Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vegetarmat til romjulsselskap

#1

Drømmedama sa for siden:

2 av gjestene er vegetarianere, jeg tenker at vi andre også kan ha godt av en vegetarmiddag i romjulen. Men - hva lager jeg? Gjerne flere ting, men er litt lei tapasvarianter. Vi blir 13-20 mennesker(har ikke helt bestemt meg ennå), både barn og voksne. Det bør ikke være for dyrt, ikke bør det være voldsomt arbeidskrevende heller.



#3

Addison sa for siden:

Vegetarlasagne, risotto eller pastarett med vegetarsaus.


#4

Syrin sa for siden:

Eg trur eg hadde laga ulike typar pizza med salat til, hatt skåler med oliven og hatt ei god olivenolje å dryppe over for dei som vil. Godt brød og lite fat med oppskoren hard ost som småsnacks.


#5

Linella sa for siden:

Jeg tror jeg ville laget en litt fyldig suppe med godt, hjemmebakt brød til.


#6

Addison sa for siden:

Ja! F.eks. gulrotsuppe med kokosmelk, ingefær og koriander. Naan-brød til.


#7

rajraj sa for siden:

Hva med fylte aubergine? De kan lages klar på forhånd og gratineres i 15 minutter før servering. Serveres med en stor tomatsalat ved siden av!

Her er en oppskrift som så godt ut.

Selv pleier jeg å lage dem cirka sånn som det beskrives i oppskriften, men med kokt ris i blandingen. Da metter det mer. :nam:


#8

Drømmedama sa for siden:

NAM - dette så utrolig godt ut!


#9

Drømmedama sa for siden:

Det hørtes også veldig godt ut!


#10

Drømmedama sa for siden:

Hva hvis jeg vil har både suppen som beskrevet overfor og auberginene? Hvilken rekkefølge bør jeg servere det da - og med hvilket tilbehør?


#11

Addison sa for siden:

Suppen som forrett, tenker jeg da. Et par snipper naan-brød til hver som tilbehør, kanskje bare et dryss fersk koriander over. Og så auberginer til hovedrett. Ostegratinering gjør også retten mer mettende, parmesan, evt? Gresk salat til?


#12

meisje sa for siden:

Jeg har aldri fått til fyllte auberginer og hadde aldri tort å servere det til et selskap som hovedrett. Jeg har sluttet å lage fyllte auberginer rett og slett. Hvis du ønsker fyllte grønnsaker, ville jeg satset på fyllte paprika eller tomater, det er mye lettere å få til.


#13

Drømmedama sa for siden:

Takk for tips, snille dere. Men meisje; hvorfor er det vanskelig å lage auberginer med fyll? Hva går galt? Jeg har ikke forsøkt selv, men blir jo litt skeptisk hvis det er slik at det ikke funker. Jeg tar ikke sjansen på å måtte improvisere i farta under middagsselskapet.


#14

meisje sa for siden:

Det som er vanskelig er å unngå bitter ettersmak ... jeg får det som sagt ikke til selv. Jeg har forsøkt en god del ganger der jeg rett og slett ha endt opp med å kaste mesteparten. Det er jo mulig at andre har noen triks i lomma som virker, men de står ikke i oppskriftene jeg har forsøkt.


#15

Drømmedama sa for siden:

Da tror jeg at jeg går for en annen vri, hvis ikke andre har noen gode løsninger på dette - takk for at du sa i fra!


#16

løve70 sa for siden:

Jeg tror jeg ville gått for indisk mat. Da kan du jo også ha en kjøttrett om du ønsker (selvom det ikke er nødvendig).


#17

meisje sa for siden:

Jeg skal anbefale deg noen lettvinte erstatningsretter, må bare få lagt ungene først.


#18

Drømmedama sa for siden:

Indisk mat er kjempegodt og passer veldig godt til det selskapet vi skal ha! Jeg har imidlertid ofte servert indisk, så jeg vil liksom prøve noe nytt også. Og jeg dropper kjøtt helt, jeg liker at alle gjestene kan spise alt, hvis det er praktisk gjennomførbart.


#19

meisje sa for siden:

Gnocci med gorgonzolasaus, for 4 personer

Lag gnocci på poteter eller kjøp ferske gnocci hos ultra eller ICA super feks.

Finhakk ca 100 g valnøtter
Rist valnøttene i tørr panne til du får Roma
Ha i 125 g gorgonzolasaus i biter og 2-300 g creme fraiche, og småkok til sausen har tyknet og blitt litt brun på farge. Tynn med hvitvin til passe konsistens.

Server med kokte gnocci, saus og 4 hvitløksbakte champinjonger toppet med ruccula salat.


#20

meisje sa for siden:

Portobello sopp gratinert med Chevre og pinjekjerner. Servert med grønn feltsalat til.


#21

Drømmedama sa for siden:

Tusen takk for fristende oppskrift! Tror den kan funke for oss, men jeg må nok ha noe mer ved siden av så jeg slipper å lage gnocci til jeg dåner... Noe forslag til mer tilbehør som metter?


#22

meisje sa for siden:

Superenkel rett.

Ferske fiken, skjær kryss i, legg i et stykke Chevre, dryss over hakkede valnøtter og litt honning.

I stekeovnen noen minutter til osten mykner.


#23

Acsa sa for siden:

Jeg abonnerer på denne, og slår til med ønske om god vegetarmat uten egg og gluten. Melkeprodukter ok. Hjelp!


#24

meisje sa for siden:

Spinatsalat som metter godt. Kan være hovedrett til 2-3 stk. Eller side rett til 6-8 stk.

300 g fersk spinat, renset, vasket og tørket
Rist 2-3 SS solsikkefrø
1-2 røde chili, renset og finhakket
250 g hele pecan nøtter

Blandes godt med hvitløksvinagrette
1 ts dijon sennep
1 ts honning
1-2 fedd hvitløk, presset eller finhakket
2 SS hvitvinseddikk
6 SS jomfru olivenolje av god kvalitet


#25

meisje sa for siden:

Mango og advocado salat, glutenfri, eggefri og melkefri.

1 stk mango i biter
1 stk advocado i biter
En bunt gressløk, finhakket

Hvitvinsvinagrette
1ss hvitvinsbalsamico
3 SS god jomfru olivenolje
Salt og pepper


#26

Dixie Diner sa for siden:

Hvis kjøtterstatninger er ok, så kan jeg anbefale alt det gode Vegoutvalget til Anamma som man får kjøpt på de fleste butikker nå. Hälsans Kök er også utbredt overalt nå (Rema, Obs, Mega, Meny) men endel av det inneholder foreløpig egg, bare så det er nevnt. "Kjøttdeigen" til HK er eggefri (vegansk) og veldig god, smaker og ser nesten ut som vanlig kjøttdeig. Så kan man jo feks lage lasagne, taco, gryteretter og annet der man bare bytter ut kjøttdeigen med soyafarsen, merker knapt forskjell engang.
Ikke alle vil jo ha det, men de som er veggiser kun av etiske årsaker (som meg selv) synes det er veldig kjekt med disse produktene, og det gjør det jo litt (mye) enklere når man skal planlegge å spise sammen med kjøttetere. Man slipper å feks. sitte med en salat når de andre spiser pølser eller burgere, liksom. :)


#27

rajraj sa for siden:

Hmmm.. Jeg har aldri fått noen bitter ettersmak på auberginene, altså. Det hender jeg griller aubergineskiver, og da må de ligge med salt på en stund og så skylles godt før de grilles for at de ikke skal bli bitre. Men med de som bakes i ovnen først, blandes med løk, ris og krydder og varmes en gang til har jeg aldri opplevd bitter smak.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.