Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøttspørsmål

#1

Taien sa for siden:

Vi skulle egentlig bli 10 stykker på nyttår og jeg har tatt opp og tint 4,5 kg pinnekjøtt. Det ligger til utvanning nå.
Nå viser det seg at vi bare blir 5 pinnekjøttspisende gjester....så det vil si at
jeg har ganske mye pinnekjøtt.
Går det an å fryse pinnekjøttet etter at det er dampet?
I og med at det allerede har vært fryst en gang (av meg, ikke fra butikken) så har jeg ikke noe lyst til å legge det tilbake i fryseren uten å gjøre noe med det.

Råd og tips anyone?


#2

Fersken sa for siden:

Tilberede pinnekjøttet som planlagt og bruke rester i kjøttsuppe/gryteretter etterpå?


#3

Nextlife sa for siden:

Pinnekjøttet er så salt at det er null problem å fryse det igjen ferdig vannet men uten å koke.
Det går også fint å fryse ferdig kokt pinnekjøtt, det blir aller best om du fryser det i litt av kraften, men få bort mest mulig av fettet fra kraften først om mulig.


#4

Taien sa for siden:

Jeg pleier å ta pinnekjøttet ut av gryten etter koking, la kraften stå til dagen etterpå og så ta av fettlokket som da er stivt. Den kraften som da er igjen bør vel være god å fryse det i da?
Jeg tenkte det var greit å koke det først, så er det så lettvint å ta opp og skjerpe i ovnen når vi for eksempel har komler til middag.


#5

Enhjørning sa for siden:

Det blir VELDIG godt om du fryser det etter koking og så tar det opp senere og skjerper det i ovnen. :nikker:


#6

Taien sa for siden:

Høres bra ut! :D


#7

Nextlife sa for siden:

Jepp, helt supert å skille fettet fra kraften på den måten. Kraften blir jo gelèaktig, men bare knus den litt med en gaffel og ha sammen med pinnekjøttbitene før du fryser.

Kjempelettvint å ha ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren, men husk på at det er veldig fett,- og ikke verden lengste holdbarhet.

Lykke til :)


#8

Taien sa for siden:

Jeg elsker pinnekjøtt, og tror ikke det overlever så lenge nei. :knegg:
Tusen takk for kjempegode svar. :D


#9

Taien sa for siden:

Men sånn ca hvor lang holdbarhet vil du tro det har?


#10

Syrinx sa for siden:

Det holder iallfall noen måneder. Damp det, frys og ta opp en dag du skal grille/fyre bål i vinter.


#11

Niobe sa for siden:

Jeg laget dobbel så mye pinnekjøtt som vi kom til å spise i dag. Restene skal glaseres med en blanding av honning og soyasaus, og stekes i ovnen, og serveres med stekt ris og søt chilisaus. Det er knallgodt.


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg ville brukt det innen ca 3 mnds tid. Det kan fint spises etter den tid, men fettet kan da ha fått en litt kjip, besk smak.


#13

Syrinx sa for siden:

De (ytterst få) gangene jeg har hatt pinnekjøtt til overs har jeg frosset stykkene uten kraft.


#14

Taien sa for siden:

Ah, akkurat. Jeg tenkte om det holdt seg til påske. Men da spises det før og så kjøper vi heller et par pakker til å ha i fryseren nå etter nyttår. :D (Pinnekjøttet kommer alltid på salg her, og jeg hamstrer. :knegg: )


#15

Taien sa for siden:

Det hørtes utrolig spennende og godt ut! Hvilke blandingsforhold på honning og soyasaus? Og hva slags soyasaus bruker du?


#16

Niobe sa for siden:

Jeg bare slumper. Varm honning på svak varme i en gryte, så den blir mer tyntflytende. Smak til med soyasaus (vanlig, salt). Pensle pinnekjøttet med mye honning/soyasaus, legg det på brett og stek i ovnen til det blir litt sprøtt.


#17

Taien sa for siden:

Nå sikler jeg her! :knegg: Det skal jeg DEFINITIVT prøve. Tusen takk for tips.


#18

Nextlife sa for siden:

Det hørte godt ut (for slike som liker honning, og det gjør ikke jeg :knegg: ) og er et tips jeg tar med meg som en rett til et tapasbord :)


#19

Niobe sa for siden:

Jeg liker ikke ren lynghonningsmak, og dette smaker ikke honning. Det gir bare pinnekjøttet en søtlig smak. Sånn litt asiastisk, søtt og salt på samme tid.


#20

Acino sa for siden:

Det fungerer fint å fryse ja, ferdig dampet. Vi bruker forresten alltid lage ekstra sånn at vi har rester til dagen etter. Da kutter vi alt i biter, tar bort bein, brusk osv og så steiker på panna til å ha på torsk, poteter og gulerøtter. Om du ikke ønsker å bruke det slik er det også supert å bruke i betasuppe f.eks.


#21

Carrera sa for siden:

Jeg kjøper alltid litt ekstra pinnekjøtt, og fryser ned restene. Herlig å ta igjen utpå nyåret.

Fryser ned kjøtt og kraft separat. Når det skal brukes igjen så legger jeg pinner i kasserollen og smelter kraften oppi der. Så legger jeg på kjøttet og lar det dampe en liten stund. Skal ikke mye til før kjøttet er gjennomvarmt. Har jeg lite kraft så har jeg i litt vann og lar det stå litt lengre. Like godt som julaften.


#22

Pesten sa for siden:

Blir lapskaus med pinnekjøtt 1 nyttårsdag.


#23

Fibi sa for siden:

Det er en ypperlig løsning. :jupp:


#24

millact sa for siden:

Jeg burde komme på besøk til deg! Har jo kun fått pinnekjøtt en gang dette året.


#25

Taien sa for siden:

Kom igjen! Du er hjertelig velkommen! :glis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.