De to siste årene har vi vært hos andre familiemedlemmer på julaften så jeg har ikke bidratt med matlagingen i det hele tatt. Sist jeg laget kålrabistappe kjørte jeg den i foodprosessor. Og det har jeg ikke nå lenger.
Kom med oppskrift og fremgangsmåte på verdens beste kålrabistappe!
Jeg lager stappa på den enkle måten, uten fløte eller krydder. Jeg koker kålrot sammen med et par gulrøtter til alt er mørt, og så heller jeg av kokevannet (og sparer litt) mens jeg bruker en stapper til å mose det. Da blir det ikke helt finmost, men med noe små klumper. Så har jeg i smør etter smak og salt/pepper to taste. Jeg sper med kokevannet om det blir for tykt.
Kun kålrabi, koker uten salt og moser for hånd. Smør og fløte etter innfallsmetoden, pepper og muskatnøtt som rives. Litt av sjyen fra pinnekjøttet i, en liten t-skje sukker. Smak om du trenger mer salt, til pinnekjøttet vil jeg ikke ha den veldig salt.
Kålrot og litt gulrot kokes mørt, kjøres til mos i food processor sammen med smør, et par skjeer crème fraîche eller seterrømme, salt og pepper. (Vi ødelegger selvsagt ikke kålrotmos med pinnekjøttsjy. :fnise:)
Jeg tror det var Hyacinth som la ut en skikkelig god oppskrift en gang, med sitron og rosmarin i kokevannet. Den ferdige stappen smaker ikke noen av delene, bare veldig godt.
Men ja, jeg må innrømme at pinnekjøtt var ganske fjernt fra mine tanker, selv om jeg logisk sett burde skjønt at det nok var pinnekjøttilbehør vi snakker om her. :knegg:
Jeg damper kålrot og etpar gulrøtter sammen med pinnekjøttet. Stapper det når det har blitt mørt. Bruker MASSE av pinnekjøttsjyen, en liten dæsj matfløte, salt, pepper og malt muskatnøtt. Nydelig!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.