Elgstek har lett for å bli tørt og kjedelig, derfor har jeg ofte brukt kjøttet i diverse gryter i stedet for. På søndag får vi gjester og jeg tenkte gjøre et forsøk igjen.
Har hørt den blir bedre ved koking, noen som har prøvd?
Kjøttet virker være veldig bra, har spist ytrefilet av samme dyret som var fantastisk mørt og godt.
Jeg synes det meste av kjøtt blir saftigst og mørest ved langtidssteking på lav temperatur. Her brukes den samme stekemetoden som jeg pleier i anvende. Tilbehør kan du jo tilpasse egen smak.
"Oppskrift" fra svigermor. La steika ligge i melk i noen timer og ha i salt i melka. Deretter bruner du den i panne, koker ut krafta fra panna. Legg steika i gryte eller leirgryte sammen med stekeskyen og mitt melk. Stek eller "kok" til rett kjernetemperatur. Blir utrolig saftig og god og beholder viltsmaken.
Ligge i melk altså. :gruble:
Min søster hadde spist fantastisk elgstek som var kokt i fløte, men hun hadde ikke fått det til når hun forsøkte selv. Mistenker hun kokte for lenge, for den hadde blitt tørr. (Og hun brukte ikke steketermometer.)
Jeg ville kjørt den i sous vide, men det er det jo ikke alle som har. (Jeg ga det i julepresang til mannen min i fjor, og har lager fantastisk mat i den. Sånn i tilfelle du trenger et julegavetips.)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.