Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsmeny 2014

#1

Nextlife sa for siden:

Jeg har kjempelyst å se hva FP serverer på nyttårsaften. :jupp:


#2

Nextlife sa for siden:

Jeg starter ut. Vi blir 9 til bords, og tradisjonen tro servere det kalkun. Jeg lager det slik at alle får sine yndlingsgreier, derfor litt mye tilbehør. :knegg:
I år har jeg partert kalkunen på forhånd, og serverer derfor bare filèt.

Kalkunfilèt
Kokt mandelpotet
Ris
Bacon/løksurret rosenkål
Ovnsbakt gulrot med persille
Waldorfliknende salat
Smørdampet mais
Duxelletomater
Rødbete/tomatpurè
Surret grønnkål med delikatesseløk og solsikkekjerner
Saus (kokt på kalkunkraft, litt hvitvin og fløte)
Bearnaise

Til dessert har jeg kjempelyst å prøve meg på Croquemboque, og får jeg tid blir det det, samt sjokolademoussèkake.


#3

Skilpadda sa for siden:

Vi skal være bare oss tre til nyttårsmiddag, og har tenkt å lage noe ordentlig godt, men ikke altfor arbeidskrevende.

Vi skal ha hummer naturell, med vaniljevinaigrette, hjemmelaget majones og loff til, og kanskje en enkel salat. Kan ikke helt komme på noe annet som passer/trengs som tilbehør. (Restene, hvis det blir noen - og i hvert fall skallene - skal bli suppe til middagen første nyttårsdag. Da er hovedretten reinsdyrstek.)
Til dessert tror jeg det blir mørk sjokolademousse med bær eller frukt til, samt sitronsorbet. Kanskje noen små kjeks eller småkaker til, hvis jeg rekker å lage.
Og så skal vi ha ost til slutt, som jeg ikke har kjøpt enda, men vi fikk både hjemmelaget ostetilbehør og Sauternes i julegave, så vi må jo ha det. :D En skarp blåmuggost og ett eller annet annet.


#4

Hot Lips sa for siden:

Ojoj, du legger lista der, ja, Nextlife. :knegg: Du må vise bilde av croquembouchen hvis du går for det! :hyper:

Her ble kalkunen nedstem ti år. Vi blir ti til bords. Det blir helstekt ytrefilet av okse, rosenkål, ovnsbakte gulrøtter i mange farger, potetmos og rødvinssaus. Og dronning Mauds til dessert.


#5

Nextlife sa for siden:

Ja, jeg har lyst å prøve meg på den der i flere år nå, så jeg tror det blir. :hyper:


#6

polarjenta sa for siden:

Jeg skal til min bror, og der blir det koldtbord som jeg ikke aner hva inneholder.:)


#7

Nessie sa for siden:

Her blir det tapas til mat, med masse deilig snadder :D
Og så blir det karamellpudding og minipavlova med limekrem til dessert. :nam:


#8

Stellebord sa for siden:

Vi skal ha elgstek med hasselbackpoteter, saltbakt rødløk, smørstekt rosenkål med bacon også rødvinssaus. Til dessert blir det karamellpudding.


#9

millact sa for siden:

Blir meg, barna og eksen. Vi skal ha kalkunbryst, gode poteter, saus og ulike typer grønnsaker. Barna har ønsket seg fruktsalat til dessert, så det blir det samt ekstra god vaniljeis til. Ikke helt nyttårsmat i mine øyne, men de får det de ønsker seg.


#10

Fibi sa for siden:

Her blir det pinnekjøtt og komler. Jeg har også poteter til, siden noen i familien er så sære at de spiser poteter til komlen. :knegg: Tilbehør blir kålrabistappe, bacon og vossakorv.

Megacookie i ildfast form med vaniljeis og salt karamellsaus til dessert.


#11

Addison sa for siden:

17 personer til bords, pinnekjøtt med rotmos og potetmos, pavlova til dessert. Forrett vet jeg faktisk ikke, noe lett med fisk eller reker, en av gjestene fikser dette. :nikker:


#12

Frk_Fryd sa for siden:

14 til bords. Helstekt kalkun, hjemmelaget potetmos, fløtesaus, dampede rosenkål og rødkål. Hjemmelaget karamellpudding og pavlova til dessert.


#13

Syrinx sa for siden:

Pinnekjøtt er fast nyttårsmiddag her. I år blir det karamellpudding til dessert.


#14

Pøblis sa for siden:

Jeg er bedt til lillesøster og alle skal ha med en rett. Jeg tar med helstekt and, rødkål med epler og portvin og mandarinsaus, tror jeg. Og kanskje rødbetepure? :vetikke:


#15

GinaK sa for siden:

Vi skal være hjemme. Blir mest sannsynlig 6 stk, kanskje 8.
Her blir det indrefilet av okse, fløtegratinerte poteter, karamellisert sopp og rødvinssaus. Kanskje brokkoli.

Til dessert fikk jeg lyst på vaniljeis med nugattisaus og hasselnøtter. Enkelt og greit. Så det i kokeboken til Anne Kath. Herland her om dagen.
Er det noen som har den hjemme som kan ta en titt på mengeforholdene? :blomst:

Ellers har vi kaker igjen for her har vi en nybakt 13åring i hus. :)


#16

Tallulah sa for siden:

Vi skal ha and, så jeg tenker å kjøre en asiatisk vri. Anda blir krydret og glasert med soya, honning, appelsin og five spice, også serverer jeg ferske vårruller og diverse asiatiske salater til. Om jeg får tid blir det sjokoladekake til dessert.


#17

Cuyahoga sa for siden:

Vi blir seks og familierådet landet på hjemmelagde hamburgere. :kneggnisse:

Til dessert blir det pavlova.


#18

Taien sa for siden:

Jeg er ikke så avansert i matlagingen, så her blir det pinnekjøtt, kålrabistappe, komle, poteter, bacon og pølse. Til dessert blir det sjokolademousse med vaniljesaus.
I tillegg blir det suksesskake senere på kvelden.


#19

Acino sa for siden:

Vi skal til ett vennepar med barn på nyttårsaften og har fått forespeilet: Kalkun, waldorfsalat(med og uten majones og helt uten nøtter for å passe alle/allergi), rosenkål og så tipper jeg på saus og poteter også. Karamellpudding til dessert.


#20

Pamina sa for siden:

Vi blir oss fire i år, jeg har vært sjuk halve romjula, så vi får se. Det ligger inderfilet i kjøleskapet, så jeg tror det blir den vi fikser i morgen.

Dessert, kanskje en sjokolademousse.


#21

Myria sa for siden:

Nyttårsaften er vi bare oss fem. Da blir det okseindrefilet med hasselbackpoteter, ovnsbakt løk, aspargesbønner, stekt sopp og rødvinssaus.

  1. nyttårsdag skal vi ha nyttårsmiddag med gjester. Da blir det ribbe med fløtegratinerte poteter, diverse grønnsaker og hjemmelaget saus. Dronning Maud-fromasj og fyrstekake til dessert.

#22

Blondie sa for siden:

Vi blir oss fem og steker en kalkun. Vi har gratinerte poteter, waldorfsalat, rosenkål, gulrøtter og brokkoli til. Gele til dessert. (noen som gjetter at barna har fått velge alt tilbehøret? :knegg: )


#23

Pingis sa for siden:

Her blir det tapas med diverse småtteri. Gjestene lager heldigvis mesteparten. :lettet:
Til dessert blir det brownies, vaniljeis, bringebærsorbet og sjokoladesaus.


#24

ingling sa for siden:

Vi har pinnekjøtt i fryseren fra julaften, så vi dropper den vanlige kalkunen og går for pinnekjøtt med poteter og kålrabistappe, og svinemør hvis mannen har mer. Ungene får antakelig pølse, de er sjuke så spiser enda mindre enn vanlig. Til dessert blir det is og julekaker.


#25

Høns sa for siden:

Vi blir åtte til bords.

Menyen bli som følger:

  • Lammestek med brokkoli, glaserte gulrøtter, fløtegratinerte poteter og sjysaus
  • krumkaker med mascarponekrem og bær

#26

Che sa for siden:

Vi er 4 voksne og tre barn. Det blir indrefilet av storfe, Portvinssaus, stekte grønnsaker, rødløksmarmelade og potetmos. Det kresne barnet får pølse.

Til dessert blir det panna cotta med hvit sjokolade og bringebær.


#27

Nextlife sa for siden:

Jeg er en slik som stadig endrer på planen, og nå ser jeg at det er bacon både i duxelletomater og i rosenkål, så da blir rosenkålen heller saltbakt.
Grønnkålen får også selskap av noen nydelig, små ferske sølvløk. :hjerter:

Kalkunfilèt
Kokt mandelpotet
Ris
Saltbakt rosenkål
Ovnsbakt gulrot med persille
Waldorfliknende salat
Smørdampet mais
Duxelletomater
Rødbete/tomatpurè
Surret grønnkål med delikatesseløk, ferske sølvløk og solsikkekjerner
Saus (kokt på kalkunkraft, litt hvitvin og fløte)
Bearnaise


#28

Palmen sa for siden:

Vi blir 7 store og 6 små til middag, og her blir det kamskjell til forrett. Hovedrett blir kalkun med poteter, rosenkål med mandler, hjemmelaget waldorf og en saus. Dessert vet jeg ikke, for det er det en av jestene som lager. Så lager jeg glutenfrie brownies og har kransekake og is til kaffe utpå kvelden.


#29

Snippa sa for siden:

Vi blir 4 voksne, 3 tenåringer og 3 barn.
Det blir raclette (ja, jeg vet det egentlig bare er osten...) med entrecote, diverse sopp, svin indrefilet, lammecarré, kyllingklubber, kjøttboller og chorizo, diverse salater og brød, bakte poteter, racletteost og 2-3 andre oster.
Til dessert blir det regnbuegele og/eller mad muff pie m/bringebær. Lager en haug med porsjonsglass med begge varianter.


#30

millact sa for siden:

Vi blir fire, barna, eks og jeg. Vi har feiret flere nyttår sammen, så det er jo nesten blitt en tradisjon......

Kalkunbryst blir det i alle fall, også tradisjon. Resten må tenkes ut i morgen. Barna ønsker seg fruktsalat og is, min eks spiser ikke dessert, så da blir det nok slik. Jeg spiser is og så har vi endel julekaker igjen.


#31

Nextlife sa for siden:

Det er så morsomt å se hva folket serverer, det er mye forskjellig og spennende her. :hyper:


#32

Musemus sa for siden:

Vi skal feire med familien og skal spise kalv. :D


#33

IOA sa for siden:

Vi blir 8 til bords, eldste er 85 og yngste er 5, så det blir ikke de største eksperimentene på kjøkkenet i morgen. Vi skal ha to varianter av lakseruller til forrett, fylt svinefilet til hovedrett og miniostekaker til dessert. Til svinefileten serverer jeg jordskokkpure, ovnsbakte søtpotetfries, ovnsbakte minitomater og saus. Pappa får en spesialdessert tilpasset diabetesen hans. Litt utover kvelden skal vi ha sjokoladekake og kaffe, og snacks.


#34

Fintdethei! sa for siden:

Vi skal på besøk til noen venner. Der blir det kalkun med godt tilbehør, riskrem og sjokolademousse til dessert.


#35

Anne C sa for siden:

I år skal vi være hjemme alene, bare oss fire. Så det blir ikke så mye styr. Men vi skal ha kalkunfilet med mandelpoteter, grønnsaker og mannens sykt gode portvinsaus.


#36

Turban Smukk sa for siden:

Jeg skal bort og skal så vidt jeg vet spise ferdigkjøpt veggistapas :knegg: Dessuten drikke usannsynlige mengder champagne.


#37

Nextlife sa for siden:

Det er i grunnen det viktigste. :nemlig:


#38

Pøblis sa for siden:

Jeg har endret litt på planen. Jeg skal ovnsbake pastinakk, søtpotet, rødløk og mandelpotet sammen med anden. Kan jeg steke dem i panne sammen med anden (anden på rist over) eller vil det dryppe for mye fett nedi når anden stekes?

:vetikke:


#39

Nextlife sa for siden:

Det blir mye fett, men hva med å ha en ildfast skål midt under som kan samle opp det meste, så lar du resten dryppe i formen?


#40

Cuyahoga sa for siden:

Jeg tror det blir i overkant, Pøblis. Jeg ville ha stekt grønnsakene i en form ved siden av anden på slutten, og heller ha tømt over litt av fettet.


#41

Pøblis sa for siden:

Takk, Cuya og nextlife. Det var det jeg også tenkte, men mannen mente at det ville bli digg uansett. Men han har egentlig aldri stekt and og aner ingenting om de store mengdene fett som generes. :knegg:


#42

Nextlife sa for siden:

Jeg foreslår at du steker anden og han sørger for champagnen til kokken. :riktig:


#43

Pøblis sa for siden:

Jess! :lykkelig: Den arbeidsfordelingen passer for alle. :ja:


#44

Pøblis sa for siden:

Jeg tenker at jeg steker anden på rist over panne og legger løk og hvitløk i den pannen, og så tar jeg de andre grønnsakene for seg og blander inn de andefettstekte løpene til slutt, dt blir sikkert superdigg! :hyper: (Jeg vet du ikke liker hvitløk, nextlife, men jeg digger det, særlig når den er bakt så lenge at den er nesten karamellisert.)

Edit: Kiev tenker, iSpell?!? Seriøst?!? :dåne: :knegg:


#45

Nextlife sa for siden:

Det høres knallgodt ut, og når hvitløken er kokt/bakt så lenge som det der så kan til og meg jeg overleve den. :knegg:


#46

Alexa sa for siden:

Vi kjører hummersuppe med parmesanchips til forrett, andeconfit med rotgrønnsaker og rødvinssaus til hovedrett og gjestene har med dessert så den er ukjent:)


#47

jolie sa for siden:

Ingenting. Det blir bare meg, og jeg lager ikke et stort måltid bare for meg. Mulig jeg går for noen små tapasaktige retter som jeg kan spise utover kvelden.


#48

Turban Smukk sa for siden:

Jupp. :knegg:

Men strengt tatt ville jeg helst vært hos deg!


#49

Orkide sa for siden:

Vi har alltid andebryst i portvinsaus på nyttårsaften. Med gode poteter og rosenkål til.

Vi skal også ha croquembosch til dessert i år :)


#50

Nextlife sa for siden:

:hjerter:
Du vet du er velkommen, anytime :)


#51

Nextlife sa for siden:

Åhh. Har du lagd det tidligere noen gang?


#52

Orkide sa for siden:

Nei, men tror det må gå bra ;) Skal forresten 'lime' med sjokolade i stedet for med sukker etter ønske fra mannen. Han har laget en kjegle som jeg skal bygge opp etter og som først tas vekk rett før servering.

Og vi har masse champis, så det blir uansett en bra kveld!


#53

Nextlife sa for siden:

Jeg satser på bygging på frihånd, så jeg safer med karamell, tror jeg.
Lykke til, dette blir spennende :)


#54

Fløyel sa for siden:

Folket får Kir Royale når de kommer, ungene cider.

Vi blir 8 til bords og på menyen står kalkun, men i år kjører vi rene fileter, jeg syntes det blir voldsomt med hele skroget og syntes kjøttet blir saftigere når jeg steker kun fileter. Serveres med rosenkål, aspargesbønner, mandelpotet, portvinsgele og rødvinsgele og ikke minst min fløtesaus. Ungene hadde klart seg lenge med poteter og saus - men den er utrolig god om jeg skal skryte av meg selv. Har ikke oppskrift, den koker i flere timer og jeg må alltid smake meg frem.

Til dessert - varme brownies og vaniljeis. Setter brownien i ovnen når kalkunen tas ut.


#55

Veslemøya sa for siden:

Vi blir 23 stk til finnbiff hos mamma og pappa. Jeg bidrar med tyttebær og eplepai.


#56

Retz sa for siden:

Jeg skal være alene og spise laks og amadinepoteter stekt i ovn, pluss agurksalat og rømme. Kroneis til dessert. Vann å drikke.


#57

Ruslebiffen sa for siden:

Vi blir oss fire i kveld, så jeg lager noe som pleier å falle i smak hos store og små; helstekt Stangekylling med hvitløk, rosmarin og timian - bakes i ovn med bacon over kyllingen og sammen med poteter og gulrøtter. Salat ved siden av. Vanligvis serverer jeg skyen ved siden av som den er, men siden det tross alt er nyttårsaften lager jeg nok saus av skyen også. :knegg: Etter å ha lest tråden fikk jeg veldig lyst på saltbakt rosenkål ved siden av også, det hørtes veldig godt ut! Nextlife[b][/b] - hvordan saltbaker du rosenkålen?

Til dessert blir det sjokolademousse tror jeg.


#58

GinaK sa for siden:

Nå måtte jeg google den desserten.
Åh, hildrane du. Den var lekker.

Er det likt sånne vaniljeboller som man får i frysedisken? De er jo knallgode og går ned på høykant av alle her. Denne må jeg huske på. Må øve litt og ha som konfirmasjonskake. :)
Takk for tips.


#59

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg måtte også google croquembouche. Den ser jo helt fantastisk flott ut! :nam:


#60

Spoon sa for siden:

Vi blir også bare oss fire og skal ha helstekt Stangekylling, hva gjør du med baconen? Har den oppå kyllingen? Har kjøpt rosenkål, så saltbakte rosenkål er også interessant her.


#61

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg legger baconstrimler over kyllingen når den er halvstekt (etter ca 45 minutter), og smuldrer baconet over potetene og gulrøttene når alt er ferdigstekt.

Jeg tilbereder kyllingen på denne måten (sånn omtrentlig).



#63

Nextlife sa for siden:

Den er så staselig, og ypperlig som festdessert (vi har i tillegg bursdag huset i dag).
Jeg bruker Mat på Bordet sin oppskrift
www.matpaabordet.no/2011/01/croquembouche-et-alternativ-til-kransekake-eller-bare-verdens-beste-dessert/

Hun skriver at det blir 40 vannbakkels, men jeg har tydeligvis laget de noe mindre for jeg fikk 60. Mine ble på strl med de som er i frysedisken.
Jeg stekte de også adskillig lengre enn i oppskriftten for å være sikker på at de ikke aller sammen, så mine sto i 27 minutter, og er perfekte og holder formen.

Fortsettelse følger. :knegg:


#64

Nextlife sa for siden:

Jeg fyller en ildfast skål med grovsalt og stikker det jeg skal ovnsbake tett i tett nedi. I ovnen på rundt 200 grader til de er ferdige. Jeg saltbakte små delikatesseløk tidligere i julen, og de sto i ca 45 min.


#65

GinaK sa for siden:

Tusen takk for tips. Det var den siden jeg også havnet på og leste at de måtte stå lengre. Men jeg får ikke opp linken til vaniljekremen? Er det helt vanlig vaniljekrem som man kan bruke til pavlova, feks. eller er det noe mer hokus-pokus? :) Lykke til med montering. Håper på bilde. :D


#66

Palmen sa for siden:

Åh croqembouche må bli på
Min 2015-liste. Lekkert! Vi har dobbel bursdag i huset i dag, men de får bare sjokolademuffins nå til lunsj. De store kakene får vente til de blir større.


#67

Maverick sa for siden:

:hyper:


#68

Guttemammis sa for siden:

Vi skal ha indrefilet av svin fylt med cheddar og surret i bacon med bernaise og potetbåter og salat.
Dessert blir sjokolademusse og jordbærgele med vaniljesaus.
I tillegg baker jeg oreosjokoladeboller nå.
Det blir bare oss fire i familien, mannen skal tidlig opp på jobb i morgen.


#69

Toffskij sa for siden:

Det blir visst and her også, med appelsinsalat til. Og karamellpudding til dessert, og muligens blini med løyrom til forrett. Det er svigers (:hjerteøyne:) som er menysjefene, jeg har foreløpig bare bidratt med å bedømme karamellpuddingstivhet.


#70

Nextlife sa for siden:

Her er link til vaniljekremen. Jeg lager den ikke riktig slik, men noe i den duren (har ikke begynt på den ennå her).
Bilde kommer dersom prosjektet blir vellykket. :)
www.matpaabordet.no/2010/07/tarte-aux-fraises-verdens-beste-jordbaer-terte/


#71

Orkide sa for siden:

Vi laget croquembosch av 120 vannbakkels :D

Staselig, nydelig men veldig mye arbeid.


#72

Palmen sa for siden:

Kalkunen var fantastisk. Waldorfen var fantastisk. Sausen ble så god at den kunne drikkes. Nå legger jeg de minste og hviler middag samtidig. :nemlig:


#73

Novla sa for siden:

Vi hadde helstekt and, mandelpoteter stekt i fett fra anda, karamellisert rød stjerneløk, pannestekte sellerirotterninger, sjysaus og krydret eplesaus (epler, eplejuice, stjerneanis og kanel).


#74

Ruslebiffen sa for siden:

Maten ble bra her også; kyllingen ble supersaftig og tilbehøret veldig godt. Både store og små gaflet innpå.

Tusen takk for tipset, det ble veldig godt! :D


#75

Nextlife sa for siden:

Så bra, jeg elsker å saltbake alt mulig. :)


#76

Nextlife sa for siden:

Her er min første Croqemboque. :jupp:

(Vennligst ikke sitèr, jeg tar bort bildet om en stund).

Jeg synes den ble bra, og den ble veldig godt mottat av gjestene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.