Syrinx sa for siden:
Voldsomt til navn på denne baksten, men det står så i oppskriften.
Ingredienser:
4 dl melk
120 g smør
4 dl vann
ca 1 kg hvetemel
2 ss sukker
2 ts salt
1/2 ts tørket timian
1 pk gjær
Til glasering:
1 egg (pensle på før steking)
1 ts havsalt før steking
smeltet smør til pensling
rosmarin (tørr og frisk)
...
Slik gjør du:
Smelt smør, ha i melk og vann til 37 grader. Bland i 1/3 av melet og elt sammen med sukker, salt, timian og gjær i eltemaskin. Ta deretter resten av melet, litt om litt.
La heve til ca. dobbel størrelse.
Del så deigen inn i 24 like biller, plassert inntil hverandre på stekebrett.
Etterheve i 40 minutter (skal ikke heves for mye). Pensles med pisket egg og strøs med tørr rosmarin og 1 ts havsalt. Stekes midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter, til gylden farge.
Etter steking:
Pensle over med smeltet smør før rundstykkene er avkjølte. Frisk rosmarin og 1-2 ts havsalt strøs over før servering.
...
I oppskriften skal bollene formes til et juletre. Jeg droppa akkurat det.