Pleier du å ha salt i vannet til potetene? Hvorfor?
Jeg pleier ikke å koke poteter i saltet vann, men ser jo på oppskrifter og sånn at det står man skal ha salt i vannet. Ikke at jeg søker etter oppskrifter på å koke poteter (:humre:) men der det skal være poteter til, står det gjerne. Og jeg husker at mamma pleide å salte vannet.
Har det en annen funksjon enn smakstilsetning? :blond:
Jeg har noen ganger salt i potetvannet, andre ganger ikke - helt tilfeldig. Merker absolutt ingen forskjell, verken på smak eller konsistens. Jeg koker alltid poteter med skallet på, vet ikke om det har noe å si.
Tror ikke det har betydning når man koker med skallet på, men uten setter vel saltet litt smak? Skal man lage potetmos må man tilsette saltet etter at man har laget ferdig mosen. Salt gjør at det blir "limete" konsistens hvis det tilsettes før mosing.
Jeg skal koke potetene uten skall ja. Syns det passer seg best til nyttårsmiddag med mange gjester.
Hm, så da skal det ikke ha noe å si altså? Jeg pleier aldri å koke poteter med skall, og aldri ha i salt. Men potetkjelen blir jo ganske stor, så sikkert ikke like enkelt å holde kontroll på at de nederste ikke faller helt sammen og blir til potetmos helt av seg selv.
Jeg koker poteter i vann - jeg koker jo andre grønnsaker i samme kjele - så jeg tenker at brokkoli (som i utgangspunktet smaker ille) blir litt bedre med saltet vann.
Jeg er virkelig ingen stor sensasjon på kjøkkenet. :knegg:
Det skal dampes endel pinnekjøtt også den dagen, så jeg må få det til å gå opp med kjeler og sånn.