Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg servere utpå kvelden julaften?

#1

Apple sa for siden:

Da jeg var liten pleide vi alltid å spise kaker litt utpå kvelden. Sånn etter middag og gaver. Da var det julens småkaker og det ble bordsetting nr. 2. Det har jeg ikke videreført. Svigermor setter på kransekake, serverer vin og sjokolade, men det serveres bare sånn lettvint i stua.

Jeg er ikke så glad i småkaker selv, så baker lite. Kun pepperkaker og kakemenn da minsten er allergisk. Nå er det meste spist opp.

Jeg har som sagt en allergiker som ikke kan ha nøtter og egg, i tillegg har jeg betennelse i armen, så må ha lavterskel jul så godt det lar seg gjøre.

Men hva kan jeg sette på stuebordet sånn utpå kvelden? Når det bare er kjernefamilien pleier vi bare ha lite ekstra godt godteri, men nå får vi besøk av min mor og hennes mann.

Vi er jo egentlig ikke sultne, men skulle gjerne satt noe på bordet.

I
Tips? Hva pleier dere servere, om dere serverer noe i det hele tatt.


#2

Karamell sa for siden:

I min barndom var det sjokoladekake, kransekake og suksessterte. Pluss konfekt, frukt og dadler/fikner og nøtter.

Jeg kommer til å sette frem halvhjemmelaget marsipan, Sarah Bernhardt i langpanne-biter og kanskje noe som barna liker. Risboller evt. Blir nok noe sjokolade også. Og klementiner. Jeg har nøtteallergi, så nøtter blir det ikke.


#3

M&amp;M sa for siden:

Vi pleier å ta desserten sent, med kaffe og evt. likør, da vi alle synes det er godt med en pause etter å ha spist oss stappmett på middag! :)


#4

Observatøren sa for siden:

Vi setter frem krumkaker og rester av multekrem.


#5

Anita72 sa for siden:

Iskake (finnes det uten egg?) eller annen is, kake av noe slag f.eks. sjokoladekake eller bløtkake. Konfekt og potetløv eller noe annet salt, mer dessert.


#6

Fløyel sa for siden:

Hjemme hos mamma og bestemor var det store kakefat med alle 12 slag, den tradisjonen har ikke jeg videreført.

Vi spiser desserten utpå kvelden (karamellpudding), da vi er stappmette etter middagen. Ellers setter jeg frem nøtter, litt god konfekt og frukt.


#7

polarjenta sa for siden:

Det settes fram noe kakegreier. Som regel en rundkake av noe slag.


#8

Taien sa for siden:

Vi setter fram småkaker og konfekt. Og alltid litt salt chips. Utrolig nok blir det alltid spist, selv etter den mektige middagen.


#9

Polyanna sa for siden:

Frukt, nøtter, julekaker, twist. :)


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg planlegger et overdådig fruktfat (som i overlesset). Jordbær, bringebær, druer, bananer, pærer og klementiner. Jeg tror ikke egentlig det er så stor stemning for konfekt og kaker hos oss da.


#11

Lykken sa for siden:

Nøtter, sjokolade, potetgull, peanøtter og lakris. Samt julekaker. Kaffe, vin og evnt konjakk til kaffen.


#12

Syrinx sa for siden:

Fenalår, rømme og flatbrød


#13

Niobe sa for siden:

I fjor (eller var det forfjor..?) laget jeg en ostekake med appelsinsmak, appelsingelélokk og pepperkakebunn. Passe julete, men veldig friskt og godt. Den var god utpå kvelden.


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Ikke dumt. Man er jo gjerne klar for noe salt på den tiden. Som barn husker jeg at pappa og jeg snek oss ut på kjøkkenet etter gaveutdelingen, og spiste grovbrød med gräddost. Julens beste måltid.


#15

Input sa for siden:

Hvorfor i all verden servere noe om man ikke egentlig har lyst på?



#17

millact sa for siden:

Hender vi også gjør det.

Ellers blir det som regel småkaker, noe godt å drikke, frukt og sjokolade.


#18

Palmen sa for siden:

Frukt og småkaker. Selv om det ser ut til å bare bli 5 slag hos meg i år. :knegg:


#19

Che sa for siden:

Vi setter frem smågodt, småkaker og evt sjokolade. I år har jeg kjøpt makroner, og bakt en del.


#20

millact sa for siden:

Vi har bare fire, vi. Det går det og.


#21

løve70 sa for siden:

Jeg synes å erindre at min mor gjerne bakte en kake i tillegg til det vi hadde av julekaker/julesnop. Det har jeg ikke videreført. Jeg setter gjerne frem litt småkaker, frukt og sjokolade, samt vin/likør/cognac til de som vil ha det.


#22

Apple sa for siden:

Men hva om man ikke har lyst/ mulighet til å bake? Gode tips til noe annet?


#23

millact sa for siden:

Kjøp noe god sjokolade/konfekt, julekaker fra bakeri?


#24

Apple sa for siden:

Hadde jeg ikke hatt allergiker, hadde jeg kjøpt en kransekake i tillegg. Men nå vil jeg ikke ha noe han ikke kan spise.

Er det innenfor med sjokolade/ konfekt, chips (dip), frukt og et ostefat m litt marmelade, evt påsmurte lefser med spekeskinke og snøfrisk?

Jeg baker hvis jeg "må", men siden jeg ikke er bra og jeg vet at jeg selv slett ikke har lyst på kake på den tiden, så hadde det vært deilig å slippe.


#25

Novla sa for siden:

Godt og vel innenfor, og mye mer fristende enn kake, spør du meg. :nikker:


#26

Christa sa for siden:

Vi har ostefat med to forskjellige syrlige markedsdirektør, litt forskjellige kjekser til og druer, litt oppskåret frukt samt litt god konfekt/småbakst.
Det som spises mest er kjeks og ost og litt frukt.


#27

Lyppa sa for siden:

Fruktcoctail med ekstra, fersk frukt blandet i. Serveres med litt nøtter, rosiner, krem eller vaniljeis:).


#28

Myria sa for siden:

Vi serverer julekaker, konfekt og annen sjokolade/julesnop. Ost og kjeks høres godt ut, det kunne vi godt ha hatt om vi ikke hadde tradisjon for koldtbord til kvelds sent på julaften etter at gavene er åpnet.


#29

Teflona sa for siden:

Vi har desserten utpå kvelden, litt kaker, i år blir det kransekake (kjøpt), Sara B, gulrot-krydder-kake og kjøpt iskake. Pluss godis. I ditt tilfelle hadde jeg servert frukt og bær med tilbehør: is eller vaniljekrem, kesam, hakkede nøtter og mandler.


#30

Taien sa for siden:

Det hørtes VELDIG godt ut det du planlegger. Rett og slett noe jeg kanskje adopterer til vår julaften nr to på nyttårsaften. :glis:


#31

Mamari sa for siden:

Yummie - syrlige altså?


#32

Apple sa for siden:

Syrlige markedsdirektører altså? Hmm, det er å legge lista litt vel høyt, synes jeg. :humre:

Tror jeg går for mitt eget forslag og lager det litt ekstra innbydende med ulik frukt og bær, kanskje dyppet i hvit og mørk sjokolade. Og ostefat, lefserull og kanskje litt fenalår.

Takk for innspill!


#33

Niobe sa for siden:

Ah, vi har bare en, og det er ikke alltid han er så syrlig. :nemlig: :knegg:


#34

IOA sa for siden:

Da pappa fikk diabetes for noen år siden kuttet vi kakepausen, og serverer heller lefser med røkelaks og ost og kjeks etter gavebonanzaen. Veldig lettvint og godt.


#35

GydaG sa for siden:

Vi liker fruktfat og salt snacks, så her blir det potetgull og saltstenger, og så er det hyppige turer ut på kjøkkenbenken for å gnage litt rester kjenner jeg familien rett. Funker som fjell, og er akkurat passe.
Stettfatet med småkakene blir også plassert på bordet, men det er ytterst sjeldent noe særlig avsetning på det.


#36

Teflona sa for siden:

Hva er oppskrifta på de syrlige markedsdirektørene?


#37

GinaK sa for siden:

Jeg er oppvokst med marsipankake. Fatter ikke at det kan være mulig..
Etter at vi begynte å ha jul selv så var det mange år med riskrem men nå veksler vi og har oftest fruktsalat, krem, is og sandkaker.
I år skal vi ihvertfall ha fruktsalat og muligens også Creme Brulè. Må se hva jeg rekker.


#38

Pelle sa for siden:

Potetgull med dip, nachos med guacamole eller ost/tapenade og kjeks er hva min mor pleide å sette frem.


#39

vixen sa for siden:

Sent på kvelden er det portvin, oster og frukt-nøttebrød her. Etter ungene er i seng. Til kaffen tror jeg vi tar karamellpudding, småkaker, chips og frukt. Så skipper vi dessert rett etter middag.


#40

løve70 sa for siden:

Men dere som har is og riskrem og sånn, har dere det i tillegg til dessert etter middagen? Blir ikke det litt mye? Eller har dere veldig tidlig middag/holder på til langt på natt?

Vi er vel sjelden ferdig med middagen før i 19.30 - 20.00 tiden og så skal det åpnes pakker og sånn. Blir liksom ikke sultne igjen.


#41

Niobe sa for siden:

I år begynner middagen tidlig, pga en familie med små barn og en nyfødt. Jeg tipper vi går fra bordet i 18-tiden, og våre barn holder det jo greit gående til over midnatt.


#42

polarjenta sa for siden:

Vi spiser middag i 4-5tiden og har riskrem og multekrem som dessert rett etter middag. Så åpner vi gaver, også kommer kaker på bordet.


#43

Myria sa for siden:

Våre barn er såpass små at det er uaktuelt å spise middag til 19-20. De skal jo få tid til å leke litt med gavene etter åpningen også. Vi prøver å bli ferdige slik at vi begynner gaveåpningen til Sølvguttene. Før barn spiste vi gjerne sen middag og holdt på til langt på natt, og det kommer vi til å gjeninnføre når barna blir større.


#44

liefje sa for siden:

Jeg har hatt mange planer, men vi har aldri blitt sultne igjen utover kvelden. Ikke spiser vi dessert heller, selv om jeg alltid har planer. Det staar kaker, frukt og godteri fremme, men det er sjelden vi spiser noe. Imidlertid drikker vi enorme mengder med brus etter pinnekjöttet. Er nok derfor vi ikke har plass til noe sött.


#45

millact sa for siden:

Har kun dessert, småkaker, kaffe osv senere. Vi spiser vel normalt i 1730-tiden, holder på en god stund nå som barna er større. De legges senere enn vanlig, men likevel ikke allverdens sent.


#46

løve70 sa for siden:

Da skjønner jeg at det kan være godt med noe utpå kvelden :)

Vi er som regel så mette at lite blir spist av både småkaker og snop.


#47

GinaK sa for siden:

Jeg er oppvokst med marsipankake på julaften etter middag og dessert. FAtter ikke at vi holdt på med det eller at vi hadde noe plass i magen til det... Vi kuttet det ut en eller annen gang på 90-tallet.

Vi spiser kl. 17.30, etter at svigerfar har vært på graven kl. 17. Gaveåpning starter kl. 19, når alle har fått en kaffekopp og så har vi dessert en gang imellom når barna har pakket opp det meste av sine gaver og roet seg litt...


#48

millact sa for siden:

Sånn har vi også gjort det de siste årene, fungerer fint. Men opplever at vi sjeldent spiser noe særlig dessert eller julekaker, men godt å ha noe.


#49

Apple sa for siden:

Det blir godteri, sjokolade, lefser med fyll, chips, ulike oster med kjeks og marmelader, fruktfat med alt mulig inkl ananas, blåbær, bringebær og jordbær dyppet i hvit og mørk sjokolade.

Blir bra det. :nikker:


#50

løve70 sa for siden:

Det blir nok bra Apple :)


#51

Teflona sa for siden:

Vi orket kun Pavlova i år.


#52

polarjenta sa for siden:

Der jeg var fikk vi ostekake.


#53

millact sa for siden:

Vi spiste noen småkaker og kaffe. Ingen orket noe mer.


#54

apan sa for siden:

Vi spiste litt potetgull.


#55

millact sa for siden:

Jeg vurderte det sent i går kveld da barna var lagt og mine foreldre var gått, men det ble et glass vin og rundstykke i stedet.


#56

Myria sa for siden:

Vi stappet i oss både julekaker og sjokolade/konfekt. :knegg:
Men skal sies at vi ikke spiste noen stor og tung julemiddag først da.


#57

Hondacrv sa for siden:

Me stappa i oss delfiakake, småkaker og sjokolade og potetgull, og hadde tung julemiddag først. :knegg: men den var tidlig da, 1630.


#58

DM sa for siden:

Jeg er vokst opp med massevis av kaker (delfia, risboller, pepperkaker, sandkaker, tyske skiver, peppernøtter, berlinerkranser, osv.) og et stort overdådig fruktfat, sånn underveis i gaveåpningen. Svigermor gjør det samme enda, men her hjemme har det gradvis blitt mindre og mindre. Så nå har jeg en skål med druer i to farger og en med klementiner (friske og kalde, deilig å spise litt på), og så har jeg krumkaker, for det må jeg visst ha. Og litt sjokolade.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.