poteter.


#5

Libra sa for siden:

Fisk. Uansett variant.:nemlig: hvis du ikke gidder kveitediskusjon kan du gå for helstekt laks. Mamma lagde nettopp en variant med lime, hasselnøtter og rosepepper. Det var den beste laksen jeg har smakt.


#6

Vianne Rocher sa for siden:

Stemmer også for fisk. Jeg blir så utrolig stappis av kjøtt mange dager på rad.
Og du vinner egentlig kveitediskusjonen, men det spørs om mannen din ser det slik? Kald potet og rømme etc. er jo typisk trøndersk laksetilbehør, eller? (det er slik jeg får det servert hos bestemor).


#7

Madicken sa for siden:

Jeg tenkte også på and.

Jeg er ikke så veldig glad i kveite selv, så jeg har ingen tips her. Men hva med torskemiddag med alt godt tilbehør?


#8

Teofelia sa for siden:

Jeg hadde gått for fisk (samme hva) etter to dager med kraftig kjøttmat. Bare tanken på and etter først en dag med ribbe og deretter pinnekjøtt, gjør meg lett uvel.


#9

Madicken sa for siden:

Men and kan tilberedes nokså "lett", tenker jeg, og kan, om man velger en litt utradisjonell tilberedning, smake veldig annerledes enn tradisjonell norsk julemat.


#10

ingling sa for siden:

Jeg er vant til pinnekjøtt julaften, kveite 1. juledag og and 2. juledag, da får en et fint fiskeinnslag synes jeg. I deres tilfelle ville jeg absolutt gått for fisk, helstekt laks var et godt forslag. Jeg vet ikke hva vi skal ha 2. juledag i år, men jeg tror kanskje vi skal bort, så da slipper vi tenke på det. :filer:


#11

polarjenta sa for siden:

Jeg skal ha familien på middag andre juledag, men fisk er ikke aktuelt. Så jeg strever litt med hva jeg skal servere.


#12

ingling sa for siden:

Jeg serverer ofte kalkunbryst i familiemiddag, det er utrolig lett å lage og veldig populært.


#13

Fibi sa for siden:

Jeg hadde blitt hoppende lykkelig om jeg hadde fått pinnekjøtt to dager på rad. :ser ikke problemet: :knegg:


#14

løve70 sa for siden:

Jeg skal også gå for andebryst 2. juledag.


#15

Kanina sa for siden:

  1. juledag er ikke noen spesiell dag hos oss, da blir det enten pizza, eller rester av ribba! :D Men forslaget om fisk med ribbe som tilbehør/i stedet for til de som ikke vil ha fisk, stemmer jeg for.

#16

Addison sa for siden:

Torsk eller laks.


#17

Nenne sa for siden:

Vi har kalkun 2. dag. Det er lett mat.


#18

Che sa for siden:

Herr "gryterettipitabrød" ser definitivt ikke det - Og ja - hans formening om tilbehør er i min verden laksetilbehør anno 1990. (det er for øvrig ganske godt det altså)

Jeg lurer på om det blir fisk. Jeg har et anstrengt forhold til and pga fettet.


#19

Che sa for siden:

  • Eller kanskje jeg skal lage rype? Jeg har aldri laget det før, men er det så himla vanskelig, mon tro? klassisk eksempel hvor jeg savner min far, kjenner jeg

De selger jo rype i frysedisken på typ ultra etc.


#20

Niobe sa for siden:

Hva med lutefisk?


#21

Che sa for siden:

Det er det bare jeg som spiser. - Men det er veldig godt da!




#24

Eia sa for siden:

Jeg tenker også fisk etter to dager med tung mat.

Oppskrift? :blafre:


#25

Daisy sa for siden:

Klippfisk med kålrabistappe er god julemat!


#26

ming sa for siden:

Vi spiser fisk i en eller annen forfatning 2. juledag. I år går jeg for ovnsbakt torsk med bacondadler og pesto.


#27

Teflona sa for siden:

Prøver å overbevise familien her om at torsk er en god ide', jeg mener at jeg spiser så mye kjøtt jeg egentlig ikke har lyst på, men er foreløpig nedstemt. :gaah:


#28

Blånn sa for siden:

  1. juledag spiser man fiskepudding i hvit saus. Punktum. :knegg:

#29

Lhi-My sa for siden:

Men hvor får man tak i hel laks som ikke er oppdrettsfisk? Jeg makter ikke tanken på oppdrettsfisk, men vil gjerne ha en god fiskemiddag i jula. Bor veldig langt fra kysten og nesten like langt fra fiskebutikker. Har Coop Mega, Rema osv, men de har vel bare oppdrettsfisk.


#30

elg sa for siden:

Reinsdyrstek er også god julemat.


#31

Synnemor sa for siden:

Vi spiser alltid helstekt laks på 2.juledag. Veldig greit og kjempegodt!


#32

Karamell sa for siden:

Jeg elsker kveite kokt som makrell i ddikvann og laurbærblad, servert med agurksalat og rømme, så jeg heier på mannen din.


#33

apan sa for siden:

Vi skal bort 2. dag, men 1. dag skal vi ha Salmalaks. Med soyasaus, grønnsaker og mango/avokadosalat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.