Vi skulle egentlig bli 10 stykker på nyttår og jeg har tatt opp og tint 4,5 kg pinnekjøtt. Det ligger til utvanning nå.
Nå viser det seg at vi bare blir 5 pinnekjøttspisende gjester....så det vil si at
jeg har ganske mye pinnekjøtt.
Går det an å fryse pinnekjøttet etter at det er dampet?
I og med at det allerede har vært fryst en gang (av meg, ikke fra butikken) så har jeg ikke noe lyst til å legge det tilbake i fryseren uten å gjøre noe med det.
Pinnekjøttet er så salt at det er null problem å fryse det igjen ferdig vannet men uten å koke.
Det går også fint å fryse ferdig kokt pinnekjøtt, det blir aller best om du fryser det i litt av kraften, men få bort mest mulig av fettet fra kraften først om mulig.
Jeg pleier å ta pinnekjøttet ut av gryten etter koking, la kraften stå til dagen etterpå og så ta av fettlokket som da er stivt. Den kraften som da er igjen bør vel være god å fryse det i da?
Jeg tenkte det var greit å koke det først, så er det så lettvint å ta opp og skjerpe i ovnen når vi for eksempel har komler til middag.
Jepp, helt supert å skille fettet fra kraften på den måten. Kraften blir jo gelèaktig, men bare knus den litt med en gaffel og ha sammen med pinnekjøttbitene før du fryser.
Kjempelettvint å ha ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren, men husk på at det er veldig fett,- og ikke verden lengste holdbarhet.
Jeg laget dobbel så mye pinnekjøtt som vi kom til å spise i dag. Restene skal glaseres med en blanding av honning og soyasaus, og stekes i ovnen, og serveres med stekt ris og søt chilisaus. Det er knallgodt.
Ah, akkurat. Jeg tenkte om det holdt seg til påske. Men da spises det før og så kjøper vi heller et par pakker til å ha i fryseren nå etter nyttår. :D (Pinnekjøttet kommer alltid på salg her, og jeg hamstrer. :knegg: )
Jeg bare slumper. Varm honning på svak varme i en gryte, så den blir mer tyntflytende. Smak til med soyasaus (vanlig, salt). Pensle pinnekjøttet med mye honning/soyasaus, legg det på brett og stek i ovnen til det blir litt sprøtt.
Jeg liker ikke ren lynghonningsmak, og dette smaker ikke honning. Det gir bare pinnekjøttet en søtlig smak. Sånn litt asiastisk, søtt og salt på samme tid.
Det fungerer fint å fryse ja, ferdig dampet. Vi bruker forresten alltid lage ekstra sånn at vi har rester til dagen etter. Da kutter vi alt i biter, tar bort bein, brusk osv og så steiker på panna til å ha på torsk, poteter og gulerøtter. Om du ikke ønsker å bruke det slik er det også supert å bruke i betasuppe f.eks.
Jeg kjøper alltid litt ekstra pinnekjøtt, og fryser ned restene. Herlig å ta igjen utpå nyåret.
Fryser ned kjøtt og kraft separat. Når det skal brukes igjen så legger jeg pinner i kasserollen og smelter kraften oppi der. Så legger jeg på kjøttet og lar det dampe en liten stund. Skal ikke mye til før kjøttet er gjennomvarmt. Har jeg lite kraft så har jeg i litt vann og lar det stå litt lengre. Like godt som julaften.