Dette er det jeg har på liten foreløpig, men jeg mangler noen middager og noe vet jeg at jeg har i fryseren. En del av det har jeg sikkert i skapet også så da kan jeg fjerne det fra listen. Kan dere supplere/skrive inn deres lister? Vi skal feire jul på fjellet og det er et stykke til nærmeste butikk.
Portvin ville stått på min liste. For øyeblikket er det julebrus i stedet, courtesy of Knøttet! :) Og After Eight, men det går kanskje under godteri?
Hva mer, da....Har dere andre typer vaskemiddel tilgjengelig da - zalo, grønnsåpe eller lignende? Jeg synes alltid det blir litt ekstra grisete når det er type julemiddag med veldig mye folk, og tørker gjerne litt diskre over gulvet rundt bordet mens ting ryddes bort.
Skal dere ha noen desserter?
Plutselig kjente jeg at jeg ikke har tenkt så mye på handleliste gitt....
Jeg må iallefall huske å kjøpe aluminiumsfolie og plastfolie til jul, blir ofte mye rester som skal pakkes inn.
Jeg har en tendens til å alltid handle inn for mye, for vi blir ofte invitert vekk mange ganger i jula. Det viktigste for meg er god brødmat, pålegg og frukt egentlig. Og litt ekstra god kaffe og te.
Begynte på en selv i dag, men vi blir bare noen få og drar også bort noen dager så vi kan stryke endel av tingene men skal jammen printe ut din liste før jeg handler til helgen.
Takk for mange god innspill, nå er det mer på listen min!
Jeg har også skrevet opp
Ribbe,
Div krydder
Smørost (sånn trekantboks, hva er det den heter? Skal ha den med laks i lefse)
Pålegg (men ikke definert det enda, takk for forslag)
Ripsgele
Jeg bor alene, og skal bort både julaften og 1 juledag, så noen store innkjøp blir det definitivt ikke. Skal heller ikke ha gjester. Typisk julemat som kjøttpålegg, kraftige kjøttmiddager og en viss overdådighet i fett og sukker, er ikke helt i min gate. Jeg liker jo kaker, is og godteri, men ikke i mengder, så det får holde med et par sorter småkaker og litt julesnop. Lutefisk står på lista, men det er den eneste julerelaterte middagen jeg ser for meg.
Til HI: Tenker du å ha mandel i den risgrøten så må du ha med det, og premie til vinneren. :nemlig:
Vi måtte ellers ha hatt med både ibux, paracet og nesespray.
I tillegg til det på lista di må jeg også ha noen typer sild på frokostbordet. Og sjokoladepålegg til det ene hustandsmedlemmet som setter pris på det. Også må vi ha litt ekstra frukt pga fruktsalat, og en pose med rød saus til riskremen. Jeg setter alltid fram et stort fruktfat på bordet i stua, og oppi der, sammen med frukta, ligger det også alltid Twist. Så Twist står på lista, og Nonstop, som havner i julekurvene på treet #tradisjon
Flatbrød og tyttebær til reinsdyrsmiddagen din.
Nei, det var til HI. Vi bruker heller aldri mandel i riskremen, men vi har risgrøt med mandel på formiddagen julaften. Dvs i riskremen har vi mandeldråper da, for smakens skyld.
Hos oss er vi glad i mat, og noe av høydepunktet med jula er all den gode maten, der mye av det er sånt som vi aldri spiser ellers i året. Så handlelisten blir deretter. :knegg: Vi bruker ikke så veldig mange sorter pålegg til hverdags.
I tillegg vil vi helst slippe å gå noe særlig på butikken i juledagene, da har vi lyst til å kose oss hjemme og gjøre helt andre ting. Så da er målet å handle alt vi trenger før jul, slik at vi slipper mange turer på butikken (vi er ikke så flinke til ukeshandlig til vanlig). Som regel er det noe vi trenger likevel, men ikke mer enn at vi kan stikke en kjapp tur på nærbutikken og skaffe en eller to varer som mangler.
I tillegg til at vi har en bursdag i hus 25.12. og da har vi middagsgjester.
Ja, vi er hjemme julaften også, men pinnekjøtt står ikke på handlelista siden det er kjøpt i oktober og henger til tørk på loftet hos pappa, vi får et med oss hjem sammen med fenalåret år vi henter ungene på nissefest 22.12 tipper jeg .
Jeg er hjemme, bortsett fra til julemiddagen. Det jeg er fascinert av, er tradisjonene omkring mat. Jeg er visst ikke noe god på det, ser jeg. Vi handler stort sett det samme som til en vanlig 14 dagers-periode. Jeg er i tråden for å få inspirasjon.
Det eneste jeg kommer på som jeg ikke spiser (les: får tak i) ellers i året et et par esker Mon Cherie. Og så har bakt julekaker og julebrød. Høres sikkert stusselig ut, men ikke noe poeng i å kjøpe inn masse mat som jeg ikke finner spesielt fristende.
Vet ikke om den er ny, men jeg oppdaget den i år: Multeis fra Hennig Olsen Ispira. Utrolig god smak, som om multene er helt ferske. Vi hadde en kremtopp på, fra sånn spruteboks. Bør også være på listen
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.