Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

FrP-koden

#1

Harriet Vane sa for siden:

Jeg vil bare anbefale ALLE å lese Frp-koden. Flott og opplysende bok som virkelig fikk meg til å forstå hvordan en del ting i nyere tid henger sammen. I tillegg økte den respekten min for FrP-velgere betraktelig. Og man kan nok ikke endre en dritt før man forstår hvorfor ting er blitt som det er blitt. Nå forstår jeg mye mer av mekanismene bak et FrP-valg.

Boken er lettlest, interessant og underholdende.

Samtidig tar boken tak i en del av FrPs politikk og viser hva den egentlig er og alle paradoksene den består av, på en fin måte. Den tar ballen, ikke mannen.

Og den viser at man må ha respekt for folk. Selv om de altså tar feil. Og Marsdal viser på en grei måte hvorfor og hvordan. Kanskje er det håp?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Btw, jeg kjenner igjen den trassige "ingen skal fortelle meg hva jeg skal gjøre"-greia fra NM. Der sitter vi perkfete høyhestrytterne og er så inderlig PK at det er til å bli kvalm av og belærer folk i hva som er smart og lurt, det er et rått middelklasse ovenfraognedspill, der den som ikke er enig blir stemplet som taper. Smart? Lureste måten å få folk til å skifte mening eller gjøre det som de facto er mest tjenlig for dem? Nix. Det gjør folk sinte som lemen.

Det samme skjer når journalister og andre bedrevitere fra Blindern med en lurvete avhandling i statsvitenskap skal "forklare" verden. Men ender opp med å la de drøyt 8000 menneskene som jobber med media, rådgivning og kommunikasjon være dem man stiller kompasset etter. Ikke vanlige folk. Ikke arbeidere. Og da vokser avstanden mellom de styrte og de styrende, respekten faller, og man blir sint som en lemen på bedreviterne som sitter i Oslo og tror de vet hva som er bra for folk. Det er noe alvorlig galt med hvordan makthaverne har solgt inn budskapet om hvordan de styrer og hvorfor de styrer som de gjør.

Og en del av middelklasseideene og feminisme, antirasisme, kultur og utenrikspolitikk er ikke blitt solgt inn slik at det ser ut til å ha appell hos folk utenfor en engere krets.

:vil endre verden:


#3

Veronal sa for siden:

:knegg: Jeg leste FP-koden og så frem til en utagerende tråd.


#4

Kirsebær sa for siden:

HAHAHAHAHAHA! Dette minner meg om en av de første PM-vekslingene vi hadde med hverandre der jeg innerst inne syns du var et hespetre av dimensjoner, og forsøkte på min diplomatiske måte å si at det kanskje ikke var enklest å overbevise andre om at du hadde rett ved å dytte de ned i søla.

Husker du? Så det jeg quotet i innlegget ditt er egentlig mine tanker om deg for et år eller to siden. :fnise:

Morsomt i hodet mitt.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Mim blir klokere. :stolt:

dessuten tror jeg at jeg er blitt degradert fra hespetre til noe hyggeligere. Juletre?


#6

Observatøren sa for siden:

:humre:

Jeg skulle ile til og skrive at det kanskje er lurt å lese nettopp FRP-koden for å få mer innsikt.

:meelopers:


#7

MsM sa for siden:

Takk for tipset. Den skal jeg jammen lese. Bestilling er sendt:ja: . Noe sier meg at dette er god forberedelse før jeg skal på stand og husbesøk i lokalvalgkampen:D . "know thy enemy"...


#8

Harriet Vane sa for siden:

Å, driver du med husbesøk? :rørt:

Det er noe av det mest spennende jeg gjør. Jeg har vandret gatelangs i Oslos valgkretser med lav valgdeltakelse siden påske og spurt hva folk er opptatt av. Veldig interessant!


#9

lil'c sa for siden:

Den må leses ja!
skal på deichman når jeg kommer hjem fra ferie

Ellers hadde jeg og en annen av mine "medbrødre" som stemmer som jeg, en interessant diskusjon med en FrP'er og en Venstre/Høyre mann her en dag.
Om nettopp hvorfor folk stemmer FrP, og Ap forsåvidt, men i hovedsak FrP.
Spennende å høre hva folk tenker, og hva de er opptatt av etter hvor i livet de er.

(Jeg kjenner at jeg nok hadde digget den jobben du har hatt nå Mim)


#10

MsM sa for siden:

Har aldri gjort det før, så jeg er veldig nybegynner og grugleder meg litt. :nervøs:


#11

Harriet Vane sa for siden:

det er så GØY!

Men stikkordet er INGEN misjonering! Bare ydmyk lytting. Det er viktig å finne ut hva folk er opptatt av, og deretter se om noe av det de sier kan møtes med vår politikk og at vi får en samtale. Mitraljøsen kan man spare til valgboden og kranglefantene. Å lytte til velgerne og ta dem på alvor er det viktigste man kan gjøre, dersom man ønsker å gjøre noe politisk.


#12

MsM sa for siden:

Får ikke prikket deg, men dette var gode råd som jeg skal ta med meg :blomster:


#13

Majsa sa for siden:

Fører opp på handlelista
Noterer meg Mims nyervervede innsikt, og kjenner at jeg blir glad og aldri så lite imponert over det.



#15

Ru sa for siden:

Jeg fikk den i utdrikninslaget mitt, (ja - du leste riktig! :knegg: ) og har bare begynt, men ikke fullført den.
Jeg synes boken er genial, Marsdal klarer å få frem hvorfor det er blitt som det er blitt, og ting henger mye mer på greip for meg nå.


#16

Elin sa for siden:

Viktigste poenget!! :nikker:

Norge trenger en gruppe nye politikere som forstaar Frp-koden. De finnes dessverre ikke blant norske topp-politikere i dag... -ja bortsett fra i Frp da.

(Forresten saa synes jeg at dere som er politisk engasjert (staar paa lister osv) kan starte opp en politikk-informasjonstraad her paa Foreldreportalen. Jeg kommer hjem fra aarevis i utlendighet, og vet for forste gang IKKE hva jeg skal stemme, men jeg vet veldig godt hva jeg vil ha, hva jeg ikke vil ha og hva jeg brenner for. Det betyr at pr. i dag finnes det ikke et eneste norsk parti som passer for meg. Det vet jeg bombesikkert. Saa den som vil, opplys meg!! Jeg har lest ALLE parti-programmer bare saa det er sagt!

Sorry at jeg sporet av.... )


#17

Ru sa for siden:

Du får fortelle hva du VIL ha da Elin, så får vi prøve å gjøre så godt vi kan! ;)


#18

Elin sa for siden:

Hvilket virke har du i SV?


#19

Elin sa for siden:

Ok, skal jeg gjore! Tar med notatblokk paa stranden i dette sekund.

Hvilket parti brenner du for da, Lille Ru?


#20

Minerva sa for siden:

Jeg syns faktisk at Kristin Halvorsen er en av dem som forstår koden, og kan det med å snakke med folk på gølvet.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Hemmelig agent i sosilaismens og feminismens tjeneste. For folket, alltid. ;) Jeg skal prikke deg når jeg kan prikke deg igjen.


#22

Nooria sa for siden:

Dette var et meget interessant tips Mim! Jeg må lese boken. Dessuten så står det respekt av at du forteller oss om din nyervervede innsikt.

Selv er jeg både statsviter og politisk aktiv, men jeg reagerer til tider på tonen her inne... nettopp den tonen du selv påpeker.


#23

Elin sa for siden:

Signerer Nooria!:ja:


#24

Snippa sa for siden:

Me too. Ofte hindrer den meg i å gidde å engasjere meg i en tråd. Jeg kan godt være enig i det som sies, men jeg synes det blir så selvforherligende at jeg lar være å uttale meg.

Bok ikke lest, men skal leses :)


#25

Ru sa for siden:

Jeg er omtrent like langt til venstre som det Mim er, og i følge den samme Mim er jeg altfor raddis for å være medlem av det partiet jeg er; noe jeg innbiller meg bare er smiger for å få meg til å bytte parti.
Jeg er medlem av Ap, men er relativt raddis Ap-medlem, og kunne nesten like gjerne vært medlem av Sv. ;)


#26

Harriet Vane sa for siden:

Ja, når ble du industriromantiker, Ru?

Ru og jeg er nok ganske så rørende enige når det gjelder rettferdighet, klasseanalyse, fattigdomsproblematikk og en idé om at ingen skal falle utenfor, uansett hva slags utgangspunkt de har eller hvordan de roter det til for seg.

Der jeg ikke vet helt om vi er enige er i fht miljø. Og dersom Ru er enig med meg, bør hun nok vurdere å bytte parti. Samtidig, dersom målet er et snev av innflytelse er ikke SV i Bergen helt gjennomslagskraftig. Eller, vent, de har vel inngått et slags regjeringsplansopplegg der? Rødgrønt fellesskap til kamp mot Friele og andre fjoller?


#27

Elin sa for siden:

Er Friele en fjolle? og hvorfor det i så tilfelle? Noe jeg ikke har fått med meg skjønner jeg...


#28

Elin sa for siden:

Forresten så leser jeg også Frp-koden nå.


#29

Ru sa for siden:

Friele er definitivt en fjolle, i hvert fall som ordfører.
Halve Bergen og litt til ble lurt trill rundt ved forrige kommunevalg, stemte på Friele som ordfører og glemte at vi har byråd i denne byen. Han er heldigvis bare gallionsfigur, og like greit det, så mye han blander politikk og egeninteresser.


#30

Harriet Vane sa for siden:

Vi har fått en fjolle i Oslo også, som skal få velgerne til å nikke gjenkjennende og tenke "Gud, for en kjekk mann", og glemme det som egentlig er viktig.

Det som er viktig er nemlig ikke at han er sønnen til Wenche Foss, at han har masse rike venner, er advokat, har ung kome eller mye på forsiden på VG og Dagbladet.

Det som ER viktig er at han aldri kommer til å bli ordfører, ettersom Høyre og FrP kommer til å samarbeide igjen, dersom de, Gud forby, skulle få makten igjen. Selv om Høyre skammer seg over at de samarbeider og FrP later som de ikke gjør det (for hvordan skal de ellers kunne skylde på makta, når de ER makta?) så samarbeider de faktsk. Og det betyr at Høyre får byrådsleder og FrP får ordføreren. Fabian Stang blir ikke ordfører uansett.

Han er dessutn komplett inkompetent og gjør et stort poeng av å åpne konvolutten med bystyrepapirer i salen. Han er alltid uforberedt og kan ingenting om politikk eller ulike saksfelt. Det er utrolig flaut!


#31

Elin sa for siden:

Jeg er faktisk helt enig i at Fabian Stang er en stor fjolle som ikke har noe å fare med i politikken. Hvor i all verden kom han inn liksom???


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.