Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårskalkun - hva velger man?

#1

Apple sa for siden:

Vi blir 10 stykker her på nyttår og jeg skal servere tradisjonell kalkun. For et par år siden hadde vi fersk kalkun, var det vi fikk tak i. Var god den, men usikker på om det er verdt prisforskjellen. Mente den kom på 8-900 Kr, mot 2-300 for frossen.

Så, har dere noen tips, er det verdt det å kjøpe fersk? Noen merker bedre enn andre? Og hvor er det evt best utvalg. Priors frossen er jo den som dominerer.


#2

Tjorven sa for siden:

Vi har prøvd begge deler og begge deler ble nydelig. Så derfor ser jeg ikke helt grunnen til å bruke ekstra mye penger.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg synes ikke forskjellen er merkbar, så jeg hadde kjøpt frossen.


#4

løve70 sa for siden:

Jeg har vært veldig fornøyd med den ferske vi har hatt de siste to julaftene. Synes muligens den er litt saftigere enn den som har vært frossen. Når det er sagt er den frosne også god og mye billigere (frossen kalkun er jo kjempebillig festmat:))


#5

Myria sa for siden:

Vi synes begge deler smaker like godt så vi kjøper alltid frossen (det er også mest praktisk siden vi kan kjøpe i god tid i forveien). Det viktigste for at den skal holde seg saftig er å ikke steke den for lenge og la den hvile godt etterpå.


#6

Observatøren sa for siden:

Forskjellen er ikke mellom frossen og fersk, men hvor kalkunen kommer fra. Jeg liker Homlagården sine produkter, smaker nydelig.


#7

Apple sa for siden:

Åkei, FP har talt! Da ser det ikke ut til å være verdt å betale tre ganger så mye.

Da får jeg se om jeg finner den det ble tipset om her. Andre tips mottas også.

Forresten: vi har dårlig frysemulighet. Bør den kjøpes to dager i forveien og oppbevares i romtenperatur da?


#8

Observatøren sa for siden:

Har du mulighet til å sette den kaldt? For romtemperatur er litt risky med stor fugl, den bør helst tine i kjøleskapstemperatur/litt varmere.


#9

Apple sa for siden:

Ja, det må jeg bare da. Husker ikke hvordan vi har gjort det tidligere. Men tiner den to døgn i kjøleskap?



#11

Apple sa for siden:

Takk! Will do!


#12

løve70 sa for siden:

Eventuelt kan du sette den i romtemperatur de siste timene (eller over den siste natten, alt etter hvor mye tining som gjenstår).


#13

Albertine sa for siden:

Jeg har brent meg på to døgn i kjøleskap, og anbefaler at du sjekker den kvelden før. Er den frossen fortsatt, sett den ut.


#14

Lyppa sa for siden:

Det kan ta tre dager om det er en stor kalkun. Vi setter den på gulvet på gjesterommet med ventilen åpen. Etter et døgn tar vi ut posen med innmat.
Vi har aldri fersk kalkun, men kjøper frossen Prior. Pass bare på å ikke stek den for lenge, da blir den tørr. Her steker vi den 30 minutter pr kilo. Starter med 175 grader, og skrur ned til 160 etter en time. Når den er ferdig stekt står den og hviler mens vi lager tilbehøret. Nam:)!


#15

Kaprifol sa for siden:

Jeg tror to døgns tining i kjøleskap er altfor lite. Har du en kald bod eller kaldt gjesterom ville jeg prøvd meg på ett døgn der, fiske ut innmatposen, så tine i kjøleskap videre. Har også brent meg på for kort tinetid.


#16

Myria sa for siden:

Jeg beregner alltid tre døgn til tining. Årets 7 kgs kalkun trengte definitivt det. Det er bedre at den ligger litt ekstra i kjøleskapet enn at den ikke er helt tint.


#17

Fibi sa for siden:

Jeg langtidssteker kalkunen. Idiotsikkert! Smør inn med smør og krydder og hva har du, sett i langpanne med litt vann i bunn og gulrot, løk og kanskje litt selleri om du har. Sett i ovnen på 100 grader sånn i ti-elleve tiden, og gass opp til 200 de siste tyve minuttene ca, slik at du får god stekeskorpe. La hvile ca tyve minutter før du deler den opp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.