Pøblis sa for siden:
Jeg er pinnekjøttnovise, og synes det er så vanskelig å velge! :sukk: Jeg vil gjerne ha anbefalinger, og jeg har tilgang på alle de store kjedebutikkene inkludert ultra/centra.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pøblis sa for siden:
Jeg er pinnekjøttnovise, og synes det er så vanskelig å velge! :sukk: Jeg vil gjerne ha anbefalinger, og jeg har tilgang på alle de store kjedebutikkene inkludert ultra/centra.
Lavender sa for siden:
Best i test mange ganger det fra Spekeloftet som REMA selger. Jeg har annen favoritt, eldhusrøkt, men det er litt sært.
tinkadott sa for siden:
Jeg slår ett slag for kjøtt fra villsau! Nydelig smak, og fettet er mer marmorert inn i kjøttet.
Maya80 sa for siden:
Spekelofte bruker vi får kjøpt dem på rema 1000 ihvertfall. Er det spekelofte Hemsedal det heter tro
Frøy sa for siden:
Du har ikke en god slakter i næheten som har kjøtt som ikke er vakumpakket? Det er verdt det.
Isolde sa for siden:
Gilde sine røde pakker kom godt ut i test.
I åt har vi Grindheim som vant en test her i Bergen. Vet ikke om de har kjøtt over hele Norge. Det var hvertfall bra når vi prøvde det i november.
Harriet Vane sa for siden:
Er ikke pris en vesentlig del av den testen?
Vi kjøper hos slakter, fra halve sider som henger i taket og som de sager opp på stedet. Jeg ville valgt fra slakter, ikke vakuumpakket. Røkt. Gjerne villsau eller annen utegangar.
Einhyrningur sa for siden:
Vil og slå et slag for slakter. Det er verd pengene.
Harriet Vane sa for siden:
Det er jo jul! Og så må man drikke champis til pinnekjøttet og ha vaniljestang i kålrotstappen.
Stellebord sa for siden:
Vi har kjøpt fra en lokal produsent som heter Orrhaugen gård. Villsaulam, urøkt. Jeg GLEDER meg!
Stellebord sa for siden:
Hvilken champis til pinnekjøttet da, Harriet?
Teofelia sa for siden:
Det viktigste er å finne ut om du vil ha røkt eller urøkt. Den aller største smaksforskjellen ligger der. Vi bruker urøkt, og kjøper pinnekjøtt fra Gilde. Det har høy kvalitet og er godt hvert eneste år.
Toffskij sa for siden:
Vi har pleid å kjøpe fra Strøm-Larsen på Torshov, og det har alltid vært kjempegodt. I år prøver vi oss på pinnekjøtt fra Lofotlam i stedet (som man får på Rema), fordi jeg har vært så begeistret for de andre Lofotlam-produktene i år. Men jeg har altså ikke smakt på det ennå.
Jeg husker for øvrig aldri om jeg liker røkt eller urøkt best, så det blir bingo hvert år.
Champagne til pinnekjøtt: Jeg synes det er godt med champagne med ganske høy pinot noir-andel. Tipper roséchampagne også er veldig godt til (av samme grunn). I fjor hadde vi denne, den er et skikkelig røverkjøp (siden det faktisk er årgangschampagne fra 2004).
Filifjonka sa for siden:
Jeg greier ikke heller opparbeide noen klar preferanse når det gjelder røkt eller urøkt, og har ikke noen bestemt favoritt så langt når det gjelder produsent. :ikkevestlending: Det eneste jeg helt klart foretrekker er at det får en liten tur innom stekeovnen, og at kålrabistappen er skikkelig god.
Toffskij sa for siden:
:jupp: Jeg tipper jeg liker begge deler, jeg.
Teofelia sa for siden:
Jeg liker begge deler, men Teomannen er ihuga fan av urøkt, så derfor har vi det. (Den som lager maten får jammen ha siste ord i tilberedelsen også.)
Han lager den beste kålrabistappen jeg noen gang har smakt også, og den er nesten like viktig som kjøttet. Kanskje vel så viktig, faktisk. :nam:
Toffskij sa for siden:
Kålrabistappe er noe av det beste som finnes, synes jeg. Gleder meg! :nam:
Robyn sa for siden:
I år har vi kjøpt gourmetlam fra Gilde. Testrunden var riktig så bra. Mannen studerer kjøttet i pakkene nøye før de havner i kurven, jeg holder meg unna siden han er best på dette. :knegg:
Men kålrabistappen er mitt domene, i følge svigermor lager jeg den aller beste hun noensinne har smakt. :stolt: (Og de er vokst opp med pinnekjøtt i motsetning til meg som var nærmere 30 første gang jeg smakte.)
Lavender sa for siden:
Pris er ikke nevnt når Kulinarisk Akademi tester. Men personlig er jeg kritisk fordi REMA samarbeider med de samme mesterkokkene. Jeg hadde tenkt å kjøpe Spekeloftet, kanskje det blir det Eldhus kjøpt på Meny.
Avatar sa for siden:
Aron mat har det aller, aller beste pinnekjøttet.
apan sa for siden:
Vi bestiller fra slakter (Gunnar Ruud). Men tror det er halvannen måned siden vi bestilte...
Palmen sa for siden:
Jeg kjøper julepinnekjøttet fra Annis Pølsemakeri i mathallen i år. :nam: Har store forventninger, alle de andre produktene deres er fantastiske.
Pøblis sa for siden:
Pinnekjøttet fra spekrloftet var ikke akkurat så veldig billig, så jeg vil ikke tro at det gjør så store utslag. :vetikke:
Harriet Vane sa for siden:
Jeg går for Bollinger i år, og gleder meg!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.