Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Popcorn og salt

#1

Bayone sa for siden:

Ungene fikk popconmaskin til jul med en gammeltante. Sånn som popper popcorn på varmluft uten olje. Funker veldig bra men det blir ganske tørt, og saltet fester seg ikke på popcornet. Hva kan vi blande i popcornet etter at det er ferdig poppet for at saltet skal feste seg? Evt. andre smaker som er godt å ha på? Sunnest mulig ;)


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Hvis vi ser bort fra forutsetningen om sunn - jeg heller smeltet smør over. Da smaker det godt, og saltet fester seg.


#3

Tallulah sa for siden:

Du må nok ha noe fett for få det til å feste seg. Vi popper i vitaolje, det blir perfekt, selv med svært lite olje. Om vi i stedet skulle helle noe over i etterkant kan jeg ikke se for meg at noe annet enn smør funker.


#4

Bayone sa for siden:

Må finne frem bruksanvisningen igjen og lese om det går an å ha i litt olje når det popper men tror ikke det. Får heller ha over litt smør etterpå.


#5

Guttemammis sa for siden:

Vi har også poppemaskin., men bruker den ikke av samme grunn.
Popcornet smaker ingenting, og det må en del smør til for at saltet fester seg.


#6

zinatara sa for siden:

Det går an å ha olje i sprayflaske dersom man vil ha litt mindre fett enn å helle smør over. Men det er jo nydelig med smør over og gjerne litt revet parmesan også.


#7

zinatara sa for siden:

Jeg har forresten en popcornkjele. Den kan poppe med 1 ts olje og da fester saltet seg på også. Da kunne jeg spise 50 gram popcorn som snacks når jeg slanket meg.


#8

Pepper Lemon sa for siden:

Enn om du bruker cheddarpulver da? Det smaker så mye at det kanskje ikke gjør noe at ikke så mye fester seg? :vetikke:


#9

Stine-mor sa for siden:

Vi fikk sånn popcornmaskin, dvs barna. Ingen olje skal i, og de satt og spiste popcorn uten smak. :knegg:


#10

Skilpadda sa for siden:

Smeltet mør, ja. :nikker: Du kan evt. bruke bare litt smør og blande det med olje før du heller det over, slik at det blir litt sunnere fett. Og hvis du har en sånn ren varmluftspopper som vi har, så kan/skal man ikke ha i olje under poppingen, nei.


#11

Bayone sa for siden:

Ren varmluftspopper ja. Da hører ut som det er smør som blir løsningen, det har jeg aldri brukt før. Hvor mye trenger jeg til en skål? 1ss? Helt grønn på dette :flau:


#12

Guttemammis sa for siden:

Jeg brukte sånt cheddar popcornpulver og det smakte veldig lite.
Nei, takke meg til popping i kjele eller Micro.


#13

Stine-mor sa for siden:

Vi har vært strålende fornøyd med mikropop vi også. Men så ga farmoren denne til åtteåringen. Rett og slett fordi den så gøy ut. :nemlig:


#14

Elisabet sa for siden:

Jeg smelter en god klatt meierismør og har over. Et par ss tenker jeg i fast form som jeg smelter. :nam:


#15

Guttemammis sa for siden:

Det er jo gøy!:riktig:
Skulle bare smakt litt bedre også.:D




#18

frukt sa for siden:

Fortell hvordan det går. :hyper: Får ikke prøvd det selv nemlig.


#19

Stine-mor sa for siden:

:knegg: Starter videoen med spennende musikk, før det hele åpenbarer seg med feelgood musikk og greier. :knegg:

La meg høre hvordan dette går. :jupp:


#20

tinkadott sa for siden:

Så kul! Aner du hvor man får kjøpt slik, og om den går på induksjonsovn?


#21

Tallulah sa for siden:

Men altså, en popkornkjele? Hvorfor ikke bruke en vanlig kjele?


#22

Acino sa for siden:

Dette lurer jeg også på. Man trenger ikke masse smør og olje selv om man bruker vanlig kjele, men godt er det jo da. :humre:


#23

zinatara sa for siden:

Min funker ikke på induksjon, men ser ut som de har en versjon som gjør det www.whirleypopshop.com/24003ds.html

Jeg kjøpte min på eBay for et par år siden. Det blir virkelig god og sprø popcorn i den.


#24

zinatara sa for siden:

Fordi man slipper å riste kjelen og skrape opp platetoppen. Og lokket har små luftehull som gjør at den slipper ut damp slik at popcornen blir veldig sprø. Man kan poppe med bare en ts olje om man vil det og man kan lage kettlecorn uten at det brenner seg.


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker ikke noe mer olje i en vanlig gryte, og har ikke fått skraper.


#26

Acino sa for siden:

Jeg kan også fint bruke så lite i vanlig kjele og for å få det sprøtt så setter jeg lokket såvidt det er på gløtt. Men klart, har man en duppedings så bruker man selvsagt den. :)


#27

Bloppy sa for siden:

Den der popcornmaskinen med varmluft kjøpte mannen også. Fordi det så så gøy ut. Jada, gøy er det men det smaker nada. Vi prøvde den i går, og ble skikkelig skuffet.

Vi får prøve å ha noe fett over etterpå, så saltet fester seg.


#28

Niobe sa for siden:

Popcornsaltet, helt til venstre, er mye mer finkornet enn vanlig salt, og setter seg på "tørt" popcorn.


#29

Guttemammis sa for siden:

Jeg har Nacho cheddar og butter, smaker knapt noen ting.
Da bør saltet ha mer smak hvis det skal duge.


#30

Elisabet sa for siden:

Jeg synes det popcorn saltet der har alt for liten smak. Det må skikkelig havsalt til. Av det saltet der må en ha på så mye for å få smak. Det er bare smeltet meierismør og finkornet havsalt som gjør at popcorn blir perfekt. ;)


#31

Niobe sa for siden:

Det smaker salt. :knegg: Men vi bruker veldig lite salt i matlagingen, så det skal nok mindre salt til før jeg synes det smaker enn for mange andre.


#32

trøtt sa for siden:

Fester det seg virkelig bedre enn de andre smakene? De andre fester seg ikke på tørt popcorn.


#33

Lille meg sa for siden:

Men hvorfor, folkens, hvorfor i alle dager skulle dere ønske å poppe i én ts olje? Popcornet er jo på sitt beste om det drypper av fett (ååååååhhhh som jeg savner popcornet man får på amerikanske kinoer) og saltet er klistret til fingrene.

Jeg har forøvrig ikke latt meg lure til å kjøpe noe nytt popcorn-utstyr denne gangen. Jeg kjøpte varmluftspopcornmaskin på 80-tallet, og fant allerede da ut at det var komplett idioti.

Nå har jeg en egen dedikert popcorngryte, og hos meg får de tørka maiskornene virkelig dyppet seg i olje. NAM!


#34

Tallulah sa for siden:

Jeg spiser ikke popcorn. :knegg:


#35

Lille meg sa for siden:

:gruble:

Du lager bare til andre? Eller du lager ikke popcorn i det hele tatt? Eller du spiser ikke popcorn for tiden? Uansett - JEG spiser i alle fall popcorn. Denne tråden fristet meg såpass mye i går at det ble en stor porsjon fett- og saltdryppende popcorn til TV-filmen. NAM!


#36

Guttemammis sa for siden:

Åhh. Nå vil jeg også lage popcorn!!
Det får bli på nyttårsaften.


#37

Spoon sa for siden:

Jeg liker popcornmaskinen som popper på luft, har slitt ut en allerede. :knegg: Men jeg smelter smør og har over, det er aller,aller best. Spiste mikropopcorn før, men det funker jo ikke med den typen mikro vi har nå.


#38

Tallulah sa for siden:

Jeg liker ikke popcorn. Jeg syns det er verdens kjedeligste snacks og ikke noe jeg gidder å kaste bort kalorier på. Mens husets to andre medlemmer er dypt uenige, og mener det er helt nødvendig med popcorn når vi har filmkveldfredag. Om høvdingen er hjemme popper han (i kjele, med bittelitt vitaolje) til seg selv og Hiawata, om bare HIawata og jeg er hjemme popper jeg (i kjele, med bittelitt vitaolje). Trikset er å helle olje i bunnen av kjelen, legge ett popcorn oppi, og helle resten på når det ene popper. Da blir det ikke brent, og nesten alle popper.

Høvdingen er purist og spiser med salt, Hiawata liker best cookie dough eller chocolate caramel.


#39

Guttemammis sa for siden:

Da vi hadde kino i bhg nå i romjulen ble mange av barna sjokkert over at vi
ikke hadde noe popcorn å tilby. :knegg:
Tydelig at mange er vandt med det.


#40

Mirasol sa for siden:

Jeg brukte Seltin, når jeg brukte varmluftspopperen, det er mer finkornet enn vanlig bordsalt.


#41

Ru sa for siden:

Varmluftspopperen vår har smelteskål til smør på toppen, slik at man kan helle over. :nikker:


#42

Divine sa for siden:

Popcorn i olje? :tullerdu: Nei, nei, nei. Det gir jo bare sånn kjip, døll smak. Dere må i det minste blande bittelitt smør inn i oljen. Selv popper jeg i kjele med enten masse Bremykt eller en blanding av olje og meierismør.


#43

zinatara sa for siden:

Smør er best å ha på etterpå syns jeg, melkeproteinene tåler ikke så høy temperatur. Ghee fungerer utmerket da.

Men det kommer jo an på hva man er ute etter. For meg var popcorn poppet i litt olje med salt et godt snacksalternativ når jeg telte kalorier. For da klarte jeg å få 50 gram med popcorn innenfor dagens kalorier på en lørdag eller fredag. Mens hadde jeg tømt smør på hadde jeg nok ikke kunne spist noe mer enn et par håndfuller. Selv om det så klart er mye bedre på smak.

Og så er jo popcorn sunnere enn grønnsaker da ;)
www.side3.no/popkorn-sunnere-enn-mange-grnnsaker/8497082.html


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.