Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forrett med kamskjell

#1

amo sa for siden:

Noen som har tips om en enkel og grei rett?


#2

Minerva sa for siden:

I fjor laget vi denne, rask og veldig god. Jeg elsker kamskjell!

(Vi droppet riktignok soltørkede tomater i denne):

1 pakke ruccola
16 kamskjell (eller mer hvis de er små)
2 ss pinjekjerner (forsiktig ristet i tørr panne)
(4 store soltørkede tomater, i tynne strimler)
grovkvernet sort pepper
fersk parmesan

Rist kamskjellene gyldne i litt olje (kverne ørlite salt og pepper på), et par minutter på hver side, og anrett oppå ruccolabladene. Dryss over ristede pinjekjerner og tomatstrimler.

Ta noen gode tak med pepperkvernen og høvle tynne skiver parmesan på toppen.

Denne fra ultra.no ser litt mer komplisert ut:
KAMSKJELL MED AVOKADOKREM, SITRONSMØR, CHEVRE OG VALNØTTSALAT

Oppskrift for personer Beregn
easy
20-40 min
En god forrett om du for eksempel skal ha biff til hovedrett.
Ingredienser

Avokadokrem
2 avokado
0,5dl seterrømme
0,5 lime (saften)
salt og pepper
Sitronsmør
1 sitron (saften)
100gr smør
salt
Chevre- og valnøttsalat
100gr valnøtter
150gr ruccolasalat
2 vårløk
1ss olivenolje
150gr chevre
Maldonsalt
Kamskjell
8store kamskjell (eller 16 små)
1ss solsikkeolje
30g smør
Maldonsalt
Send handleliste
Som SMS
Som e-post
Slik gjør du

Avokadokrem

Skrell avokadoene og miks i en kjøkkenmaskin, tilsett rømmen og limesaften litt av gangen. Smak til med salt og pepper.

Sitronsmør

Bland sitronsaft og smør i en kjele og smelt på lav temperatur. Smak med med litt salt.

Chevre- og valnøttsalat

Bland alle ingredienser unntatt maldonsalt og chèvren i en bolle. Smul ned chèvren i småbiter før servering. Dryss litt maldonsalt over.

Kamskjell

Åpne kamskjellene og fjern muskelen som sitter på sidan. Varm opp en stekpanne med solsikkeolje. Stek kamskjellene i 2 minutter på hver side og ha i smør i pannen på slutten. Server med et dryss av maldonsalt på toppen. Til barna: Hvis de ikke liker chevre så går det like bra uten.


#3

Fadese sa for siden:

Stek kamskjellene kjapt.
Varm litt honning (gjerne akasiehonning) og presset sitron i panna, og glaser kamskjellene med dette.

Jeg er veldig glad i gulrotpure til. Kok gulrøtter, mos inn realt med smør med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Jeg serverer gjerne kamskjellene på litt rukkula, har en dæsj gulrotmos til og har litt av sitrus og honningglasuren over.


#4

Che sa for siden:

På trines matblogg ligger det en som høres god ut.


#5

løve70 sa for siden:

På Aperitif er det en oppskrift på blomkålsuppe med sprøsteikt spekeskinke og kamskjell som er veldig god. Jeg lagde den med suksess på julaften.


#6

Pamina sa for siden:

Ruccola på tallerken, på den en ts med creme fraische pr kamskjell, legg på stekte kamskjell, ha over søt chilisaus på hvert av kamskjellene.

Utrolig enkelt og vedig, veldig godt!


#7

amo sa for siden:

Tuuuusen takk for gode tips. :)


#8

Nenne sa for siden:

Litt ruccola på tallerkenen, så varme kamskjell, litt chevre, flytende honning og valnøtter på toppen. Veldig enkelt og veldig godt.


#9

Syrinx sa for siden:

Ertepuré, stekt kamskjell og sprøstekt bacon/spekeskinke over.


#10

Syrinx sa for siden:

4 - 6 ferske kamskjellmuskler
3 ss peanøttolje
3 vårløk i tynne skiver
3 ss sitronsaft
2 ss risvin eller tørr sherry
2 ss hakket syltet ingefær
1 ss ingefærlake
salt og pepper

Skjær de hvite lukkemusklene i tykke skiver. Varm 2 ss av oljen i en stekepanne. Ha i kamskjellmusklene og stek dem raskt på middels varme. Legg dem på et fat. Varm resten av oljen, ha i vårløk, surr den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvinen eller sherryen og kok opp. Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken. Smak til med salt og pepper. Anrett på tallerkener sammen med kamskjellene.)


#11

Minerva sa for siden:

Den følelsen, når mannen skal lage forrett på nyttårsaften og var kjempefornøyd med å finne kamskjell, ruccola og parmesan-oppskriften. Og jeg fortalte han at Minerva er jo meg! :knegg:


#12

Isprinsessen sa for siden:

:knegg:


#13

Millen sa for siden:

:ler:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.