jeg trodde jeg hadde julemenyen klar.
Ribbe på .julaften
Rype (laget av svoger) på 1.juledag og pinnekjøtt på 2.juledag.
Nå viser det seg at det blir pinnekjøtt i stedet for rype. - så da må vi finne alternativer til 2. juledag. For meg er det lett å velge kveite - men her har jeg og mannen så utrolig ulike forminger om hva og hvordan den skal serveres, at jeg vet ikke om jeg gidder.
(mannen ønsker den servert kald med poteter og agurksalat og rømme, jeg ønsker den stekt med potetmos og nøttesmør.)
Vi har ribbe(pinnekjøtt altså) julaften og 1.juledag har vi torsk, poteter, gulerøtter og resten av ribba kuttet i terninger stekt på panna - fungerer omtrent som andre bruker bacon til fisken. Kunne det vært noe for å både få fisk og bruke restene 2.juledag? :)
Fisk. Uansett variant.:nemlig: hvis du ikke gidder kveitediskusjon kan du gå for helstekt laks. Mamma lagde nettopp en variant med lime, hasselnøtter og rosepepper. Det var den beste laksen jeg har smakt.
Stemmer også for fisk. Jeg blir så utrolig stappis av kjøtt mange dager på rad.
Og du vinner egentlig kveitediskusjonen, men det spørs om mannen din ser det slik? Kald potet og rømme etc. er jo typisk trøndersk laksetilbehør, eller? (det er slik jeg får det servert hos bestemor).
Jeg hadde gått for fisk (samme hva) etter to dager med kraftig kjøttmat. Bare tanken på and etter først en dag med ribbe og deretter pinnekjøtt, gjør meg lett uvel.
Men and kan tilberedes nokså "lett", tenker jeg, og kan, om man velger en litt utradisjonell tilberedning, smake veldig annerledes enn tradisjonell norsk julemat.
Jeg er vant til pinnekjøtt julaften, kveite 1. juledag og and 2. juledag, da får en et fint fiskeinnslag synes jeg. I deres tilfelle ville jeg absolutt gått for fisk, helstekt laks var et godt forslag. Jeg vet ikke hva vi skal ha 2. juledag i år, men jeg tror kanskje vi skal bort, så da slipper vi tenke på det. :filer:
juledag er ikke noen spesiell dag hos oss, da blir det enten pizza, eller rester av ribba! :D Men forslaget om fisk med ribbe som tilbehør/i stedet for til de som ikke vil ha fisk, stemmer jeg for.
Herr "gryterettipitabrød" ser definitivt ikke det - Og ja - hans formening om tilbehør er i min verden laksetilbehør anno 1990. (det er for øvrig ganske godt det altså)
Jeg lurer på om det blir fisk. Jeg har et anstrengt forhold til and pga fettet.
Eller kanskje jeg skal lage rype? Jeg har aldri laget det før, men er det så himla vanskelig, mon tro? klassisk eksempel hvor jeg savner min far, kjenner jeg
Prøver å overbevise familien her om at torsk er en god ide', jeg mener at jeg spiser så mye kjøtt jeg egentlig ikke har lyst på, men er foreløpig nedstemt. :gaah:
Men hvor får man tak i hel laks som ikke er oppdrettsfisk? Jeg makter ikke tanken på oppdrettsfisk, men vil gjerne ha en god fiskemiddag i jula. Bor veldig langt fra kysten og nesten like langt fra fiskebutikker. Har Coop Mega, Rema osv, men de har vel bare oppdrettsfisk.