Jeg har laget makroner for første gang. :stolt: Pascal hadde nok fnyst litt og sagt "Denn arr forr tørr! Dy harr ikkE ventet lange nokk førr dy stekt!" om noen av dem (så får vi håpe at han ikke kan si "Denn harr SKYLT seii!" om fyllet), men de ble gode!
Men nå har jeg altså fire eggeplommer, og en halv eggehvite. Det blir jo en ENORM mengde berlinerkranser om jeg skal lage noe av alt. Finnes det noe annet jeg kan smekke sammen? Ikke majones heller.
Rullekake. (denne får en utrolig fin farge pga eggeplommene)
4 eggeplommer
2 egg
1 1/2 dl sukker
4 ss hvetemel
3 ss potetmel
1 ts bakepulver
3 ss vann
Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis
Ha i resten og bland godt. (Jeg sikter ingenting, bare tømmer oppi kjøkkenmaskinen og pisker det i hop)
Kle en langpanne med bakepapir og smør papiret godt med smør.
Fordel røren.
Stekes på 180 grader midt i ovnen. 15-17 minutter.
Hvelv kaken over på et sukkret bakepapir. Ha på ønsket fyll, f.eks. bringebærsyltetøy.
Rull sammen og avkjøl. Kan fryses.
Vaniljesaus av eggeplommene. :nemlig: 1 dl fløte pr eggeplomme, en liten desiliter sukker og en vaniljestang. Kok opp under omrøring, og avkjøl. (Kjør med stavmikser om den ser ut til å skille seg.)