Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Godt fyll til makroner?

#1

Tallulah sa for siden:

Sjokoladen er covered, men hva annet er godt (og ikke for omfattende)? Jeg ser at mange bruker ulike former for smørkrem, men jeg er ikke så begeistret.


#2

løve70 sa for siden:

LilleVenn lagde nettopp denne som ble veldig god. Friskere enn vanlig smørkrem som jeg ikke er så glad i:
100 g hvit sjokolade
100 g kremost
100 g mykt smør
1 ts vaniljesukker
3,5 dl melis
saften av en halv lime

Sjokoladen smeltes i vannbad. Kremost, smør, vaniljesukke ,melis og limesaft røres sammen. Den smelta sjokoalden røres forsiktig inn til slutt.


#3

Daisy sa for siden:

Lemon Curd er veldig godt i.


#4

Myria sa for siden:

Dette karamellfyllet er veldig godt (spesielt til kaffemakroner).

140 g sukker
60 g fløte (ca 1 dl)
1½ ts kaffepulver
en klype salt
60 g smør
60 g hvit sjokolade

Smelt sukkeret til fyllet og la det karamelliseres (ikke la det bli for mørkt). Fløte, salt og kaffe varmes og blandes så med sukkeret. Rør så inn smør og hvit sjokolade til det smelter. Avkjøl litt.


#5

allium sa for siden:

Som nevnt i eggeplommetråden, lemon curd. Jeg lagde en mokkakrem fra Det søte liv også.


#6

Che sa for siden:

Jeg synes det er godt med noe syrlig i iallefall


#7

Fibi sa for siden:

Nugatti? :enkel: :knegg:


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg liker ikke lemon curd. :niks: og vil ha noe litt mer avansert enn nugatti. :knegg:


#9

Nextlife sa for siden:

Nå skulle jeg foreslå limecurd, men du liker kanskje ikke det heller?


#10

Acsa sa for siden:

Pasjonsfruktcurd er perverst godt!


#11

Tallulah sa for siden:

Curdgærninger! :knegg: Okei, jeg liker ikke noen slags curd. Den derre ekle blandingen av smør og syrlig er bare ne av det mest yukky jeg noensinne har smakt. Jeg vil ha noe friskt, uten den fettete følelsen av curd.


#12

Nextlife sa for siden:

Ok, jeg synes hvit sjokolade er skikkelig ekkelt, men kanskje det kan være noe for deg?

Kok forsiktig opp hvit sjokolade, bittelitt kremfløte og saften av sitron, lime eller pasjonsfrukt (eller hva du enn måtte ønske, akjøl i kjøleskap og vips er det en smørbar, syrlig krem.


#13

Tallulah sa for siden:

Det hørtes godt ut! Siden det sikkert ikke smaker så veldig hvit sjokolade. :knegg:



#15

Tallulah sa for siden:

Dere curdgærninger, kan jeg lage det med mangomos, tror dere? Jeg har endel mangomos jeg gjerne skulle brukt opp, og tenkte jeg skulle slippe unna smørkrem. Men jeg er engeltig ikke så glad i den litt kvalmende smørsmaken i curd heller. Finnes det noen annen måte å tykne mangomosen på? Kanskje med hvit sjokolade, slik som nevnt over?


#16

frukt sa for siden:

Mango Ganache (to make the day before)
300 gr Mango puree
300 gr White chocolate couverture
2 gr Gelatine leave

Boil the puree, add your soaked gelatine inside,and pour slowly the hot puree over the white chocolate. Stir well,cover the top with a glad wrap and refrigerate.


#17

Tallulah sa for siden:

Aha! Takk, frukt. Det virker helt perfekt.


#18

frukt sa for siden:

:værsågod:

Her er en oppskrift med mangosyltetøy som fyll. Det kan du jo kanskje lage av mosen din?


#19

Tallulah sa for siden:

Nam, det så også veldig godt ut.


#20

Filifjonka sa for siden:

Problemet med makronfyll er at det ofte gjør makronene bløte på kort tid. Kan det hjelpe å ta et lite lag med hvit sjokolade på hver del først, tro? :gruble:


#21

Tallulah sa for siden:

Hm, det var smart. Jeg skal innom og kjøpe makroner etterpå, jeg kan spørre hva de gjør. Jeg har bare lagd makroner som enten har blitt spist uten fyll, eller veldig raskt, så dette var nytt for meg. Nå må jeg lage dem ferdig dagen før.


#22

Erica sa for siden:

Salt karamell er veldig godt i makroner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.