Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kva er menyen 1. juledag?

#1

Tussa sa for siden:

1.juledag er ein dag hos oss som hverken er fugl eller fisk. Ikkje er det fellesmiddagar med storfamilien og ikkje har vi restar etter julaften sidan vi ikkje skal feire heime. Sannsynligvis blir det berre eg og kidsa. Då eg vaks opp var det alltid fiskebollar i terteskjell 1.juledag, men det ane meg at kidsa ikkje har så sans for den tradisjonen. :knegg:

Så kva står på menyen 1.juledag?


#2

Kirsebær sa for siden:

Julelunsj hos oss. Den er så stor og lang og god at ingen tenker på middag den dagen i hvertfall. (Og vi har rester etter julaften også da.)


#3

mosol sa for siden:

Sånn er det her også. Beste måltidet i året!


#4

Toffskij sa for siden:

Langtrukken brunsj med rester fra julemiddagen. 1. juledag er en deilig dag!


#5

Myria sa for siden:

Siden vi er en fransk/norsk familie har den store julemiddagen alltid vært 1. juledag slik det er i Frankrike. Da har vi kalkun med stuffing, fløtegratinerte poteter, flere typer grønnsaker (varierer litt) og god saus. Da jeg vokste opp hadde vi hjemmelaget karamellpudding til dessert, mens nå når vi feirer i eget hus har vi riskrem med hjemmelaget bringebærsaus siden det er det mannen er mest vant til (min middag, hans dessert).


#6

Tussa sa for siden:

Eg har dessverre ikkje klart innføre julelunsj-konseptet i min heim. Det er som om ungane ikkje syns det er "stort nok" når det er berre oss tre. :sukk: Vi spise god frokost altså, men det er ikkje sånn storfamiliebrunch.

Taco og slikt har eg vore inne på tanken om, men eg vil jo gjerne lage noko vi ikkje spise kvar helg resten av året.


#7

Lavender sa for siden:

Kveite med potet, pisket rømme og agurkskiver i eddik.


#8

Kirsebær sa for siden:

Jeg skal jobbe inn sushi i julereportoaret. Bare vent. :hyper:


#9

Che sa for siden:

Normalt sett har vi spist rype på 1. juledag - i år blir det pinnekjøtt.


#10

Tussa sa for siden:

Sushi høyres fantastisk ut. Usikker på om ungane er enig. :lol:


#11

ingling sa for siden:

Kveite med poteter, rømme og agurksalat. Vurderer å endre litt på tilbehøret i år, siden jeg ikke skal ha så mye poteter og det er i overkant mange potetmåltider i julen. Får diskutere litt med mannen. :)


#12

millact sa for siden:

Julelunsj. Blir også bare meg og barna i år, men jeg ser likevel for meg at det blir det vi spiser.


#13

Pingis sa for siden:

Vi har også julelunsj 1. juledag. For en som ikke er spesielt middagsglad er det helt fantastisk.


#14

polarjenta sa for siden:

Ryktene sier at det blir røkt svinekam. Vi er aldri hjemme verken på julaften eller 1. juledag, så vi spiser det vi får servert.:knegg:


#15

Niobe sa for siden:

Som regel pinnekjøtt, siden vi har ribbe på julaften. Og så har vi julelunsj 2. juledag.


#16

Drømmedama sa for siden:

Vi spiser julebrunsj hele dagen hos min søster. Koselig, rolig og litt utladet. Den aller beste juledagen.:hjerter:


#17

Robyn sa for siden:

Vi spiser julelunsj i 15-tiden.


#18

Daisy sa for siden:

Vi har også lunch. Men opp gjennom oppveksten har vi hatt forskjellig. Ribbe (for vi har pinnekjøtt julaften) helstekt laks, torsk, kalkun, klippfisk. Mulighetene er uendelige.


#19

Stompa sa for siden:

Vi har stor familiemiddag 1. juledag og spiser ofte ribbe eller kveite. (Vi har pinnekjøtt på julaften.)


#20

løve70 sa for siden:

Samme hos oss. Julelunsj hos min mor hvert år.


#21

Ru sa for siden:

Selvskutt fugl og reinsdyr, tipper jeg.
Jeg skal spise pinnekjøtt. :filer: Jeg spiser ikke ville dyr, kun husdyr.


#22

Kirsebær sa for siden:

:knegg:


#23

GeekyGirrrl sa for siden:

Kalkun frå Homlagarden.

Svigermor som står for gildet.


#24

Acino sa for siden:

Vi har tradisjon på torsk, poteter, gulrøtter og resten av ribba(får, pinnekjøtt ja, den andre ribba er svineribbe :nemlig:). Ribba er stekt i småbiter og brukes slik man ellers ville ha brukt bacon til fisken.


#25

Neket sa for siden:

Kalkun. Hvis vi gidder.


#26

GinaK sa for siden:

Vi har ikke besøk 1.juledag eller drar på besøk. Det er sen brunch og så er det ikke noe fast middag. Vi spiser rester fra julemiddagen. Og ser først film som alle kan se så ser jeg og mannen på en serie til sene natta.


#27

Kula sa for siden:

  1. juledag er det tradisjonen en stor julebrunch hos svigers.

#28

Annki sa for siden:

Ofte har vi bare rester etter juleaften (etter en lang juleforkost/lunsj), men har kjøpt inn pinnekjøtt, så jeg har litt lyst på det. Så kan vi heller ta restemiddag med både, pinnekjøtt og ribbe 2. dag isteden! :knegg:

Hvor får man kjøpt god hel laks/ørret om dagen??
Synes det er evigheter siden jeg har sett det...
Mulig det bare er fordi jeg ikke har sett etter det da, kjøper mest fileter.


#29

IOA sa for siden:

Vi har alltid laks eller ørret første juledag, for å få en kjøttpause.


#30

Guttemammis sa for siden:

Vi har skikkelig hjemme-slappe-av-dag, med julefilm og bestilt pizza.
2.juledag er vi på middag hos de av besteforeldrene vi ikke var hos på julekvelden.


#31

Syrin sa for siden:

  1. juledag er det stor frokost med alle i huset - vi kan vere alt frå 4 personar til 12. Middagen er alltid laks på 1.dag. I fjor hadde vi laksefiletar i form med appelsin og fennikel.

#32

Dronningen sa for siden:

Lunch/middag med rester fra lillejulaften (koldtbord) og julaften (ribbe). Gjerne lager jeg litt mer potetsalat da, som er noe som er populært i jula.


#33

Skilpadda sa for siden:

Jeg er vokst opp med ribbe første juledag (etter lutefisk på julaften), så det er det vi spiser annethvert år, når vi er hos min familie.


#34

Karamell sa for siden:

Om det er med min familie: lunsj, lang sen juleluns med masse hjemmlaget pålegg. Det skal vi også ha i år hjemme hos oss selv. Får gjester.

Om vi er hos svigerfamilien: kveite.


#35

nolo sa for siden:

Fisk. Som oftest persetorsk. :nam:


#36

Novla sa for siden:

Alltid fisk; enten ovnsbakt laks med sennep/honning/sitron og varierende tilbehør, eller stekt kveite (filet med tomat- og fennikelgrateng og potetterninger stekt i gåsefett hos oss, skiver med råkost, rømme/remulade og kokte poteter hos mamma).


#37

Tussa sa for siden:

Er det av dette trådtittelen er blitt endra? :paranoid:

Dokke uten r er muligens dialekt? :sorry:


#38

Filifjonka sa for siden:

Hvis vi er hjemme: Rester av julemiddagen (ribbe med masse tilbehør). Men som regel drar vi til svigermor 1. juledag, og der er det eviglang brunsj med masse forskjellig, inkludert rester av hennes julemiddag som er kalkun.


#39

Niobe sa for siden:

Det er vel dialekt både med og uten r'en?


#40

Skilpadda sa for siden:

"Dokker" er lov på nynorsk, men ikke "dokke". "Spise" er ikke egentlig lov på nynorsk i det hele tatt, men hvis du skal bruke det, bør det i alle fall bøyes med -r i presens. Sier styrerommets residente ekspert. :nemlig:


#41

frukt sa for siden:

Da feirer vi vanligvis jul hos farmor og farfar så da står det engelsk julemiddag på menyen.


#42

Tussa sa for siden:

Kva et dykk 1.joledag?

:knegg:


#43

Tangerine sa for siden:

Vi spiser stort sett hos mine foreldre, og har da lettsaltet torsk med poteter og gulrøtter oversprinklet med delikatessen pinnekjøttfett blandet med margarin. Det er faktisk utrolig godt!

Etter de to middagene er keg konstant mett, og lever videre på twist og denslags småretter ut året. :D


#44

Hondacrv sa for siden:

Julafta: pinnekjøtt.

  1. dag: kalkun (stort familieselskap)
  2. dag: Lutefisk
  3. dag: eit eller anna

#45

Hondacrv sa for siden:

Huff, ja. burde det ikkje berre stått "de"?


#46

Blåbær sa for siden:

  1. juledag har vi ingen planer (elsker denne dagen!). Vi skal ha lang julebrunsj også skal vi lage italiensk pizza til kveld tenkte vi. Kose oss med gavene vi fikk og kanskje se en film sammen.

#47

Divine sa for siden:

Jeg er vant med stor fellesfrokost 1. juledag. Med kakao, julekake med brunost og all verdens typer brød og pålegg.

Til middag spiser vi alltid kalkun. Med yorkshire pudding. Nam nam. Det er det beste både jeg og tolvåringen vet. Resten av dagen dytter vi innpå med julebakst, sjokolade og vin. Da jeg feiret sammen mamma, hadde vi alltid rester fra julemiddagen - ribbe, medisterkaker og julepølser.


#48

Honda sa for siden:

Vi bruker å spise julelunsj hos min mamma og pappa.
Mann sin farfar har bursdag 1 juledag så i år blir det 85 års bursdag der på formiddagen og kvelds hos mamma og pappa.


#49

Anne C sa for siden:

Vi har ingen tradisjoner 1. juledag, annet enn å ta livet helt med ro. Vi spiser som regel rester fra julaften hvis det er vi som har stått for maten. Er vi hos andre så blir det noe lettvint.


#50

Acino sa for siden:

Likte overskriftendringen; diskusjonen lagt død! :knegg:


#51

Isolde sa for siden:

I år blir det kalkun med stuffing, rosenkål med bacon og annet tilbehør. Vi skal til mamma.


#52

Mamari sa for siden:

Et eller annet...er ikke så opptatt av mat.


#53

Susse sa for siden:

Muffins og bursdagsfrokost. Middagen blir sannsynligvis fiskeboller i hvit saus, som i fjor, livretten til bursdagsgutten. Etter middag skal de eldste på trening.
Hvis været er fint kan det hende vi tar lunsjen ute på tur.
1.juledag er helt julefri hos oss, før det braker løs igjen 2.juledag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.