Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Korleis få riskremen ekstra god?

#1

Hondacrv sa for siden:

Takka vere dere fekk eg ein rasande god julegørt. No skal det lagast riskrem av restane. Korleis får eg han ekstra god?


#2

Syrinx sa for siden:

Vaniljestang, og raust med løst pisket krem.


#3

Hondacrv sa for siden:

Skal stanga stå nedi liksom? Hehe. Og kremen skal ikkje piskast veldig hard altså? Har visst aldri laga dette før... Forholdet mellom krem og graut da?


#4

Filifjonka sa for siden:

Vaniljestang ja, og ikke så veldig raust med krem. :) Jeg syns ikke riskrem er godt når den er for fluffy og det er mer krem enn ris, og jeg visper kremen omtrent som jeg ville gjort til en kake. Altså ikke spesielt løst. Riskrem må være veldig fast og ikke utflytende hvis jeg skal like den. Men dette er nok smak og behag, for sånn riskrem som jeg liker er det sjelden jeg får servert uten å lage den selv. Jeg syns også det er godt med et par skjeer creme fraiche i. Og så må det være hakkede mandler man kan ha på toppen, og saus av kirsebærsyltetøy og portvin til de voksne. :)


#5

Hondacrv sa for siden:

Nøtteallergiker i besøket. Men det andre hørtes godt ut... :nam:


#6

Acino sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan du har lagd grøten, men når jeg koker julegrøt som skal bli til riskrem etterpå så har jeg i en kanelstang og en splittet vaniljestang under koking. Vaniljestangen skraper jeg ut mot slutten og tar ut av kanelstangen. Bruker bare helmelk og kanskje til og med en lite fløteskvett.

Om du ikke har hatt i vaniljestang ville jeg ha splittet en og hatt i frøene nå. Er grøten fast bør du røre den ut med 1-2dl helmelk eller fløte før du tilsetter stivpisket krem(husk sukker i kremen!!). Vend inn kremen, ikke rør den inn. Jeg bruker også litt rom-essens i, men det er kanskje en spesiell greie i min familie.


#7

Filifjonka sa for siden:

Vi har nøtteallergiker i huset, men han tåler at vi andre har en skål med hakkede mandler på bordet heldigvis.


#8

Acino sa for siden:

Og om dere skal ha "mandel" i så anbefaler jeg en rå makaroni eller en rå annen liten pastadings. Vi hadde "mandel" først når vi skulle ha riskrem og da la jeg nedi den ene skålen og så fyllte jeg alle skålene. En annen i familien delte ut, så visste ingen hvem som fikk "mandelen"(som med oss pga allergi var en liten pastabit).


#9

Lhi-My sa for siden:

Dette er vel sikkert mye smak og behag, men jeg liker riskremen best når kremen er pisket godt og det er omtrent lik mengde grøt og krem. Jeg skraper frøene av en vaniljestang og har i fløten før kremen piskes.

Sausen er viktig. Styr selvsagt unna den ekle røde sausen du får kjøpt ferdig. Jeg bruker bær, de kan godt være frosne. Gir de et kjapt oppkok sammen med litt melis hvis de er usukrede og gir de en runde med stavmikseren. Serverer den kald til riskrem.

Jeg bruker ikke mandler verken på eller i riskrem, er ikke vant til det pga allergi i familien når jeg vokste opp. Nå er ingen av mine allergiske, men jeg synes ikke det er godt.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det blir for bløtt uten mandler. Det er så godt med noe som er litt mer å tygge på. :) men siden vi selv har en nøtteallergiker så har vi det selvsagt ved siden av.


#11

Acino sa for siden:

Er heller ikke vant til mandler eller nøtter i, har mye grøt i forhold til krem så den er tykk og god.


#12

Niobe sa for siden:

Smak og behag, men jeg synes definitivt riskrem er best med stivt pisket krem, og minst like mye grøt som krem. Og så ekte vaniljesukker om man ikke har vaniljestang.


#13

Hondacrv sa for siden:

Det blir i så fall i skål ved siden av, så kan dei ta dei som vil ha, og hu mor vert ikkje skada.


#14

Hondacrv sa for siden:

Er ekte vaniljesukker noko anna enn det vanlege vaniljesukkeret?


#15

Acino sa for siden:

Ja, altså, nå hadde jeg ikke akkurat sett for meg å servere mengder med pastabiter oppi; var snakk om EN bit istedenfor EN mandel og så premie til den som finner den. :humre:


#16

Niobe sa for siden:

Hvis ditt vanlige vaniljesukker er det kunstige fra Freia, så: Ja! Da må du i så fall sporenstreks bytte til vaniljesukker med ekte vanilje, f eks. Tørsleffs. Tro meg, det er noe helt annet.


#17

Hondacrv sa for siden:

:p hahaha. Riskrem med pastaskruer.


#18

Hondacrv sa for siden:

Den er grei. Men mitt er altså fra eldorado. Hehehe. Enda verre en freia, kanskje?


#19

Magica sa for siden:

Ikke gjør som meg. Jeg bruker nemlig ute som kjøleskap, men så ble det dritkaldt sånn plutselig så på julaften var riskremen ganske ...hard og isete. Og dagen etter var den suppe. :P


#20

Hondacrv sa for siden:

Det gjorde Mammo og første juledag. Så det kjem eg ikkje til å gjere, nei, hehe. Kjøleskap eller det kalde vaskerommet vårt.


#21

Che sa for siden:

Mer krem enn risgrøt, jeg har vaniljestang i mens jeg koker grøt. Bringebærcoulis er godt til.


#22

Madicken sa for siden:

Daimkuler i stedet for kanel. :nam:


#23

trøtt sa for siden:

Mer grøt enn krem. Den må være fast for at det skal være godt. For mye krem er bare ekkelt.

Jeg lager gjerne to sauser.
En pose halvtina jordbær, litt vann og litt solbærsirup kjøres til en tykk saus i blenderen.
Alternativt en pose bringebær, litt vann og solbærsirup.


#24

M&amp;M sa for siden:

Jeg bruker noen dråper mandelessens i, samt pisker krem med ekte vaniljesukker! :)


#25

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ferdig kirsebærkompott blandet med saften av et par appelsiner blir kjempegod saus til riskrem.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er helt omvendt. Svigermor har som regel for mye grøt og lite krem, og jeg blir direkte uvel. Da kan man nesten like gjerne spise kald risengrøt. Jeg liker MYE krem. Heldigvis er vi stort sett enige i resten av familien, og etter at jeg begynte å lage melkefri riskrem, har jeg sluppet unna svigermors kalde risengrøt også. :knegg:

Kirsebærkompott er deilig til riskrem. Vi bruker stort sett bare det.


#27

Dixie Diner sa for siden:

:nemlig: Freia, Ica, Eldorado og lignende er grufulle. Det er jo ikke vanilje engang, men vanillin (råtten trebark eller hva fader de lager det av). Pføy. Må være ekte vaniljekorn, vaniljestang, økoligisk vaniljeekstrakt (ikke essens!) eller Tørrslefs vaniljesukker.


#28

Hondacrv sa for siden:

Takk alle saman. Forvirringen er no total :knegg:


#29

Filifjonka sa for siden:

Ja, som du ser, hva som er ekstra god riskrem for deg er det bare du selv som kan finne ut! :) Jeg syns riskrem kan være alt fra en uutholdelig kvalm dessert til veldig god, alt etter hvordan den er laget.


#30

carmenzita sa for siden:

Må være fluffy og ikke som kald grøt, litt vanilje"sukker" noen mandeldråper og hakkede mandler på toppen.
Jeg liker ferdig rødaus best.


#31

Bloppy sa for siden:

:knegg:

Du får finne en gylden middelvei kanskje?
Hvordan liker du den best selv da? Ta det som utgangspunkt når du bestemmer deg for saus og konsistens.

Jeg liker den best om det er ca 50/50 med grøt og helt vanlig pisket krem. Som i en kake. Og hjemmelaget saus på sterk solbærsaft.


#32

Myria sa for siden:

Jeg liker riskremen best med ca 50/50 grøt og pisket fløte. Det må ikke være for mye grøt, den skal være myk og kremet, ellers kan man like gjerne spise ren kald grøt. Jeg søter den gjerne med litt sukker og har i litt vanilje (jeg kjøper økologisk malt vanilje i Sverige).
Jeg synes kjøpesaus er tynt og smakløst og lager saus selv av bringebær rørt med sukker og presset gjennom en sil for å få vekk frøene. Nydelig og litt syrlig til den søte riskremen.


#33

Nextlife sa for siden:

Halv mengde av hver av stivpisket krem og grøt, vaniljefrø, og jeg spanderer ofte en plate gelatin (løst opp i et par ts kokende fløte, som avkjøles før det røres i) for å få en litt stivere riskrem som skiller seg vesentlig fra kokt grøt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.