Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med anda?

#1

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har kjøpt ei and, den er ca 2.5 kg og frossen. Den skal vi spise en dag i romjulen, men der stopper det. Hva i alle dager skal jeg gjøre med den? Hvor lang tid bruker den på å tine? Rekker den til tre voksne og noen småspiste barn? Hva har man til? Hvordan steker man den?

Hjelp.


#2

Harriet Vane sa for siden:

Tin langsomt og stek som pekingand.
www.gastronomade.no/pekingand-enkelt-nar-du-har-tid/

Plukk kjøttet av anden.

Jeg lager pannekaker selv på takke eller i stekepanne.

300 g hvetemel
1 ss sukker
3 dl kokende vann

Alt blandes sammen. La deigen hvile en halv time. Da kjevler du tynt ut og stikker ut små sirkler (kjøkkenglass eller utstikker i passe størrelse, 7 - 10 cm i diameter. De har perfekte cookie-utstikkere på Søstrene Grene)
Du trenger mel til utkjevling og sesamolje til å pensle på den ene siden av rundingen, og så legger du to og to mot hverandre med oljesiden inn. Når du har stukket ut alle og lagt dem dobbelt med olje i mellom varmer du opp en tørr stekepanne eller takke. Bruk høy varme. Kjevle ut lefsene enda mer, så tynt du greier. Stek på begge sider og legg i en stabel under kjøkkenhåndkle.

Du finner en aldeles idiotsikker guide her: www.youtube.com/watch?v=43BeS9ZrRU0
Jeg ser at den oppskriften er med mindre kokende vann, men jeg trengte alle 3 dl vann da jeg lagde dette. Prøv deg evt. litt frem.

Five spicekrydder er ofte vanskelig å få tak i, men du kan lage ditt eget med ting du gjerne har i krydderhyllen. Du trenger:

1 ts schzechuan pepper eller vanlig pepper
1 ts malt stjerneanis
1 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts fennikelfrø (sist hadde jeg ikke, og erstattet med litt anisfrø og litt karve. Funket greit.)
Jeg varmer gjerne krydderne hele i tørr panne og knuser dem i morter etterpå.

Når du har ordnet krydderet krydrer du andenn, varmer i en kjele, deler opp agurken i tynne strimler eller i små biter, hakker 5-6 vårløk, finner frem hoisin-sausen og koser der glugg i hjel med å dra pannekakene fra hverandre og fylle dem med saus, kjøtt og grønt. Jeg liker å ha noen tynne strimler av gulrøtter og kanskje litt hakket koriander også. Hvis du har en del andeskinn igjen, så krydre det og legg det utover et bakepapir og stek det sprøtt i ovnen på 175 C i 10- 12 min.

Hvis det er hoisinmangel der du er, kan du lage en nød-hoisinsaus av soyasaus og sweet chilisaus, evt litt søt soya eller ketjap manis. Ikke helt det samme, men ikke helt galt heller.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Dette er også en super måte å bruke kalkunrester.


#4

Candy Darling sa for siden:

Gir henne champagne og tar henne med på løpetur? :glis:

: dukker:


#5

Harriet Vane sa for siden:

Det var mitt andre forslag, Candy. :knegg:


#6

Acsa sa for siden:

Jeg vil gjerne komme med innspillet at 2,5 kilo høres veldig snaut ut til tre voksne og noen barn. Veldig mye av anda renner bort i form av fett når den stekes. Så jeg ville ha laget mye tilbehør, eller hatt en mettende forrett.


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Vi beregner to ender til fem personer på julaften, på 2 kg hver. Det er lite mat på en and, så jeg er enig med Acsa i at det høres snaut ut.

Jeg ville regnet med 24 timers tinetid i kjøleskap.

Jeg fyller juleanda med appelsinbåter og epler. Og serverer med potetmos, bakte søtpoteter, tranebærsaus og rosenkål.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Etter opptelling blir vi tre voksne og en fireåring som skal spise, bør vi fortsatt ha en and til?


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Det holder kanskje akkurat? Evt kan du jo bare kjøpe et andebryst til?


#10

Einhyrningur sa for siden:

Ja, det var lurt. Hvor får man tak i det? Slakteren hadde bare hele ender.


#11

løve70 sa for siden:

Her finner du på Meny.



#13

Einhyrningur sa for siden:

Meny har vi dessverre ikke. Får ta en rundtur og se.


#14

polarjenta sa for siden:

Her har de iallefall hatt and på Rema.


#15

Anda sa for siden:

Beste forslaget!:jippi:


#16

Polyanna sa for siden:

Harriet: jeg har en del rester av rosastekt andebryst jeg tenkte å bruke på den måten du beskriver litt på nyåret (fryse først, altså). Bør jeg dele opp i mindre biter og frese i panne eller noe før jeg fryser dem for bruk senere?


#17

Einhyrningur sa for siden:

Men hva gjør jeg med innmaten? Kan man lage noe med den eller kaster man den?


#18

Harriet Vane sa for siden:

Bare frys dem som de er, Polyanna.


#19

Polyanna sa for siden:

Litt sent svar, Harriet. :knegg:

Men takk!

De kunne absolutt ikke blitt brukt som pekindand som de var, så jeg langstekte dem til de ble mer som pulled pork, før jeg frøys dem. Så skal vi kose oss med pekindand i helgen tenker jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.