Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsdessert

#1

Bloppy sa for siden:

Vi skal ha lag for ca 30 store og små nyttårsaften.
Vi tenker å servere pinnekjøtt med tilbehør. Men aner ikke hva vi skal finne på til dessert.
Hva er enkelt og godt til såpass mange?
Er det noe som er veldig typisk å ha etter pinnekjøtt?


#2

Myria sa for siden:

Hjemmelaget karamellpudding eller Dronning Maud-fromasj er veldig godt og kan lages i god tid i forveien.


#3

Acino sa for siden:

Hva med en gedigen fruktsalat med alt dere synes er godt i og så ha skåler med nøtter, revet sjokolade, krem, vaniljesaus osv ved siden av?


#4

Bloppy sa for siden:

Kanskje fruktsalat ja. Friskt og godt.
Karamellpudding blir det nok ikke. For det spiser ikke vertinnen. :humre:


#5

Bloppy sa for siden:

Kanskje fruktsalat ja. Friskt og godt.
Karamellpudding blir det nok ikke. For det spiser ikke vertinnen. :humre:


#6

Anita72 sa for siden:

[INDENT]Jordbær med basilikumsorbet eller panna cotta med limemarinerte jordbær. Jeg serverte basilikumsorbet som mellomrett og panna cotta til dessert sist nyttarsaften. Nydelig begge deler.
[/INDENT]


#7

Fibi sa for siden:

Jeg skal ha en kopi av en dessert jeg fikk på Pizza Hut i Gdansk for noen år siden. Varm cookie med is og sjokoladesaus! Jeg fikk det som porsjonsdessert, en liten ildfast form med cookiedeig i bunn, nystekt og myk og deilig. En kule iskrem på, ringle over sjokoladesaus, og server. På nyttårsaften skal jeg lage en diger ildfast form med cookiedeig, og servere is og saus ved siden av.


#8

Fibi sa for siden:

Slik så desserten jeg fikk på Pizza hut ut.


#9

Tuppen sa for siden:

Vil du dele oppskrift på cookiedeigen? :blafre:


#10

Fibi sa for siden:

Jeg har ikke funnet en enda. :knegg: Tenkte å ta en standard oppskrift på chocolate chip cookies. Brunt sukker, hvitt sukker, mel, bakepulver, smør, egg og sjokoladebiter er vel det man trenger, men vet ikke helt hvor mye av hver. Kanskje litt mindre mel enn i en original oppskrift, siden den ikke trenger å bli så fast siden den skal spises med skje?


#11

Tuppen sa for siden:

:nam: Må nok prøves. Takk for tips.


#12

Chanett sa for siden:

Jeg er dessertmenneske og blir skuffet om jeg får fruktsalat.


#13

Myria sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg er enig. Frukt spiser vi alle daglig (om enn ikke i fruktsalatformat) så det føles rett og slett veldig hverdagslig, selv med nøtter, sjokolade og annet snacks.

Den cookies-desserten Fibi nevner har vi også spist. Den er veldig god. :jupp:


#14

Bloppy sa for siden:

Ser i grunn den. Har du noen forslag da?
Vi blir ganske mange, og jeg er ingen stor kokk så det bør ikke være alt for avansert.


#15

Pamina sa for siden:

Sitronsorbet med champagne pleier å være en FB-schläger når nyttårsmenyer diskuteres. Det er enkelt å lage og smaker nydelig.


#16

Chanett sa for siden:

Jeg liker godt panacotta, Dronning Maud-pudding, karamellpudding (veldig enkelt å lage til mange), ja alt som er søtt.

Vi lager ofte dessertbord med alt fra gele og vaniljesaus og is til karamellpudding og oreokake.


#17

Chanett sa for siden:

Og hvor finner man oppskriften?


#18

Pamina sa for siden:

Det er så enkelt som dette. Kjøpe god sitronsorbet fra Kulinaris eller lage selv, ha i porsjonsglass og hell på champagne.


#19

GinaK sa for siden:

Jeg ville laget noe i porsonsformer ellers ville det bare blitt gjørmete og uappetittelig i bollene som mange tar av.

Panna Cotta i porsonsformer/litt høye glass?
[img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvHwpC38bEdNoUHA_uuWag9yuOzfwoL4zOsoMAS4dq-u8YLxuU[/img]

Knust kjeks/granula + krem/vaniljekesam + bær på toppen?

Sjokolademousse i porsonsglass?

Og evt isbokser ved siden av med diverse topping ved siden av?
opphakket nonstop/M/nøtter, kanskje frukt?

Sitronmousse hørtes veldig godt ut. :)


#20

pippo sa for siden:

Vi skal også ha mange gjester på nyttårsaften. Vi gjør det enkel-penkelt, med forskjellige gode iskremtyper, sauser, non-stop, daimkuler, seigmenn, krem på boks m.m. Passe storslagent og veldig enkelt og godt.


#21

IOA sa for siden:

Vi skal ha porsjonsostekaker i glass. Enkelt å lage dagen før, eller på morgenen, og friskt og dessertaktig på en gang. Pappa får en sukkerfri variant.


#22

Stellebord sa for siden:

Mannen lager alltid (verdens beste) karamellpudding til nyttårsaften, så det blir nok det i år også. Men ellers er jo panna cotta med limemarinerte jordbær som ble nevnt over her veldig godt da! Sitronterten fra Trines matblogg funker absolutt og som dessert!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.