Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjerper du pinnekjøttet?

Skjerper du pinnekjøttet?

  • Ja
    69 stemmer
  • Nei
    41 stemmer
  • Kun brokkolien,
    9 stemmer
#1

Bamsemums sa for siden:

Altså har det i ovnen etter damping?
:nam:


#2

Addison sa for siden:

Nei, er ikke vant med det fra barndommens julemiddager, og gjør det ikke selv. Jeg synes det er godt når jeg får det servert, men det blir ikke helt som tradisjonen min sier. :knegg:


#3

Syrinx sa for siden:

Ja. Og aller best er det å grille over glør. (Det utgår riktignok på julekvelden.)


#4

Niobe sa for siden:

Ja, et par minutt under grillelementene må til.


#5

Toffskij sa for siden:

Skjerping må til!


#6

Filifjonka sa for siden:

Ja, alltid, jeg syns pinnekjøttet er veldig mye bedre sånn. Og det ser mer tiltalende ut enn rett fra gryta også.


#7

mina sa for siden:

Ja, her skjerpes det. :)


#8

Inagh sa for siden:

Har aldri gjort det, med du hvor godt det høres ut! :nam:


#9

Odelia sa for siden:

Jupp! Full skjerpings mens etter at man har sikret seg kraften og mens man koker saus på den :nikker:


#10

frukt sa for siden:

Pleier å tilberede det i ovnen, jeg.


#11

polarjenta sa for siden:

Jeg svarte ja, men det er jo ikke jeg som gjør det, men mamma. Jeg lager aldri pinnekjøtt.


#12

Gaia sa for siden:

Jepp!


#13

Apple sa for siden:

Ja. Ikke vant med det fra før, men etter at jeg selv står for julemiddagen blir det grillet litt i ovn.


#14

Avatar sa for siden:

Oh yes!


#15

Guava sa for siden:

Av og til.


#16

Katta sa for siden:

Tja... ikke hver gang.


#17

løve70 sa for siden:

:jepp:


#18

Lille meg sa for siden:

Hadde jeg hatt tid, hadde jeg stekt det i steikepanna. Jeg syns det gir en ekstra god stekeskorpe. Jeg har alltid gjort ferdig pinnekjøttet ei stund før jul, og så fryst det ned. Da er det enkelt å varme det opp i steikeovnen.

I år må jeg både steke og dampe. Én liker tørt og sprøtt pinnekjøtt, mens en annen liker at det er mykt. :gaah:


#19

Candy Darling sa for siden:

Nei, og jeg foretrekker det uten. Jeg synes det blir veldig fort tørt i ovnen.


#20

Minerva sa for siden:

Hæ??! Må lese meg opp på dette, skjønner jeg. : pinnekjøttdebutant: :skjerpingsMinerva:


#21

Dansma sa for siden:

Noen ganger.
Men skjerpings er best ja :)


#22

Ru sa for siden:

Nei, det gidder jeg ikke. Og så er jeg enig med Candy; det kan fort bli tørt.



#24

emin sa for siden:

Nei aldri, det er å ødelegge pinnekjøttet. :nemlig:


#25

era sa for siden:

Øhm....som i å kjefte på det lizzom:domh:


#26

Fibi sa for siden:

Selvsagt! Dassvått pinnekjøtt rett fra gryta er ikke godt.


#27

Syrinx sa for siden:

Passer forresten alltid på å legge fettsiden mot varmen, slik at fettet blir sprøstekt og resten av kjøttet forblir saftig og deilig.


#28

Palmen sa for siden:

Etter årets julaften er jeg glad så lenge pinnekjøttet er lunkent og kålrabistappen ikke er iskald nog jeg ikke blir spydd ned og må bytte kjole tre ganger. Who cares om pinnekjøttet er skjerpet liksom!


#29

Chanett sa for siden:

Selvfølgelig.


#30

Daisy sa for siden:

Ja!



#32

Guava sa for siden:

Jeg er i grunnen enig.
Mann foretrekker det tørt. Jeg liker det nydampet.


#33

ingling sa for siden:

Niks. Jeg synes også det fort blir tørt.


#34

Malama sa for siden:

Av den grunn skjerper vi litt, og ikke alt. Så får jeg nydampet, og han skjerpet.


#35

Odelia sa for siden:

:trøste:

Vi damper pinnekjøttet i saftkokeren, og da blir det riktig så mørt og saftig, og dermed ikke tørt om vi skjerper det et par minutter under grillen i ovnen.


#36

carmenzita sa for siden:

Pinnekjøttet er alltid innom ovnen før det serveres!


#37

Karamell sa for siden:

Nei, det gjør vi aldri. Urøkt pinnekjøtt. Takk.


#38

Njulaif sa for siden:

Enig med begge. Synes, som andre sier her også, at det blir for tørt og "hardt" om det skjerpes i ovnen. Så definitivt nydampet rett fra kjelen her. OG det må være urøkt. :nemlig:


#39

DM sa for siden:

Noen ganger. Det er veldig godt.

(Og språklig sett, så skjerper jeg skiver også, når andre rister skiver. Jeg har aldri hørt noen andre si å skjerpe. Er det noen som vet hvor det uttrykket kommer fra?)


#40

Geitrams sa for siden:

Jeg koker pinnekjøttet, og skjerper det som regel etterpå under grillen i ovnen. Da blir det saftig og sprøtt.


#41

GinaK sa for siden:

Vi er ikke vant til å spise pinnekjøtt men har spist det 3 ganger, de to siste gangene for etpar år siden. Den ene gangen dvaskt og ekkelt og urøkt og den siste gangen røkt og grillet litt i ovnen. Og duverden så stor forskjell.
Om jeg skulle laget det selv så skulle det vært innom litt grilling på slutten, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.