Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg ha i utendørs potte nå?

#1

Teofelia sa for siden:

Jeg har fått lyspotte/potte med lys/selvlysende blomsterpotte til jul. (:hjerter: )

Men hva skal jeg ha i den? Den er stor nok til å plante en liten tuja (som jeg ikke skal ha) i, men den har ikke drenering, så jeg er skeptisk til å fylle den med jord og plante rett i den. Jeg tror heller jeg vil ha noe som står i innerpotte, men ha kan det være, som ikke fryser ihjel om vinteren?

Her er potten:

Jeg er helt komfortabel med å bruke en kunstig plante, hvis jeg finner et alternativ som ser bra ut.


#2

Filifjonka sa for siden:

Den var fin! Vet du hvor den er kjøpt? Og går den på strøm? Trenger noe mer lys ute. Og kan dessverre ikke svare på spørsmålet ditt.


#3

Teofelia sa for siden:

Den går på strøm og lyser kjempefint opp i hagen. Den er kjøpt i Trondheim, men jeg må høre med Teomannen hvilken butikk. Alternativt kan du bestille den hefra.


#4

Teofelia sa for siden:

Beklager. Jeg får ikke linken til å virke. Du kan eventuelt gå til ambientedirect.com og søke på Plant Pot. Merk at den kommer i flere størrelser, og at den største er som et lite badekar.


#5

Mei sa for siden:

Utepottene mine er fylt med store moseputer - hentet i skogen. Det er lite/ingenting som kan plantes og overlever i frost. Julerose tåler noen få minusgrader, men jeg synes overdådige moseputer kler en sånn potte bedre.


#6

Teofelia sa for siden:

Akkurat nå har vi -14, så "noen få minusgrader" duger nok ikke. Mose noteres. :)


#7

Mei sa for siden:

Mose og eventuelt kvister og kongler og materialer som hører årstiden til. Om du vil ha noe grønt. Hvis ikke kan du jo alltid putte noe mer kitchy oppi den - som en hagegnom eller ... tjah? :vetikke:


#8

Teofelia sa for siden:

Hagegnom! :hyper: Naboene hadde daua! Og moren min! :knegg:


#9

Canisa sa for siden:

En liten, søt kjeglegran? Mye finere enn cypress. Ellers står høstens lyngplanter fremdeles lynglilla og fine i blomsterkassene.


#10

slaraffen sa for siden:

Jeg kjøpte et sedertre i år, men usikker på om -15 kanskje er en litt for hard akklimatisering. Det er litt sært, da.

(Dette er ikke mitt)


#11

Fadese sa for siden:

Hvis du synes tuja blir kjedelig, så kan du jo gjøre litt utav den. De kan jo beskjæres i festlige fasonger. Ja, og så kan du jo supplere med både hagegnom og ytterligere belysning dersom fasongen i seg selv ikke blir nok. :D


#12

allium sa for siden:

Eller en flamingo!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.