Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salt i potetvannet?

#1

Bloppy sa for siden:

Pleier du å ha salt i vannet til potetene? Hvorfor?

Jeg pleier ikke å koke poteter i saltet vann, men ser jo på oppskrifter og sånn at det står man skal ha salt i vannet. Ikke at jeg søker etter oppskrifter på å koke poteter (:humre:) men der det skal være poteter til, står det gjerne. Og jeg husker at mamma pleide å salte vannet.

Har det en annen funksjon enn smakstilsetning? :blond:


#2

Syrinx sa for siden:

Salt gjør noe med konsistensen på potetene, man må feks ikke salte poteter som skal brukes i stappe.


#3

Bloppy sa for siden:

Ah! De blir fastere? Så når jeg på nyttårsaften skal koke poteter til 30 stk, så er det lurt å ha salt i vannet?


#4

Hondacrv sa for siden:

Eg nyttar det berre når me f eks skal ha Lutefisk, fordi me får i oss alt for masse salt elles. Eg visste ikke at det gjorde noko med konsistensen.


#5

Stompa sa for siden:

Jeg har noen ganger salt i potetvannet, andre ganger ikke - helt tilfeldig. Merker absolutt ingen forskjell, verken på smak eller konsistens. Jeg koker alltid poteter med skallet på, vet ikke om det har noe å si.


#6

frukt sa for siden:

Samme her. Har alltid i salt når jeg koke pasta da, men jeg aner ikke hvorfor potetene ikke ser ut til å fortjene samme behandling. :knegg:


#7

Myria sa for siden:

Jeg har aldri salt i potetvannet (annet enn til saltkokte poteter selvsagt) og har aldri vært vant til det hjemmefra heller.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Har aldri salt i kokevannet nei. Bare til pasta (og ris, da bruker jeg buljong i stedet for salt, SÅ mye bedre).


#9

Karamell sa for siden:

Tror ikke det har betydning når man koker med skallet på, men uten setter vel saltet litt smak? Skal man lage potetmos må man tilsette saltet etter at man har laget ferdig mosen. Salt gjør at det blir "limete" konsistens hvis det tilsettes før mosing.


#10

Bloppy sa for siden:

Jeg skal koke potetene uten skall ja. Syns det passer seg best til nyttårsmiddag med mange gjester.

Hm, så da skal det ikke ha noe å si altså? Jeg pleier aldri å koke poteter med skall, og aldri ha i salt. Men potetkjelen blir jo ganske stor, så sikkert ikke like enkelt å holde kontroll på at de nederste ikke faller helt sammen og blir til potetmos helt av seg selv.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg sliter også litt med delvis moste poteter når jeg koker til mange. Så irriterende ...


#12

Niobe sa for siden:

Det er lettere om du damper dem.

Jeg bruker aldri salt i kokevannet, hverken til poteter, pasta eller ris.


#13

M&amp;M sa for siden:

Jeg bruker salt når jeg koker potet uten skall, ikke salt når jeg koker potet med skall! -Har lært av mormor, men aner ikke hvorfor...?


#14

Albertine sa for siden:

Man damper poteter, helt uten salt. Fungerer som fjell.


#15

Spoon sa for siden:

Jeg damper også alltid potetene, koker de aldri i vann, så da brukes ikke salt. Da blir de ikke ødelagte heller :)


#16

Syrinx sa for siden:

Forresten noen som koker poteter sous vide?


#17

Fibi sa for siden:

Jeg ordner det med å som regel bare lage ting man kan ha potetmos til. Eller komler. :knegg:


#18

Che sa for siden:

Jeg koker poteter i vann - jeg koker jo andre grønnsaker i samme kjele - så jeg tenker at brokkoli (som i utgangspunktet smaker ille) blir litt bedre med saltet vann.


#19

Bloppy sa for siden:

Hvordan damper man poteter da? :domm:

Jeg er virkelig ingen stor sensasjon på kjøkkenet. :knegg:
Det skal dampes endel pinnekjøtt også den dagen, så jeg må få det til å gå opp med kjeler og sånn.

Så, hvordan dampe poteter?


#20

Che sa for siden:

Regner med man bruker en damprist?


#21

Niobe sa for siden:

På samme måte som du damper pinnekjøttet. Legg noe i bunn av kjelen, en rist eller noe, og potetene oppå.


#22

Spoon sa for siden:

:nikker:

Bruker den til grønnsaker også.


#23

Bloppy sa for siden:

Hvor lenge skal det stå da? Skjønner at det kommer an på str på potetene, men ca samme tid som om man koker de i vann? Lenger?

Ja, jeg har sånne rister, men de skal liksom brukes til pinnekjøttkjelene. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.