Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Outsourcing av familielivet

#1

daffy sa for siden:

Denne artikkelen var jo fornøyelig!

Jeg som akkurat har kommet over barrieren over at noen skal jobbe hos oss, og har skaffet oss vaskehjelp et par timer annehver uke, ser at jeg har mye å gå på i forhold til denne familien!

e24.no/eksklusiv/livsstil/article1880669.ece


#2

Left sa for siden:

Jah - akkurat ja. Å sette bort husarbeid har jeg ingen problemer med å være enig i at må være en knakende fin ting, men
det må jo være ille å jobbe så mye at man aldri har tid til å være sammen med sine egne barn?
Eh...hvorfor HAR de barn tro? Jeg vil anta at disse barna sikkert har pass på dagtid også i form av barnehage?
Barnevakt 4 kvelder i uken, og i tillegg VED BEHOV - hvis jeg hadde hatt barnevakt 4 kvelder i uken så tror jeg at jeg hadde hatt BEHOV for å være litt sammen med barna mine jeg.....gitt. :eek:


#3

Bluen sa for siden:

Nå ble jeg faktisk litt kvalm, gitt.


#4

LaLuna sa for siden:

:sukk:


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg så annonsen i Aftenposten i helgen, og reagerte noe voldsomt. Da visste jeg ikke at de så etter en husmor i tillegg.

Jeg håpet inderlig at denne familien var skuespillere eller en annen yrkesgruppe som jobber på kveldstid, slik at de i hvert fall så barna sine på dagen, men jeg tror ikke egentlig at det er tilfelle.

Jeg har vaskedame selv, men det er for at jeg skal få mer tid til barna mine når vi faktisk har tid sammen. Samtidig er jeg tilhenger av barnehager, men ALT MED MÅTE!



#7

Observatøren sa for siden:

Likevel er det positivt at de ansetter en fast person som skal tilbringe så mye tid med barna, og at de gjør et grundig valg.


#8

Estrella sa for siden:

Men altså, det er jo vanlig at man har hjelp til barna på dagtid til rundt kl 16.30 og ikke fra 16.30 og utover. :niks:


#9

Anuk sa for siden:

Huff, de kom ikke akkurat heldig ut med den...

Jeg skulle riktignok gjerne hatt en husmor til frokost. Som hadde frokosten klar til oss, og etterpå ryddet huset, handlet og tilrettela for middagen... Barnevakt fire ettermiddager i uken derimot :nono:


#10

Bluen sa for siden:

Vi er sikkert bare misunnelige, alle sammen. Alle vil jo innerst inne helst bo på Frogner, ha superviktige jobber og økonomi til å ha barnevakt døgnet rundt. :snill:


#11

Agent Scully sa for siden:

Hva er forskjellen på dette og å ha en au pair?


#12

Estrella sa for siden:

En au pair har vel også som regel arbeidstid på dagtid, ikke kvelden.


#13

LaLuna sa for siden:

I prinsippet ingen, bortsett fra at timeantallet her visstnok overstiger det en au pair etter reglene skal ha pr uke.
Jeg reagerte mest på at begge foreldrene er borte fram til klokka 20 hver kveld unntatt i helgen. Da blir det ikke mye tid igjen til barna.


#14

Bequita sa for siden:

Godt poeng. I hvertfall har jeg hørt om au pairer som får veldig mye ansvar der de er. Det gjelder såklart ikke alle.


#15

Miss Norway sa for siden:

Jeg vet om en familie som har TRE au pairer. Samtidig.


#16

safran sa for siden:

Jeg ser ingen grunn til å dømme disse foreldrene uten å vite mer. For alt vi vet kan det dreie seg om en kort periode, eller at foreldrene er hjemme på dagtid. Jeg syns det er positivt at de vil ha kvalifisert personell når de først skal ha noen. Jeg tror ikke jeg hadde turt å importere en au pair, for eksempel.


#17

Beckett sa for siden:

Jeg håper det er det som er tilfellet. :nemlig:

#18

LaLuna sa for siden:

Foreldrene er ikke hjemme på dagtid, det står jo i annonsen at de drar avsted etter frokost (derfor trenger de noen til å rydde opp og handle etc).
Jeg dømmer ingen, men jeg trenger faktisk ikke vite mer enn det som står i annonsen for å forstå at disse foreldrene nesten ikke ser barna sine annet enn i helgene. Og ungene er bare 3 og 5 år gamle.
Det handler om prioriteringer, og det er derfor det gjør meg litt trist.


#19

Miss Norway sa for siden:

Safran har jo helt rett. Selv om det vel er sannsynlig at det kan være et element av Familien Tårnfrid her, så KAN det jo være andre ting også. Sykdom feks.


#20

gullet sa for siden:

Det er ikke lovlig!

Det må jo være trist å leve et sånt liv, om det er for kortere eller lengre perioder, hvor man ikke har tid til barn eller familie.


#21

Estrella sa for siden:

:eek:


#22

LaBanga sa for siden:

Som sagt, lengre arbeidstid enn en au pair, som ikke skal jobbe mer enn 30 timer i uka, er som regel utlendinger som skal lære norsk.

Vi hadde au pair i et år. Hun hadde (kjerne)arbeidstid fra ca kl 7-9 (leverte i barnehage kl 9, ungene var der til kl 15) og fra 15-18, men det var sjelden ingen av oss var hjemme etter kl 17. Det gjorde at vi ikke måtte reise til og fra jobb midt i rusjtiden, og hadde ryddig og passe rent hus i uka. Det hjalp oss masse i en stressende periode.

Det kan jo også være at denne familien ønsker muligheten til å ha noen der fast for ungene fram til kl 20, men ikke nødvendigvis at de skal jobbe alle dagene fram til kl 20. Stor forskjell der. Ha noen til å lage mat, evt rydde før/etter maten, slik at foreldrene har tid med barna når de kommer hjem fra jobb og fram til leggetid.


#23

safran sa for siden:

Sist jeg sjekket var det nettopp dette som var å dømme. Anyways - du vet ikke hva som ligger bak. Det kan være en kort periode, det kan være sykdom i bildet, etc. Å ansetter noen til å lage frokost og gjøre husarbeid slik at de kan spise frokost med barna sine, det er jo bra. Bra er det også at de finner en som er egnet for jobben, og ikke bare bruker en fjortis (som nok mange andre ville gjort).

#24

Tjorven sa for siden:

NEI. Jeg er faktisk ganske så tilfreds med min leilighet på Vålerenga, min middels viktige jobb og helt greie økonomi.

Jeg ser ganske mye til barnet mitt også. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.