Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lage en knallgod kålrabistappe?

#1

Sola sa for siden:

De to siste årene har vi vært hos andre familiemedlemmer på julaften så jeg har ikke bidratt med matlagingen i det hele tatt. Sist jeg laget kålrabistappe kjørte jeg den i foodprosessor. Og det har jeg ikke nå lenger.

Kom med oppskrift og fremgangsmåte på verdens beste kålrabistappe!


#2

Albertine sa for siden:

Jeg lager stappa på den enkle måten, uten fløte eller krydder. Jeg koker kålrot sammen med et par gulrøtter til alt er mørt, og så heller jeg av kokevannet (og sparer litt) mens jeg bruker en stapper til å mose det. Da blir det ikke helt finmost, men med noe små klumper. Så har jeg i smør etter smak og salt/pepper to taste. Jeg sper med kokevannet om det blir for tykt.


#3

Teflona sa for siden:

Kun kålrabi, koker uten salt og moser for hånd. Smør og fløte etter innfallsmetoden, pepper og muskatnøtt som rives. Litt av sjyen fra pinnekjøttet i, en liten t-skje sukker. Smak om du trenger mer salt, til pinnekjøttet vil jeg ikke ha den veldig salt.


#4

Hondacrv sa for siden:

Enig med teflona. Og så trenger kålrabien fryktelig lang koketid...


#5

Myria sa for siden:

Kålrot og litt gulrot kokes mørt, kjøres til mos i food processor sammen med smør, et par skjeer crème fraîche eller seterrømme, salt og pepper. (Vi ødelegger selvsagt ikke kålrotmos med pinnekjøttsjy. :fnise:)


#6

Teflona sa for siden:

Joda, et par spiseskjeer er julemosen. Bare prøv, det er godt!


#7

Myria sa for siden:

Nei, jeg kan ikke fordra pinnekjøtt. :dukker:


#8

Teflona sa for siden:

Nei, men i disse juletider er det kanskje mos til pinnekjøttet som er interessant? Jeg lager jo ikke mosen slik til annen mat, selvsagt. :knegg:


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror det var Hyacinth som la ut en skikkelig god oppskrift en gang, med sitron og rosmarin i kokevannet. Den ferdige stappen smaker ikke noen av delene, bare veldig godt.


#10

Myria sa for siden:

Det gjør jeg. Kålrotmos er kjempegodt. :jupp:

Men ja, jeg må innrømme at pinnekjøtt var ganske fjernt fra mine tanker, selv om jeg logisk sett burde skjønt at det nok var pinnekjøttilbehør vi snakker om her. :knegg:


#11

Teflona sa for siden:

Tror jeg prøvde den i fjor! Takk for påminnelse!


#12

Molo sa for siden:

Jeg damper kålrot og etpar gulrøtter sammen med pinnekjøttet. Stapper det når det har blitt mørt. Bruker MASSE av pinnekjøttsjyen, en liten dæsj matfløte, salt, pepper og malt muskatnøtt. Nydelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.