Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage surkål med balsamico?

#1

Gaia sa for siden:

Jeg er i gang med julemiddagforberedelsene og har nettopp lagt kål, eple, salt og karve lagvis i en kjele, med litt sukker på toppen. Nå ser jeg at jeg ikke har 7%-eddik, så jeg lurer på å erstatte det med balsamico. Noen som har forsøkt det? Mamma foreslo å legge alt i under press til i morgen, det skal visstnok starte en surningsprosess, men jeg vet ikke om det holder med et døgn. Noen som vet? :vetikke:


#2

Eia sa for siden:

Hm. Hun snakker nok om fermentering. Da tar det nok litt lenger tid enn et døgn. Inntil en uke, mener jeg å huske.

Balsamico funker glimrende i rødkål. Litt usikker på fargen, dog.


#3

Gaia sa for siden:

Ja, det er vel egentlig det jeg har googlet meg frem til. Jeg får uansett prøve balsamicoen, jeg har jo strengt tatt ikke noe valg hvis kålen skal bli sur. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.