Ungene fikk popconmaskin til jul med en gammeltante. Sånn som popper popcorn på varmluft uten olje. Funker veldig bra men det blir ganske tørt, og saltet fester seg ikke på popcornet. Hva kan vi blande i popcornet etter at det er ferdig poppet for at saltet skal feste seg? Evt. andre smaker som er godt å ha på? Sunnest mulig ;)
Du må nok ha noe fett for få det til å feste seg. Vi popper i vitaolje, det blir perfekt, selv med svært lite olje. Om vi i stedet skulle helle noe over i etterkant kan jeg ikke se for meg at noe annet enn smør funker.
Det går an å ha olje i sprayflaske dersom man vil ha litt mindre fett enn å helle smør over. Men det er jo nydelig med smør over og gjerne litt revet parmesan også.
Jeg har forresten en popcornkjele. Den kan poppe med 1 ts olje og da fester saltet seg på også. Da kunne jeg spise 50 gram popcorn som snacks når jeg slanket meg.
Smeltet mør, ja. :nikker: Du kan evt. bruke bare litt smør og blande det med olje før du heller det over, slik at det blir litt sunnere fett. Og hvis du har en sånn ren varmluftspopper som vi har, så kan/skal man ikke ha i olje under poppingen, nei.
Ren varmluftspopper ja. Da hører ut som det er smør som blir løsningen, det har jeg aldri brukt før. Hvor mye trenger jeg til en skål? 1ss? Helt grønn på dette :flau:
Fordi man slipper å riste kjelen og skrape opp platetoppen. Og lokket har små luftehull som gjør at den slipper ut damp slik at popcornen blir veldig sprø. Man kan poppe med bare en ts olje om man vil det og man kan lage kettlecorn uten at det brenner seg.
Jeg kan også fint bruke så lite i vanlig kjele og for å få det sprøtt så setter jeg lokket såvidt det er på gløtt. Men klart, har man en duppedings så bruker man selvsagt den. :)
Den der popcornmaskinen med varmluft kjøpte mannen også. Fordi det så så gøy ut. Jada, gøy er det men det smaker nada. Vi prøvde den i går, og ble skikkelig skuffet.
Vi får prøve å ha noe fett over etterpå, så saltet fester seg.
Jeg synes det popcorn saltet der har alt for liten smak. Det må skikkelig havsalt til. Av det saltet der må en ha på så mye for å få smak. Det er bare smeltet meierismør og finkornet havsalt som gjør at popcorn blir perfekt. ;)
Men hvorfor, folkens, hvorfor i alle dager skulle dere ønske å poppe i én ts olje? Popcornet er jo på sitt beste om det drypper av fett (ååååååhhhh som jeg savner popcornet man får på amerikanske kinoer) og saltet er klistret til fingrene.
Jeg har forøvrig ikke latt meg lure til å kjøpe noe nytt popcorn-utstyr denne gangen. Jeg kjøpte varmluftspopcornmaskin på 80-tallet, og fant allerede da ut at det var komplett idioti.
Nå har jeg en egen dedikert popcorngryte, og hos meg får de tørka maiskornene virkelig dyppet seg i olje. NAM!
Du lager bare til andre? Eller du lager ikke popcorn i det hele tatt? Eller du spiser ikke popcorn for tiden? Uansett - JEG spiser i alle fall popcorn. Denne tråden fristet meg såpass mye i går at det ble en stor porsjon fett- og saltdryppende popcorn til TV-filmen. NAM!
Jeg liker popcornmaskinen som popper på luft, har slitt ut en allerede. :knegg: Men jeg smelter smør og har over, det er aller,aller best. Spiste mikropopcorn før, men det funker jo ikke med den typen mikro vi har nå.
Jeg liker ikke popcorn. Jeg syns det er verdens kjedeligste snacks og ikke noe jeg gidder å kaste bort kalorier på. Mens husets to andre medlemmer er dypt uenige, og mener det er helt nødvendig med popcorn når vi har filmkveldfredag. Om høvdingen er hjemme popper han (i kjele, med bittelitt vitaolje) til seg selv og Hiawata, om bare HIawata og jeg er hjemme popper jeg (i kjele, med bittelitt vitaolje). Trikset er å helle olje i bunnen av kjelen, legge ett popcorn oppi, og helle resten på når det ene popper. Da blir det ikke brent, og nesten alle popper.
Høvdingen er purist og spiser med salt, Hiawata liker best cookie dough eller chocolate caramel.
Popcorn i olje? :tullerdu: Nei, nei, nei. Det gir jo bare sånn kjip, døll smak. Dere må i det minste blande bittelitt smør inn i oljen. Selv popper jeg i kjele med enten masse Bremykt eller en blanding av olje og meierismør.
Smør er best å ha på etterpå syns jeg, melkeproteinene tåler ikke så høy temperatur. Ghee fungerer utmerket da.
Men det kommer jo an på hva man er ute etter. For meg var popcorn poppet i litt olje med salt et godt snacksalternativ når jeg telte kalorier. For da klarte jeg å få 50 gram med popcorn innenfor dagens kalorier på en lørdag eller fredag. Mens hadde jeg tømt smør på hadde jeg nok ikke kunne spist noe mer enn et par håndfuller. Selv om det så klart er mye bedre på smak.