Jeg har vært uheldig og fått bittesmå poteter i farten. Det er ikke noe å skrelle, det er tommelfingerlange poteter. Jeg har servert små poteter delt i to og penslet med olje og krydder før. Så stekt de i langpanne. Det er veldig godt og fint til selskap.
Men når jeg steker noe i stekeovnen samtidig - som kalkun for eksempel. Har dere noen råd? Blir de stekt på nederste rille sammen med kalkunen, slik at jeg bare gir de en rask grilling mens kalkunen hviler på benken? Skal jeg beregne like lang tid, mer tid, mindre tid?
Hva med å koke de litt enten i veldig salt vann sånn at du kan saltvann eller bare koke de litt for så å krydre se og steke de mens kalkunen setter seg. Så små poteter tar ikke lang tid, hvertfall ikke om de er kokt noen minutter på forhånd.
Jeg hadde stekt dem mens jkalkunen hvilte. Jeg har lest at en kalkun kan hvile et par timer på benken om den er godt pakket inn. Trenger ikke serveres glovarm, heller lun. Hadde nok latt kalkunen hvile ca 45 min mens potetene stekte.
Du kan jo godt putte dem inn i ovnen de siste 15 minuttene sammen med kalkunen, så kan de steke ferdig mens kalkunen hviler. Da burde de være ferdige etter ytterligere 15-20 minutter hvis de er små.
Åå. Ser nydelig ut. :jupp: Men å skrelle så mange små kokte poteter? Mye jobb. Fordelen er vel at det blir bare skallet som løsner, og ikke så mye av potet"kjøttet".
Får jeg god tid, så gjør jeg dette. Jeg kan uansett koke potetene 15 min, og så steke de i langpannen under kalkunen hvis jeg ikke får tid til dette.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.