2 av gjestene er vegetarianere, jeg tenker at vi andre også kan ha godt av en vegetarmiddag i romjulen. Men - hva lager jeg? Gjerne flere ting, men er litt lei tapasvarianter. Vi blir 13-20 mennesker(har ikke helt bestemt meg ennå), både barn og voksne. Det bør ikke være for dyrt, ikke bør det være voldsomt arbeidskrevende heller.
Eg trur eg hadde laga ulike typar pizza med salat til, hatt skåler med oliven og hatt ei god olivenolje å dryppe over for dei som vil. Godt brød og lite fat med oppskoren hard ost som småsnacks.
Suppen som forrett, tenker jeg da. Et par snipper naan-brød til hver som tilbehør, kanskje bare et dryss fersk koriander over. Og så auberginer til hovedrett. Ostegratinering gjør også retten mer mettende, parmesan, evt? Gresk salat til?
Jeg har aldri fått til fyllte auberginer og hadde aldri tort å servere det til et selskap som hovedrett. Jeg har sluttet å lage fyllte auberginer rett og slett. Hvis du ønsker fyllte grønnsaker, ville jeg satset på fyllte paprika eller tomater, det er mye lettere å få til.
Takk for tips, snille dere. Men meisje; hvorfor er det vanskelig å lage auberginer med fyll? Hva går galt? Jeg har ikke forsøkt selv, men blir jo litt skeptisk hvis det er slik at det ikke funker. Jeg tar ikke sjansen på å måtte improvisere i farta under middagsselskapet.
Det som er vanskelig er å unngå bitter ettersmak ... jeg får det som sagt ikke til selv. Jeg har forsøkt en god del ganger der jeg rett og slett ha endt opp med å kaste mesteparten. Det er jo mulig at andre har noen triks i lomma som virker, men de står ikke i oppskriftene jeg har forsøkt.
Indisk mat er kjempegodt og passer veldig godt til det selskapet vi skal ha! Jeg har imidlertid ofte servert indisk, så jeg vil liksom prøve noe nytt også. Og jeg dropper kjøtt helt, jeg liker at alle gjestene kan spise alt, hvis det er praktisk gjennomførbart.
Lag gnocci på poteter eller kjøp ferske gnocci hos ultra eller ICA super feks.
Finhakk ca 100 g valnøtter
Rist valnøttene i tørr panne til du får Roma
Ha i 125 g gorgonzolasaus i biter og 2-300 g creme fraiche, og småkok til sausen har tyknet og blitt litt brun på farge. Tynn med hvitvin til passe konsistens.
Server med kokte gnocci, saus og 4 hvitløksbakte champinjonger toppet med ruccula salat.
Tusen takk for fristende oppskrift! Tror den kan funke for oss, men jeg må nok ha noe mer ved siden av så jeg slipper å lage gnocci til jeg dåner... Noe forslag til mer tilbehør som metter?
Spinatsalat som metter godt. Kan være hovedrett til 2-3 stk. Eller side rett til 6-8 stk.
300 g fersk spinat, renset, vasket og tørket
Rist 2-3 SS solsikkefrø
1-2 røde chili, renset og finhakket
250 g hele pecan nøtter
Blandes godt med hvitløksvinagrette
1 ts dijon sennep
1 ts honning
1-2 fedd hvitløk, presset eller finhakket
2 SS hvitvinseddikk
6 SS jomfru olivenolje av god kvalitet
Hvis kjøtterstatninger er ok, så kan jeg anbefale alt det gode Vegoutvalget til Anamma som man får kjøpt på de fleste butikker nå. Hälsans Kök er også utbredt overalt nå (Rema, Obs, Mega, Meny) men endel av det inneholder foreløpig egg, bare så det er nevnt. "Kjøttdeigen" til HK er eggefri (vegansk) og veldig god, smaker og ser nesten ut som vanlig kjøttdeig. Så kan man jo feks lage lasagne, taco, gryteretter og annet der man bare bytter ut kjøttdeigen med soyafarsen, merker knapt forskjell engang.
Ikke alle vil jo ha det, men de som er veggiser kun av etiske årsaker (som meg selv) synes det er veldig kjekt med disse produktene, og det gjør det jo litt (mye) enklere når man skal planlegge å spise sammen med kjøttetere. Man slipper å feks. sitte med en salat når de andre spiser pølser eller burgere, liksom. :)
Hmmm.. Jeg har aldri fått noen bitter ettersmak på auberginene, altså. Det hender jeg griller aubergineskiver, og da må de ligge med salt på en stund og så skylles godt før de grilles for at de ikke skal bli bitre. Men med de som bakes i ovnen først, blandes med løk, ris og krydder og varmes en gang til har jeg aldri opplevd bitter smak.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.