Jeg har kjøpt ei and, den er ca 2.5 kg og frossen. Den skal vi spise en dag i romjulen, men der stopper det. Hva i alle dager skal jeg gjøre med den? Hvor lang tid bruker den på å tine? Rekker den til tre voksne og noen småspiste barn? Hva har man til? Hvordan steker man den?
Jeg lager pannekaker selv på takke eller i stekepanne.
300 g hvetemel
1 ss sukker
3 dl kokende vann
Alt blandes sammen. La deigen hvile en halv time. Da kjevler du tynt ut og stikker ut små sirkler (kjøkkenglass eller utstikker i passe størrelse, 7 - 10 cm i diameter. De har perfekte cookie-utstikkere på Søstrene Grene)
Du trenger mel til utkjevling og sesamolje til å pensle på den ene siden av rundingen, og så legger du to og to mot hverandre med oljesiden inn. Når du har stukket ut alle og lagt dem dobbelt med olje i mellom varmer du opp en tørr stekepanne eller takke. Bruk høy varme. Kjevle ut lefsene enda mer, så tynt du greier. Stek på begge sider og legg i en stabel under kjøkkenhåndkle.
Du finner en aldeles idiotsikker guide her: www.youtube.com/watch?v=43BeS9ZrRU0
Jeg ser at den oppskriften er med mindre kokende vann, men jeg trengte alle 3 dl vann da jeg lagde dette. Prøv deg evt. litt frem.
Five spicekrydder er ofte vanskelig å få tak i, men du kan lage ditt eget med ting du gjerne har i krydderhyllen. Du trenger:
1 ts schzechuan pepper eller vanlig pepper
1 ts malt stjerneanis
1 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts fennikelfrø (sist hadde jeg ikke, og erstattet med litt anisfrø og litt karve. Funket greit.)
Jeg varmer gjerne krydderne hele i tørr panne og knuser dem i morter etterpå.
Når du har ordnet krydderet krydrer du andenn, varmer i en kjele, deler opp agurken i tynne strimler eller i små biter, hakker 5-6 vårløk, finner frem hoisin-sausen og koser der glugg i hjel med å dra pannekakene fra hverandre og fylle dem med saus, kjøtt og grønt. Jeg liker å ha noen tynne strimler av gulrøtter og kanskje litt hakket koriander også. Hvis du har en del andeskinn igjen, så krydre det og legg det utover et bakepapir og stek det sprøtt i ovnen på 175 C i 10- 12 min.
Hvis det er hoisinmangel der du er, kan du lage en nød-hoisinsaus av soyasaus og sweet chilisaus, evt litt søt soya eller ketjap manis. Ikke helt det samme, men ikke helt galt heller.
Jeg vil gjerne komme med innspillet at 2,5 kilo høres veldig snaut ut til tre voksne og noen barn. Veldig mye av anda renner bort i form av fett når den stekes. Så jeg ville ha laget mye tilbehør, eller hatt en mettende forrett.
Harriet: jeg har en del rester av rosastekt andebryst jeg tenkte å bruke på den måten du beskriver litt på nyåret (fryse først, altså). Bør jeg dele opp i mindre biter og frese i panne eller noe før jeg fryser dem for bruk senere?
De kunne absolutt ikke blitt brukt som pekindand som de var, så jeg langstekte dem til de ble mer som pulled pork, før jeg frøys dem. Så skal vi kose oss med pekindand i helgen tenker jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.