Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fine rundstykker glasert med smør og rosmarin

#1

Syrinx sa for siden:

Voldsomt til navn på denne baksten, men det står så i oppskriften.

Ingredienser:

4 dl melk
120 g smør
4 dl vann
ca 1 kg hvetemel
2 ss sukker
2 ts salt
1/2 ts tørket timian
1 pk gjær

Til glasering:

1 egg (pensle på før steking)
1 ts havsalt før steking

smeltet smør til pensling
rosmarin (tørr og frisk)

...

Slik gjør du:

Smelt smør, ha i melk og vann til 37 grader. Bland i 1/3 av melet og elt sammen med sukker, salt, timian og gjær i eltemaskin. Ta deretter resten av melet, litt om litt.
La heve til ca. dobbel størrelse.
Del så deigen inn i 24 like biller, plassert inntil hverandre på stekebrett.

Etterheve i 40 minutter (skal ikke heves for mye). Pensles med pisket egg og strøs med tørr rosmarin og 1 ts havsalt. Stekes midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter, til gylden farge.

Etter steking:

Pensle over med smeltet smør før rundstykkene er avkjølte. Frisk rosmarin og 1-2 ts havsalt strøs over før servering.

...

I oppskriften skal bollene formes til et juletre. Jeg droppa akkurat det.


#2

Acino sa for siden:

Disse du bakte her om dagen i baketråden?
Høres godt ut, minner litt om focaccia?
Virker super til f.eks supper etter å ha lest oppskriften iallfall.
Takk!


#3

Albertine sa for siden:

Åh stønn... Høres himmelsk ut!


#4

Syrinx sa for siden:

Ja, det er de jeg bakte i helga.

Veldig gode. Mer loff enn focaccia. Passer perfekt til suppe. Har halve brødet i fryseren, skal bli følge til en suppe i romjula tenker jeg.


#5

Acino sa for siden:

Oj, de så imponerende luftige ut. Spørs om mine blir slik!


#6

løve70 sa for siden:

De ser veldig gode ut:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.