1.juledag er ein dag hos oss som hverken er fugl eller fisk. Ikkje er det fellesmiddagar med storfamilien og ikkje har vi restar etter julaften sidan vi ikkje skal feire heime. Sannsynligvis blir det berre eg og kidsa. Då eg vaks opp var det alltid fiskebollar i terteskjell 1.juledag, men det ane meg at kidsa ikkje har så sans for den tradisjonen. :knegg:
Siden vi er en fransk/norsk familie har den store julemiddagen alltid vært 1. juledag slik det er i Frankrike. Da har vi kalkun med stuffing, fløtegratinerte poteter, flere typer grønnsaker (varierer litt) og god saus. Da jeg vokste opp hadde vi hjemmelaget karamellpudding til dessert, mens nå når vi feirer i eget hus har vi riskrem med hjemmelaget bringebærsaus siden det er det mannen er mest vant til (min middag, hans dessert).
Eg har dessverre ikkje klart innføre julelunsj-konseptet i min heim. Det er som om ungane ikkje syns det er "stort nok" når det er berre oss tre. :sukk: Vi spise god frokost altså, men det er ikkje sånn storfamiliebrunch.
Taco og slikt har eg vore inne på tanken om, men eg vil jo gjerne lage noko vi ikkje spise kvar helg resten av året.
Kveite med poteter, rømme og agurksalat. Vurderer å endre litt på tilbehøret i år, siden jeg ikke skal ha så mye poteter og det er i overkant mange potetmåltider i julen. Får diskutere litt med mannen. :)
Vi har også lunch. Men opp gjennom oppveksten har vi hatt forskjellig. Ribbe (for vi har pinnekjøtt julaften) helstekt laks, torsk, kalkun, klippfisk. Mulighetene er uendelige.
Vi har tradisjon på torsk, poteter, gulrøtter og resten av ribba(får, pinnekjøtt ja, den andre ribba er svineribbe :nemlig:). Ribba er stekt i småbiter og brukes slik man ellers ville ha brukt bacon til fisken.
Vi har ikke besøk 1.juledag eller drar på besøk. Det er sen brunch og så er det ikke noe fast middag. Vi spiser rester fra julemiddagen. Og ser først film som alle kan se så ser jeg og mannen på en serie til sene natta.
Ofte har vi bare rester etter juleaften (etter en lang juleforkost/lunsj), men har kjøpt inn pinnekjøtt, så jeg har litt lyst på det. Så kan vi heller ta restemiddag med både, pinnekjøtt og ribbe 2. dag isteden! :knegg:
Hvor får man kjøpt god hel laks/ørret om dagen??
Synes det er evigheter siden jeg har sett det...
Mulig det bare er fordi jeg ikke har sett etter det da, kjøper mest fileter.
Vi har skikkelig hjemme-slappe-av-dag, med julefilm og bestilt pizza.
2.juledag er vi på middag hos de av besteforeldrene vi ikke var hos på julekvelden.
juledag er det stor frokost med alle i huset - vi kan vere alt frå 4 personar til 12. Middagen er alltid laks på 1.dag. I fjor hadde vi laksefiletar i form med appelsin og fennikel.
Alltid fisk; enten ovnsbakt laks med sennep/honning/sitron og varierende tilbehør, eller stekt kveite (filet med tomat- og fennikelgrateng og potetterninger stekt i gåsefett hos oss, skiver med råkost, rømme/remulade og kokte poteter hos mamma).
Hvis vi er hjemme: Rester av julemiddagen (ribbe med masse tilbehør). Men som regel drar vi til svigermor 1. juledag, og der er det eviglang brunsj med masse forskjellig, inkludert rester av hennes julemiddag som er kalkun.
"Dokker" er lov på nynorsk, men ikke "dokke". "Spise" er ikke egentlig lov på nynorsk i det hele tatt, men hvis du skal bruke det, bør det i alle fall bøyes med -r i presens. Sier styrerommets residente ekspert. :nemlig:
Vi spiser stort sett hos mine foreldre, og har da lettsaltet torsk med poteter og gulrøtter oversprinklet med delikatessen pinnekjøttfett blandet med margarin. Det er faktisk utrolig godt!
Etter de to middagene er keg konstant mett, og lever videre på twist og denslags småretter ut året. :D
juledag har vi ingen planer (elsker denne dagen!). Vi skal ha lang julebrunsj også skal vi lage italiensk pizza til kveld tenkte vi. Kose oss med gavene vi fikk og kanskje se en film sammen.
Jeg er vant med stor fellesfrokost 1. juledag. Med kakao, julekake med brunost og all verdens typer brød og pålegg.
Til middag spiser vi alltid kalkun. Med yorkshire pudding. Nam nam. Det er det beste både jeg og tolvåringen vet. Resten av dagen dytter vi innpå med julebakst, sjokolade og vin. Da jeg feiret sammen mamma, hadde vi alltid rester fra julemiddagen - ribbe, medisterkaker og julepølser.
Vi bruker å spise julelunsj hos min mamma og pappa.
Mann sin farfar har bursdag 1 juledag så i år blir det 85 års bursdag der på formiddagen og kvelds hos mamma og pappa.
Vi har ingen tradisjoner 1. juledag, annet enn å ta livet helt med ro. Vi spiser som regel rester fra julaften hvis det er vi som har stått for maten. Er vi hos andre så blir det noe lettvint.
Muffins og bursdagsfrokost. Middagen blir sannsynligvis fiskeboller i hvit saus, som i fjor, livretten til bursdagsgutten. Etter middag skal de eldste på trening.
Hvis været er fint kan det hende vi tar lunsjen ute på tur.
1.juledag er helt julefri hos oss, før det braker løs igjen 2.juledag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.