Vi har invitert noen venner til julebrunch naa paa söndag. Jeg bor i utlandet og har ikke tilgang paa sylte og lammerull og andre typiske norske ting, men tenkte likevel aa faa til noen norske innslag som ikke er saa alt for kompliserte aa lage i stand.
Saa langt har jeg tenkt paa:
Gravet laks med sennepssaus
Et par silder med godt bröd
Pepperkaker med blaamuggost
En pai jeg alltid lager
Ogsaa julekaker etterpaa, saaklart.
Hva for noe annet kan jeg servere, gjerne med oppskrifter?
Jeg lager laksemousse og rekesalat. Laksemousse er noe av det beste jeg vet i jula.
Du kan også lage eggerøre og røkelaks. Og spekeskinke, eggerøre og hjemmelaget potetsalat.
Take for tips. Spekeskinkene vi far tak i her, er dessverre type italiensk parmaskinke etc., men det er jo godt det, ogsaa, og med en potetsalat til (har god oppskrift) kan det absolutt vaere en ide.
Moussen höres kjempegod ut, meget mulig jeg lager den i tillegg.
Jeg har forresten ogsaa en salma i fryseren. Er det noe julete aa lage med den?
Men jeg trenger flere oppskrifter/ideer paa noe med kjött. Ellers blir det veldig mye fisk.
Vi skal ha julelunsj 2. juledag. Jeg lager alltid karamellisert løk, potetsalat, eggesalat, eggestand, hjemmelaget sjokoladepålegg, roastbiff, surkål, rundstykker og focaccia. Og så kjøper vi blant annet røkelaks, spekeskinke (parmaskinke er jo ypperlig!), brie, fenalår (står klart hele julen, sånn sett) og juleskinke.
Lun indrefilet
dillpoteter
Gravlaks
røkelaks
eggerøre
tomatsild og sursild
hjemmelaget leverpostei
sylte
lammerull
Edamer
rekesalat
laksemousse
I år har vi fått tak i fersk krabbe
Brie
kokt egg og julesild
og sikkert noe mer jeg har glemt. Jeg tror det blir nok mat. :knegg: