Jeg har bakt stort sukkerbrød som skal deles i tre og fylles med krem og ett eller annet. Jeg pleier å bruke krem,vaniljekrem,friske bringebær og hakkede valnøtter. Dette er visst ikke helt greia for gamlefolk i følge oldemor. Særlig trøbbel for de med gebiss.
Hva fyller jeg kaka med ? Skal ha marsipanlokk på toppen etter jubilantens ønske.
Ja, vurderer å bruke ananas og kjøre med stavmixeren og smøre under kremen. Steinene i bringebær og nøtter er visst håpløst med gebiss. Men litt kjedelig med bare ananas? Kan mose jordbær?
Hakket/most tropisk fruktblanding(de små begerene til dole), krem og hakket mørk sjokolade. Søtt i kremen, syrlighet fra fruktene og bitterheten fra sjokoladen - som valnøttene ville gitt ellers.
Ville gått for Paminas forslag! (Gamle folk lagde bløtkake slik på 70-tallet også, helt til noen skulle bli innovative og begynne med de grusomme ananasbitene).
Banan utgår med høye kneløft for mormor, det er ikke "bra" nok må vite. :knegg:
Har fått godkjent følgende: 1. lag: anansmos med vaniljekrem. 2.lag jordbærmos og krem. 3. lag ananamos og vaniljekrem. Alt er dekket med tynt lag krem og jeg har kjevlet lokk til den store gullmedaljen. Ble høy og flott, og jubilanten er fornøyd med fyllet, så da får vi satse på at den blir godkjent i morgen.:)
Tanken på banan i marsipankake får meg til å grøsse skikkelig hver gang jeg leser om det, og det samme gjelder dynking med melk. :grøsser: Håper ingen prøver å fore meg med det på åttiårsdagen! :knegg:
Høres bra ut med ananas og jordbær!
Det som er galt med banan i bløtkaka: Alt! :humre: Bananen blir fort bløt og brunaktig og er uansett utrolig kvalmende i kombinasjon med krem og sukkerbrød. Det trengs noe mye friskere for å oppveie kremen og kakebunnen.
Banan og jordbær komplimenterer hverandre faktisk veldig godt, og sammen med vaniljekrem er det helt nydelig. Litt sitron over, så blir den ikke brun, og det blir faktisk veldig godt, enten man tror det eller ikke. Min mors gamle tanter elsket dette. N=7
Da jeg var lita, lagde moren min alltid bløtkaker med svisker i kremen. Avbefales. Fysj og pføy, jeg hater bløtkake den dag i dag på grunn av disse traumatiske barndomsminnene.
Det er ikke noe jeg TROR jeg ikke liker altså - har opplevd mange ganger å få servert banan i kremkaker, både med og uten jordbær. Så jeg har jo smakt det.